reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mamaTomeczka my przy Gabrysiu mieliśmy łóżeczko turystyczne i był to wybór idealny... parę razy spał w drewnianym i ciągle się budził w nocy, bo się uderzał o szczebelki... :confused2: oczywiście dokupiliśmy mu materac porządny ;-) teraz też będzie turystyczne :tak: może gorzej wygląda, ale w sumie teraz jest taki wybór, że można coś naprawdę ładnego znaleźć ;-) aha - i stało przy ścianie i nie było problemu, żeby się uderzał :cool2:

kinia pochwal się wózkiem :cool2:

julia Dania... :cool2: ja uwielbiam Skandynawię i jakbym nie miała dzieciaczka, to chciałabym się tam przeprowadzić... ale bardziej Norwegia/Finlandia :sorry: powodzenia :*

reklama
dobry :)

Jest 9.00 a u mnie posprzątane, obiad ( żeberka ) w piekarniku, dziecko śpi. Haha a to wszystko za sprawą Nadi ktora jak co dzien wstaje przed 6, wiec dzien taki długi.
Dziś jak przestanie padac mam nadzieje, że uda sie wyskoczyć na jakiś spacer.
Ja wozek kupiłam podwójny, teraz jest pojedyncza spacerowka i Nadia w nim jezdzi ale jak młody sie urodzi będzie dla dwójki.

My mamy łóżeczko drewniane i to fakt Nadia nieraz uderzyła o szczebelki, ale takie dostaliśmy wiec nie wybrzydzaliśmy :)

Ja wczoraj mialam wizyte, nie ma dużo do pisania wiec tutaj po krótce nakreślę. Generalnie nie jest źle, krzywa cukrowa prawidłowa, tylko wyniki moczu kiepskie i progesteron moglby być troche wyższy, dlatego dostałam większą dawkę luteiny. Teraz dziennie to 800 mg.
A wczoraj miałam atak nerki kolkowej myślałam, że zejdę z tego świata, przy Nadii też mi się zdarzalo :/

Iwo zdrówka dla córci

Julia super, ze macie okazję wyjazdu i takich zarobków. Moi rodzice w niedziele pojechali na 1,5 msc do niemiec do pracy, tez " pare groszy " przywioza. Ja sama jak studiowalam jeżdzilam co roku na wakacje za granice to pracy. Takie wyjazdy wiele mnie nauczyly a tez mogłam dużo zwiedzić Anglie, Niemcy, Usa. Teskno mi za tamtymi czasami

miłego dnia kobietki

Malusiu kolor właśnie nam się podoba, bo jest też taki czarno niebieski, ale ten jest fioletowy z elementami szarości - nie jest zbyt jasny i nie podchodzi w żaden sposób pod róż. Na żywo wygląda dużo fajniej :) Tak ta końcówka to tragedia jest, bo ciężko z brzuchem wielkim. Myślę, że grupę można zamknąć. Co do zdjęć to zaraz też zerknę :)

Julia to polska firma, ale czytałam dużo opinii i ogólnie ma spoko. Wadą niby to, że ciężki jest, ale on waży chyba 12kg ze spacerówką razem, jak dla mnie leciutki ;) Jak praca się opłaca finansowo to pewnie jak Wam się uda to nie ma co tutaj siedzieć.

Iwo w szpitalu czasami trzeba aferę zrobić, pokazać, że się nie dasz i wtedy może się ruszą do zdiagnozowania córci. Kochana ten wózek naprawdę jest leciutki, ja go 1 ręką podniosłam jak oglądaliśmy - 13 kg waży wraz ze spacerówką, z gondolką chyba lżejszy nawet jest, a sam stelaż to już w ogóle piórko. Ja patrzyłam tylko na lekkie wózki, dlatego x lander odpadł w przedbiegach. Fajny ten wózeczek tylko u mnie niestety nie sprawdził by się ze względu na kółka, bo jak pomyślę, że będę zimą latać dwa razy dziennie do przedszkola z Nadią to koła muszą być w wózku pompowane i duże :)

Madziulek dzisiaj znacznie lepiej, wczoraj trochę kiepsko się czułam. Dziękuję, że pytasz. Wózek kupujemy Wózek wielofunkcyjny Emjot HiTreec 2w1 Ideał! Łódź Bałuty • Tablica.pl tylko do tego fotelik z adapterami w kolorze czerwonym będziemy mieć :) No u Ciebie to już tuż tuż, naprawę leci ten czas strasznie szybko. Pogoń męża i wprowadzaj rzeczy dzieciątka do pokoju, Synuś będzie napewno miał przepiękny pokoik :)

Benefica wrzuciłam link do wózeczka. Dzisiaj po 10 jedziemy po niego ;)

mamaTomeczka kupuję dzisiaj po 10 jedziemy po wózek. Ja kupuję używany tylko i wyłącznie dlatego, że trafił się nam 8 miesięczny na gwarancji i kupiony był jako nowy w komisie (sklepie), w którym my go zakupimy. Mam już zaufanie do nich, poza tym oni zawsze przed sprzedażą serwisują w wózkach co mogą np. wymiana kół, hamulców itp. Wózek jak nówka wygląda. Przy Nadii wszystko trzeba było nowe kupować, a teraz mamy po niej, więc mniej wydatków no i teraz ona też jest małą skarbonką, więc z kasą też nie szalejemy :)

Kochane mimo brzydkiej pogody mam nadzieję, że będzie to dobry dzień.

Ja kończę śniadanko i dopijam kawkę, za godzinkę zbieramy się po wózek i później jeszcze do optyka, bo okazało się, że mężu musi okulary nosić z powodu wady na jedno oko. Nie duża, ale jak zlekceważy to niestety może być kiepsko. Z jego pracą też teraz niefajnie, bo kolejny tydzień siedzi w domu i boję się jak to będzie z kasą, bo jak tak dalej pójdzie to w tym miesiący zarobi nawet nie 500 zł łącznie ;/ Najgorsze, że jest uparty i jak proszę, żeby zadzwonił dowiedział się co i jak to on nie i koniec ;/

Benfica Dziękuje, że pytasz... mała dalej zakatarzona, kurde jeszcze nigdy mi tyle czasu nie smarkała:no: Puszczam ją do przedszkola, no bo co ma siedzieć w domu i się nudzić, skoro ma tylko katar. Najgorzej jest rano, potem już w sumie prawie nic, więc to już końcówka. Dziś przed snem zrobie jej jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej może to coś da.
A jak u Was dni otwarte w przedszkolu?:-)

Kinia, Iwo
Super wózeczki :tak: U mnie ostatecznie został Camarelo Carera, dziś lub jutro ma dojść, ale jeszcze nie będę mogła go zobaczyć, dopiero przed świętami mąż mi go przywiezie do Danii, ale to już i tak niedługo.;-)
Iwo W d.c życze zdrówka dla Twojej córci!

Julia Dania powiadasz?:-) To zapraszam.;-);-) Mi tak jak Benficy też się bardziej Norwegia podoba, ba nawet się zauroczyłam jak byliśmy na nartach, ale jeśli do pracy to i Dania jest spoko, my tu już 6 lat siedzimy i nie narzekamy.;-)

A mi się trafiły 2 dni wolnego, czyli weekend 4 dniowy mam.:-) Nauczycielka chora i zajęcia odwołane, a mi pasuje, bo coraz bliżej do wolnego;-) Już mam zaplanowane co i jak, bo wolne mam od 11.04 więc najpierw porobie troche porządków takich wiosenno-świątecznych. Mąż ma jechać do PL na pare dni pozałatwiać wszystko co trzeba i przywieźć mi paczki. Przyjedzie tu z rodzinką, która zostaje na Wielkanoc. A po wielkanocy, w sumie tak od maja biore się za przygotowania dla maluszka. Pojedziemy po łóżeczko, musze wszystko poprac, poprasować, więc już będzie gdzies połowa maja i potem niech się dzieje co chce.:-)
Lece sprzątać i pranie wstawić. Pogoda ładna, najchętniej bym się rozłożyła na balkonie.;-):cool2: Miłego dnia!

Czesc dziewczyny! Wpadlam was podejrzec i az sie wzruszylam. piekne macie brzuszki i malenstwa. malusiolka dziekuje za aniolkowa liste! poza tym to milo znow zobaczyc te wszystkie znajome nicki. my znow sie staramy, wiec mam nadzieje ze niedlugo do was wroce. trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki, niech sie zdrowo rozwijaja!

Morfologia OK wiec chyba ja wypuszczą, na niektre wyniki trzeba poczekać dłuzej np. borelioza. Lekarze maja juz nas dosyć bo żądamy diagnozy a oni nie są w stanie jednogłośnie stwierdzić.
Dodatkowo pójde z młodą do reumatologa niech tez wyda swoją opinie.:crazy:

Kinia - ja bede miała stare autko więc wózek mi tylko dla przyjemności będzie potrzebny;-)

MamaTomeczka - ja przy młodej trafiłam łózeczko turystyczne 130X90 wiec młoda nawet w poprzek spała - niestety było ono jednopoziomowe. Z resztą pokaże Wam na zamkniętm watku.

mycha, u Ciebie ładna pogoda, a u mnie pochmurno ;/ Pranie jedno zrobiłam i teraz drugie się pierze i będę musiała wszystko kisić w mieszkaniu, bo na podwórku co jakiś czas pada. Jak ja już nie moge doczekać się świąt. Do teściów na pewno ni pojedziemy. Może zaproszą, nas, może samego M, albo w ogóle nie będą zapraszać, ale i tak nie chcemy jechać. Na święta przyjdzie do nas moja mama z moja babcią :) Zaprosiliśmy je. Siostry do swoich teściów jadą, a ja nie chce aby babcia z mamą same były na święta :) Już nie mogę doczekać się tych świąt.. te przygotowania potraf, sprzątanie.. aż w końcu będzie czuć wiosnę/ Niby mam czysto, ale na święta przeważnie okna myte i dywany prane u nas są :)

Wiikki, współczuje Tobie kolki nerkowej. Nigdy nie miałam, ale ostatnio był mojego męża kolega i mówił, że jego żona przechodziła kolkę nerkową i leżała przez to 5 dni w szpitalu.

mamaTomeczka, łóżeczek turystycznych masz od groma do wyboru :) Ja mam zielony (bardzo ładny i krówka jest narysowana) - nie za ciemne, nie za jasne ;) Tak wygląda moje łóżeczko turystyczne - s3veUMs.jpg (Na podłodze Oliwka jak miała z 9 miesięcy :p a obok syn szwagierki).

Suselku, miło Ciebie widzieć w tym wątku :* Kochana, co do wpisu, to każdy Aniołek zasługuje na miłe słowa :) Czekamy tu na Ciebie.

Kinia, musiałabym ten wózek zobaczyć na żywo :) Zawsze jest tak, że na zdjęciu trochę inaczej wygląda niż na żywo. Ogólnie nie jest brzydki, ale fajnie by było zobaczyć w innym kolorze :) Co do wózków 2in1 to jak miałam taki wózek, to do 6/7 miesięcy dziewczynki były w gondoli, a później kupowałam spacerówkę :)

Załączniki

• s3veUMs.jpg
    s3veUMs.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 40
Witam się urodzinowo :-)

proszę, częstujcie się:

i do popicia:

a co najważniejsze dzisiaj na14:40 wizyta! :-)

MALUSIOLKA to teraz mamy dwa wątki? Ten i zamknięty?

IWO oby jak najszybciej Was wypuścili :tak:

MADZIULEK za chwilę zobaczysz syneczka :-)

SUSELKU &&&&&&&&&&& za staranka :*

KINIA no ładny wózeczek :tak:

MYCHA dobrze, że masz wolne, przynajmniej odpoczniesz :-)

Miłego dnia :*

Cześć!
U mnie tez pogoda kiepska, dzisiaj podniosłam o 7 rolety a tu śnieg sypie :szok: Na szczęście przestał po chwili i padał deszcz. dzisiaj momentami pada i przestaje ale jest zimno paskudnie, jedynie +5 brrrr
Ja od kilku dni budzę się i zasypiam z bólem głowy, masakra jakaś :eek: Pije właśnie drugą kawę ale nie wiem czy mi coś pomoże, wątpię.
Synu po ok 3tyg poszedł dzisiaj do przedszkola. Miałam go jeszcze nie puszczać ale dla swojego i jego zdrowia psychicznego poszedł :tak:

mamoTomeczka jak przeczytałam wczoraj Twoje rozterki to pomyślałam, ze sama jednak nie jestem nienormalna. Pól niedzieli przepłakałam z myślą, ze chyba się na minę z drugim dzieckiem podłozyłam :-(Druga sprawa, że nie wiem czy do mnie to dociera czy nie ale ja jakby się nie cieszę tzn cieszę się ale jakbym si,e nie cieszyła. Nie wiem jak to wytłumaczyć w każdym bądz razie uczucie paskudne :zawstydzona/y:Ech nie wiem czego to tak...
Co do łóżeczka to miałam drewniane i turystyczne i tego drugiego nie używałam w ogóle. Drewniane miałam na kółkach i miałam syna zaraz koło łóżka w zasięgu ręki :tak:Teraz jak mieszkamy w domu to przyda mi się i jedno i drugie wyrko.
Mówisz, ze sie boisz porodu? Ja może nie samego w sobie porodu ale bije się, że mnie chwycą bóle jak będę w domu sama z synem i będzie np noc. Jeny, nie wiem co wtedy bym zrobiła :szok: To mój senny koszmar i coś czuje, ze zeświruje na tym punkcie.

iwo dobra decyzja z tym reumatologiem. Tez bym na Twoim miejscu poszła. Ja pamiętam, ze raz Hubertowi popuchły stawy w kolanach i kostkach ale to od antybiotyku. Miał wtedy koło 2,5roku.

susel witaj! Mam nadzieje, że się tutaj rozgościsz :-)

mycha, a może Młoda ma katar na tle alergicznym? Jak wodnisty to myślę, ze na pewno. Zamiast soli fizjo do inhalacji proponuję samej zrobić 3% roztwór soli, a mianowicie na 100ml wody dać płaską łyżeczkę soli kuchennej, wymieszać i dac do inhalatora. 10minutek inhalacji i katar spływa jak talala. Poczytaj o tym :tak:

Kinia liczę dzisiaj na zdjęcia wózka :tak:

Malusiolka ja się nie cieszę świętami :-(No może dlatego tylko się cieszę, że męzu będzie ale tak to powodów nie mam. Zazgrzytało pomiędzy moim tatem, a mężem i niestety nie będę z rodzicami. Postanowiliśmy, ze też nie jedziemy do teściów więc sami rządzimy w domu. Mam nadzieje, ze pogoda dopisze i gdzieś pojedziemy.

wikki szybko dzień zaczęłaś :happy:Ja dzisiaj miałam "szansę" do 7 bo od dwóch dni niestety była godzina 5 jak synu wstawał, przychodził do mnie i spał do 7 no ale ja już niestety od 5 spac nie mogłam :confused2:

madziulek 35 dni, łał :-) Jakbym miała już pokój uszykowany no to też mogłabym ten czas odliczać :-)

Ja kupiłam przedwczoraj fotelik samochodowy wraz z bazą i adapterami. Mutsy off cors bo mam taki wózek :tak:Powiem Wam, ze gdybym miała na nowo wózek kupować to mój wybór tez padłby na Mutsiaka. Ciężki drań ale przeżyłam z nim 4 piętro bez windy :-) Teraz na moje wioskowe tereny będzie idealny.
No nic, kończę bajerowanie i muszę choć troche dzisiaj zrobić czyli poprasuje i zamiote podłogi, o ;-)

natkusia wszystkiego najlepszego!

reklama
agamemnon Kochana, zobaczysz święta będziesz miała udane :*

Natkusia, wszystkiego najlepszego :*:* Kochana, tak mamy ten i zamknięty wątek :) Przynajmniej możemy łatwiej wstawiać zdjęcia i nikt nie będzie nam przeszkadzać :)

Do góry