reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

natkusia spoznione wszystkeigo najlepszego!!!

agamemnon, Kinia milo tu u was, ale troche jestem nie w temacie :-p bede do was zagladac od czasu do czasu, a mam nadzieje ze niedlugo sie uda znow byc ciezarowka i dolaczyc w 100%.

benfica no mam nadzieje ze uda mi sie wczesniej zajsc, ale jak nie to chetnie przejme czerwcowy brzuszek. przeciez to tak niedlugo! w szoku jestem, a niedawno cieszylysmy sie z Twoich II!

reklama
Susel - super, że jesteś! Musisz zrobić tak jak Iwo: uprzeć się na jakiegoś bociana, który zaraz straci pracę. Jak tylko będzie wolny musisz złapać go za nogi i pod łóżko go! Zajdziesz w ciążę od razu :-D

Iwo - karmisz tego bociana w ogóle? ;-)

Benfica - dasz radę!
Ja jestem na zwolnieniu od 2 miesięcy i chwilowo przestałam fiksować, bo żyję ślubem i już ostatecznym wykańczaniem mieszkania. Ale czuję się jak w klatce, totalnie wyobcowana. Brakuje mi kontaktu z ludźmi, jaki miałam w pracy. Mam 4 koleżanki, które mnie odwiedzają. Normalnie kicha.

Natkusia - Wszystkiego, co najcudowniejsze w życiu :*

Agamemnon - super, że wyniki ok!

Julia - jedzcie! Po studiach miałam jechać do Danii. Nawet 2 miesiące uczyłam się duńskiego i nawet mi się spodobał. Tam to się inaczej zarabia..

Agniecha - kciuki za wizytę!

Ja miałam w poniedziałek wizytę. Jeszcze przed badaniem wywiązała się rozmowa na temat testu PAPPA. Powiedziałam, że nie zrobię i koniec. CRL wyszła 60,5 mm, a przezierność 1,9. Maleństwo ma cudowne długie rączki. Jestem przeszczęśliwa :-)

Mam pytanko: czy bardzo się plami po cytologii w ciąży? Długo?

Załączniki

• 1395818056829.jpg
    1395818056829.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 29
Natkusia - spóźnione życzenia urodzinowe!

Cyntia - ja w ogóle nie plamilam po cytologii :(bociana karmie a jakże. Co tydzień robimy fotki brzucha i widać jak rośnie :)

Suselku - to ja się tak zaczailam na bociana Asicki:) Musiałam odpocząć psychicznie i czekałam tutaj z dziewczynami.
Madzia niedługo zwalnia swojego więc nie uciekaj!

Madzia - fajny wózek. Powiedz jeszcze raz nazwę.

My wczoraj powiedzieliśmy młodej. Miała łzy w oczach bo ona nie chce rodzeństwa :( w końcu powiedział że boi się że nie będę miała dla niej czasu :( także z Emkiem trzeba się będzie gimnastykowac by tego tak nie odczuwała. Obecnie oswaja się z tą myślą.

Cyntia ja miałam na ostatniej wizycie Cytologid i pierwszy raz po tym badaniu plamiłam w środę wieczorem od wizyty do piątku rano :mad: trochę się martwiłam ale doktorka mnie uspokoiła że to nie ma wpływu na dzidziusia poprostu szyjka jest teraz krucha i to się zdarza

hej :)

Nadia śpi wiec naskrobię.

Natkusia spóźnione ale szczere zyczenia urodzinowe. Wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim szczesliwego rozwiązania, uśmiechu na twrzy każdego dnia i samych radosnych chwil :)

Susel witaj wsórd nas :) fajnie, że wróciłas, mam nadzieje ze się rozgocisz i zostaniesz na dłuzej :)

madziulek, bardzo ładny wózeczek :)

Ja czytałam, ze w ciąży z drugim bobasem często nachodzą myśli, czy starczy miłości na drugie, pieniędzy itd U mnie póki co nie pojawiły się takie myśli, strasznie sie ciesze i juz sie nie moge doczekać jak jego usciskam. Jeszcze troszkę :)

Jak Nadia wstanie musze isc do męża pracy zaniesc mu telefon , bo sierota zapomniała zabrać, a on ma prywatny i słuzbowy 2 w 1.
Dzis ladna pogoda aż człowiekowi milo na serce :)
milego dnia

Cześć laseczki :-) jestem i ja :-) ale naskrobałyście przez te kilka dni co mnie nie było :szok:

susel jak miło, że do nas zajrzałaś :-) ostatnio myślałam o Tobie i często spoglądam w Twój wykres żeby nie przegapić dobrych wieści :tak: mam nadzieję, że zostaniesz u nas na dłużej :tak:. Napisz co u Ciebie słychać? Jesteś w Pl czy wyjechałaś? Miałaś mnie zabrać :-D

natkusia spóźnione życzonka urodzinowe :tak:

cyntia mi robiła moja gin cytologię w 8tygodniu ciąży i też plamiłam do samego wieczora, nie było tego dużo, ale do następnego dnia żyłam w stresie żeby mocniej nie zaczęło lecieć. Na szczęście na drugi dzień ani śladu po plamieniach :tak:

wiki no mój mąż to notorycznie zapomina telefonu i śniadań do pracy, a ja zaś noszę go przy sobie i jak ktoś dzwoni to muszę odbierać i mówić, że Jaruś telefonu zapomniał, czasami to się nawet ubawię bo koledzy mojego J nie wiedzą od czego zacząć bo słyszą damski głos :-D taka gapa z tego mojego męża, kiedyś głowy zapomni zabrać ze sobą :-D

dziewczyny, a powiedzcie mi czy w ciąży można jeździć na rowerze? Ja w sumie ostatnio trochę jeździłam bo mnie młody wyciągnął, ale szczerze powiem, że ledwo ledwo jechałam :-D

Ostatnia edycja:
Ewka nie poleca się jazdy na rowerze, bo jest to urazowy sport ale jak jezdzi sie ostroznie i jest wygodnie to czemu nie. Ja długo z nadią w brzuchu jeżdziłam :)

Ewka - podobno w pierwszym trymestrze można. Wg mnie ważne by jechać po płaskim. Wyboje nie są polecane.

reklama
Do góry