reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon Ty bidulka masz faktycznie ciezko bez męża, kiedy planujecie znów razem mieszkać?
hihi wiikki no my wspólnie mieszkamy :-pNo ale wiem o co Ci chodzi, nie wiem kiedy. Jeszcze pare lat minie na pewno.
Powodzenia dzisiaj!

Malusiolka, oj tam nie nakręcaj się, co będzie to będzie :tak:Jak test, po pewnie robiłaś z rana??

mamoTomeczka czekam więc na relacje co tam u Ciebie :tak:

Kinia no tak, czasem za dużo chłopa też nie dobrze :-p

Ech zostałam dzisiaj z synem w domu. Coś się zaflegmił więc muszę go potraktować syropem. Pogoda dzisiaj ma być wiec na dworze będziemy, nie będzie chyba tak źle.
Muszę kupić sobie róże na rabate. Przegapiłam w sklepach więc szukam na All. Muszę policzyć ile krzaczków ale chyba coś koło 10.
Moje przepiękne tulipany mi pogniły :-(

reklama
Maluś chodziła do przedszkola niepublicznego. Ponieważ musiałam tam płacić sporo kasy za to, że siedziała tam do 12:00 to od dzisiaj siedzi w domu i z dniem 1 kwietnia będzie wykreślona z listy. Nie chcemy wracać do tego przedszkola, bo kasa a po drugie tam o 12:00 do 14:00 dzieci muszą spać, nawet 4 latki, a moja nie chodzi spać po południu odkąd skończyła jakieś 2 latka - po prostu nie potrzebuje snu to jej nie zmuszam. Przeżywała traumę, że musi spać i nie chciała dlatego chodzić do przedszkola, płakała i strasznie sikała w majtki w przedszkolu przez to. A mnie zależy, żeby od września moglą siedzieć do tej 15 co i ja żebym zdążyła coś zrobić... Mam nadzieję, że nasze dzieciaczki się dostaną.

Pozdrowienia dla Asicki :*

Od dzisiaj Nadia w domu już siedzi. Zaraz będziemy się zbierać na zakupki, a później muszę jechać do lekarza pierwszego kontaktu, bo mi się luteina skończyła, a w szpitalu przepisali mi dopochwową, a ja cały czas biorę podjęzykową. Odezwę się później :*

Agamemnon, tak robiłam jedna kreska. Nad ranem wystraszyłam się, bo widziałam cień cienia :p Wieczorem przeczytałam ulotkę i tam było napisane Test ciążowy na in vitro :szok: Nie rozumiem tego. Mogę normalnie robić ten test, czy po in vitro tylko? Wmawiam sobie od wczoraj II kreski, nie wiem co się ze mną dzieje. Może choroba mnie bierze, bo od wczoraj mam dreszcze, ból głowy i podwyższoną lekko temperaturę. Przykro mi, że Twoje tulipanki pogniły <przytul> Zdrówka dla synka:)

Kinia, rozumiem Ciebie doskonale. Moja córka odkąd skończyła rok nie śpi w dzień. Może czasami zaśnie w samochodzie, ale rzadko to się zdarza. Też pewnie męczyłaby się jakby kazali iść jej spać. Wczoraj M czytał o przedszkolu w Anglii, to wydaje się, że jest fajniej niż u nas. Pytają się o dzieci, co lubią robić, jakie zabawki je interesują, co jedzą, czy śpią w ciągu dnia, kto będzie przyprowadzać i odbierać dziecko, można nawet SMSm napisać, kto przyjdzie po dziecko do przedszkola. Jak odbierasz dziecko podpisujesz się dostajesz rozpiskę co dzieciak robił, czy spał, czy bawił się i w co i jak się zachowywał. Aż milo to było czytać. Ja się zastanawiam, jak Oliwki nie przyjmą do przedszkola, to czy oddać ją prywatnie, ale znowu od groma kasy pójdzie ;/
Tak, ja też mam nadzieje, że się nasze dziewczynki dostaną. &&&&&&& za nasze maluszki :*

Malus czy to Quick duo? Bo też go robiłam w 13 dc i był pozytywny więc sprawdź innym testem :-) on nie tylko jest do in vitro :-)

Quick duo - kiedyś robiłam i pokazał brak ciąży, a byłam w ciąży, ale inny test robiłam teraz. Taki - zoAbgpG.jpg Sorki za przekręcone zdjęcie, ale jakoś tak wyszło :p

A tu wkleiłam pizze wczorajszą. Dla mojego męża nudziło się :p - LyiZu7X.jpg

Załączniki

• zoAbgpG.jpg
    zoAbgpG.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 38
  • LyiZu7X.jpg
    LyiZu7X.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 28
mnie pre test nigdy nie zawiódł:) :-)

nie chwaliłam się tutaj- jesteśmy po badaniach genetycznych- wg USG wszystko dobrze:)

czekamy na wyniki testu podwójnego

Jade dzisiaj odebrać wyniki od mojej doktorki na NFZ mam nadzieję ze da mi je skserować- w końcu to moja własność mam do tego prawo, prawda?

Malusiolka - fajnie z tym przedszkolem w Anglii. Przynajmniej wiesz co się z dzieckiem działo.
Jeśli czujesz się niepewnie zrób jeszcze jeden test. Po co się martwić.

Kinia - te prywatne przedszkola to masę kasy kosztują. Próbowałaś ja do państwowego zapisać?

Benfica - a kiedy będziesz wiedziała co z Gabrysiem i przedszkolem?

reklama
Hej,

Ja na szybko, jak się uspokoi, to wrócę :-( byłam dziś na wizycie, co prawda tylko badanie ginekologiczne, ale dr po wielkości i położeniu macicy dała ciąży max 27 tygodni... powiedziała, że brzuch jest za mały jak na ten etap :-( wychodzi 3-4tyg mniej niż powinno, jutro rano mam usg, jeśli się potwierdzi, to idę do szpitala na "podkarmienie" dzidziusia :-( nie wiem, co mogło pójść nie tak, na połówkowym było wszystko ok :-( jem dużo, ale dr powiedziała, że to może być przyczyna złych przepływów i za mało trafia do dziecka :-( jestem przerażona, świat mi się zawalił, beczałam całą drogę do pracy :zawstydzona/y:

iwo jutro rozpoczyna się rekrutacja, a dowiemy się pewnie jakoś w maju...

Przepraszam jeszcze raz, odezwę się jak już będę coś wiedziała :-(

Do góry