reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Nie ma się czym chwalić, ale mój durny P. w zeszłym tygodniu dostał mandat 500 zł i 10 pkt karnych. Pół zmywarki! Jak odwoził mojego ojca do Bydgoszczy to na trasie było ograniczenie do 50 km/h, a ten zapierniczał 102 km/h. Już mu głowę za to wysuszyłam i ojcu też ;-) Jak jedziemy razem na trasie, to czytam P. znaki ograniczenia prędkości i o fotoradarach. Oj, wkurza się, ale mandatów nie ma ;-)

Malusiolka - w końcu będziecie mieć spokojne święta. Bo teściów nie odwiedzacie? Zapraszali Was?

reklama
Iwo, Agamemnon, dużo. Za te pieniądze mogłabym coś fajnego kupić, albo odłożyć.

Cyntia, no to nieźle. Mój dostał 4 punkty. Gdyby ten fotoradar był żółty to by zauważył, ale nie zmienili koloru. M też stara się teraz przepisowo jeździć, bo ja nie widzę kolejnego wydatku na mandat. Jeszcze w liście było zdjęcie, na którym perfidnie widać męża. Zanim odebrał list powiedział, że jak nie będzie widać kto jechał, to się wykluci, aby nie było punktów :-D Przeliczył się. Co do teściów, to teściowa chyba obrażona na maksa, bo już 2 tygodnie się nie odzywa, albo to cisza przed burzą. M rozmawia z tatą w pracy, bo M ma iść do niego na plazmę więc nie ,a wyjścia. Ale teść teraz ma inne podejście niż teściowa. Nie jeździmy do nich i nie mamy nawet zamiaru. Nikt nas nie zapraszał, a ciekawa jestem czy jak święta będą buzię otworzą :) Teściowa ma 1 kwietnia imieniny, a 17 kwietnia urodziny i też nie mam zamiaru jechać i składać jej życzenia. Sama chciała. Roksanka w sierpniu skończyła roczek i zapraszaliśmy ich na tort, to nie chcieli. Nawet dzieciaka nie przytulili w urodzinki. Od 5 stycznia ma coś do nas. Ja rozumiem, że mnie nie lubi, ale chociaż zapytałaby się jak się czują dziewczynki, ale ją też to nie interesuje. We wtorek kończy się abonament dla M i nowego numeru już nie dostanie :) Owszem to matka, ale musi zasłużyć na szacunek.

Cyntia, widziałam wcześniej Twój suwaczek i tak się zapytam. Kochana, a jaki ślub bierzecie? Cywilny? :)

Ostatnia edycja:
Witam weekendowo:-) Widze chyba wszystkie pochłonęła piękna pogoda za oknem... wiosna w pełni :tak: U mnie pranko się suszy na balkonie, wstawiłam dziś 3 prania i jeszcze jedno by się zdało, ale już nie będę miała gdzie wieszać...

Maluś Mój mąż jakieś 2 mies. temu dostał tu w DK mandat na 1500kr, czyli jakieś 800zl na polskie, za przekroczenie o 12km/h :szok: Dosłownie szok, tyle kasy, masakra. Bolało bardzo jak trzeba było zapłacić:wściekła/y:;-) Także się nie dziwie, że was boli te 200zl w porównianiu z polskimi zarobkami to też kwota nie mała.:no:

agniecha Super baby.:tak: Gratulacje!!!:-)

Kurcze padam już na pyszczek... wysprzątałam dziś cała chate, wyszorowałam prysznic, zrobiłam lody wiśniowe i właśnie naszykowałam obiado-kolacje, bo mężuś będzie dziś później więc chcemy zjeść razem. Mam do powieszenia jeszcze jedno pranie, ale dosłownie nie mam mocy, a chciałam jeszcze upiec szarlotke z budyniem i pasztet z soczewicy, ale już chyba mi się nie uda, przełoże to chyba na jutro.;-)

Malusiolka - skromny cywilny. Przez wydatki na mieszkanie nie stać nas na wesele, więc zdecydowaliśmy wziąć w tym roku cywilny, żeby przypieczętować związek, a za rok kościelny z małym weselem. Terminy wybraliśmy zanim zaszłam w ciążę, ale na około i tak gadają swoje.. Trochę się stresuję już ;-)

Witam sie:)

Ja jakos kiepsko sie czuje dzis krzyz mi dokucza jak na @ ale jeszcze mam czas do @ ,przewaznie jeszcze sie spoznialy a dzis i podbrzusze jakos boli...;/ niewiem o co kaman.

Mam pytanie od jakiegos czasu raz na pare dni robi mi sie slabo, kreci w glowie? czy moge miec anemie? nigdy tak niemialam, ale w sumie jestem 2 miesiace od porodu wiec raczej nie od tego...

Ja rowniez ciagle mam II stopnia cytologie tak jak mowicie taki urok!:)

Jutro jade do Ikei:):) na kolejne zakupy do mieszkanka:) i musze jakis kolor wybrac do sypialni , myslalam o muslinowym turkusie z jakims jasnym, meble w sypialni sa biale...

Ale przyznajcie dziewczyny ze u nas zadnych kwasow na forum niema:):)

Wikki super to jutro już nowe mieszkanko.

Benefica ja przez to ze Nadie mam to czas tez leci mi szybko. Pierwsza ciąża strasznie się dluzyla.

Wątpliwości pewnie siedź z nami będzie nam bardzo miło ;-)

MamaTomeczka to ciekawa inwestycja. A kto się zna na tym ty czy twój mezowy.

Mycha przyczepka fajna rzecz zwłaszcza jak autem do pl jezdzicie.

Ewelinka_shn witaj i zapraszamy ponownie.

Madzia to już bliziutko rozwiązania jesteś.

Iwo spokojnie później będziesz zrzucać :-)

Malus nie fajnie z tym mandatem.

Agniecha najważniejsze, że z dzidzia dobrze ;-)

Hej dziewczyny. My pół dnia byliśmy u mojego taty
Od rana z mężem pobieglismy na rynek po warzywa później po Nadie i tak sobie posiedzielismy pro grillu ;-) był pyszny kurczak z grilla. Wróciliśmy to jeszcze odkurzanie, mycie podłóg, wieszanie zaslonek i kąpiel Nadii. Tak się zeszło, że dopiero zasiadlam do bb i to tylko z telefonu. Pogoda dzisiaj była taka piękna a my wszyscy zmęczeni przez taki intensywny dzień.

Miłego wieczoru ;-*

Masz racje Julia .. tutaj jest spokojnie tak jak na staraczkach 2013 .. milo wejsc poczytac ..
mam nadzieje ze na staraczkach to taki chwilowy burzowy nastroj bo sa tam naprawde fajne dziewczyny :)

Kinia - oszczedzaj sie :* nie mozesz sie przepracowywac !

a ja siedze sama w domu od rana .. P. nie wiadomo nawet kiedy skonczy prace moze nawet w nocy .. i nie wiadomo czy jutro nie bedzie musial isc .. ;/ to wyjatkowa sytuacja bo musza budowe skonczyc jakas .. ale przez to weekend do bani :-(

Pochwalcie sie brzuszkami bo az milo sie robi jak sie patrzy na wasze brzuszyska ! :D

Julia, w anemii można mieć zawroty głowy, ale lepiej zrób badania.

mycha, 800zł :szok: Ja to chyba bym trupem padła jakbym miała tyle zapłacić. A ile czasu było na zapłatę? M ma tydzień ;/

Cyntia, niech sobie gadają. U mnie też było gadane, że wpadka i od razu ślub planujemy. A tak naprawdę zaplanowaliśmy ślub, a za miesiąc zaszłam w ciąże (staraliśmy się o maluszka).

Watpliwosc <przytul> współczuje Tobie. Ja na szczęście dzisiaj od 15-tej mam męża przy sobie :)

reklama
Watpliwosci racja spokojnie:) lubie tu byc:) chco niejestem w ciazy:)
Niewarto wdawac sie w dyskusje..bo potem temat bez dna..:)

Kinia ty masz ladnie wypoczywac kochana:8

Malus wspolczuje ze tak ciezko ci ze meza masz rzadko...no w sumie ja mam nic nie lepiej, tylko soboty i w niedziele jest..czasem zdarza sie ze tylko w niedziele...Amelka najgorzej to znosi bo teskni za tata i czesto placze...;/
bede musiala sie przejsc kiedys na krew

Do góry