reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Malusiu super, że odebrałaś już prawko. No mnie się fartnęło, bo ja mam bezterminowo ;) ale to było dawno temu. Ja czuję się nadal kiepsko, ale mam nadzieję, że niebawem zaczną te leki działać.

kasiula przede wszystkim zakwaszać :) suplementy na bazie żurawiny, oczywiście sama żurawina jak najbardziej :tak: z leków to furagin chyba...

malus zdrówka :* u nas dziś bez słońca, ale pewnie po żłobku zahaczymy o plac zabaw chociaż na chwilę :happy2: fajnie, że masz już prawko :happy2:

mamaTomeczka mnie się kiedyś tak nagle zaczęła zbierać ropa wokół ósemki, lekarka musiała mi wyczyścić kieszonkę i przeszło... potem miałam tak jeszcze raz, wysterylizowałam igłę, podziabałam, wycisnęłam ropę, posmarowałam sacholem i git ;-) ale jak tak bardzo Cię boli, to wyczyściłabym kieszonkę u dentyski... ósemki są takie, że mają jakieś luźniejsze te kieszonki i lubi się w nich zbierać jedzenie i stąd może masz ten stan zapalny... :* trzymaj się jakoś :*

kinia ja w tygodniu też zwykle mam tak, że niby obiad jest codziennie, ale nie zawsze taki, żeby poczęstować Gabrysia :cool2: albo robię dopiero jak wracam do domu, więc on już dawno jest po obiedzie :) więc wolę, jak je w żłobku ;)

Mar-chew, od zeszłego roku są nowe prawo jazdy, bo nowe testy są i na 15-cie lat. Ale z tego co mi babka w Urzędzie mówiła, to później tylko badanie lekarskie i zmiana prawka. Nie jest tak źle. Dobrze, że chociaż mi się udało :)

Kinia, mój M też ma bezterminowo. Prawko ma już 10 lat. Udało mu się, bo nosi okulary, a tak to przy okularach z tego co się orientuje to chyba tylko na 5 lat dają.

Grzaneczko, ja już nie raz garnek serowy robiłam. Dzisiaj już też mam zrobiony i naprawdę jest dobry :) Tylko, że ja nie daje jak w przepisie 150 dag makaronu tylko 300 :p Nie daje 500 ml wody i 150ml śmietanki tylko trochę więcej tego i tego + daje trochę soli do smaku. W telewizji pokazują, że wszystko na surowo do garnka wrzucają, a ja mielone podsmażam wrzucam do garnka, później po mielonym na patelni smażę pieczarki i jak się chwilkę podsmażą dodaję pora i później wrzucam to do mielonego, dodaję makaron, wodę i śmietankę i do gotowania :) Nigdy nie robię jak w przepisie jest. Zawsze muszę po swojemu :p

Kasiula, wierze Tobie co do tęsknoty. Ja jak rodziłam Roksankę, to płakałam, że nie mogę mieć też przy sobie Oliwki. Nie było chwili jak o niej nie myślałam :( Pamiętam jak usłyszałam ją przez telefon, albo jak chwilkę z nią porozmawiałam, czy nawet zapytałam się męża o nią, to łzy aż ciepły. Po prsotu widać, że Kochamy nasze maluszki :)

Marchew - ja mam na 5 lat i nikt mi nie dał bezterminiowo :zawstydzona/y: a wadę mam tą samą od 15 r.ż

Kinia - mam nadzieje że z brzuszkiem będzie OK i nie będzie sie spinał, tak mi się przypomniało że jak się spina to nie powinno się głaskac brzucha:dry:

u mnie dziś burzliwy ranek, fasol daje o sobie znać i czuje się jakby po mnie walec przejechał z młodą pierwsze mdłosci miałam ok 39 dc, dziś jest 36 wiec by się zgadzało - liczę tylko że szybko przeminie :cool2:

Mama Tomeczka - oby nie trzeba było rwać &&&&&&&&&&&&& mam nadzieje że bol szybko minie, ale ci się narobiło:shocked2:

Hej!
Wróciliśmy od homeopaty, super facet. Dostał synu komplet leków i następna wizyta za 3 miesiace. Jestem pozytywnie nastawiona :tak:

benfica, zarezerwowaliśmy w Rewalu miejscówkę. Byliśmy tam rok temu i nie ma co zmieniać bo w Rewalu jestem zakochana :tak:

mamoTomeczka kurde wspólczuję Ci bo z samego opisu mnie boli a co dopiero na żywo :baffled: No ale Ty twarda babeczka jesteś :tak:
Ja dzisiaj też bez obiadu, odwiedziliśmy McDonalda więc każdy ma żołądek napchany. Męzu właśnie spi, synu gra, a ja koncze kawe i zasiadłam do kompa.

Malusiolka, zdrówka! Super, ze prawko już masz :tak:A powiedz, będziesz się bała jeździć sama czy raczej nie?

iwo,
kiedy w pierwszej ciązy minęły Ci mdłości?? Ja czekam na ten dzień jak na wygraną w totka!!

kasiula, tak jak dziewczyny piszą - duużo żurawiny suszonej lub soku z żurawiny pij i będzie git :tak:

mamaTomeczka, czekam na wiadomość co jutro zdecyduje dentysta :*

agamemnon, jak tam? Twój mąż jadł już Twoje pierożki? :D Kochana, ja boje się sama siąść za kółkiem, ale w sobotę będę próbować. Z instruktorem było łatwiej, bo miał sprzęgło i hamulec. Dlatego też M chce mnie zabrać w jakieś miejsce, gdzie przyzwyczaję się do samochodu i później na miasto. Trzeba wszystkiego próbować, jak się nie odważę, to prawko nie będzie dla mnie mieć znaczenia, a szkoda pieniędzy i pracy, którą włożyłam, aby je mieć. Nie chce tak jak moja teściowa zdała egzamin, ma prawko, ale za kółkiem nigdy nie siadła.

reklama
Agamemnon - pojawiły sie ok 39 dc i mineły po 1,5 tyg potem już było miodzio do samej końcówki :-D

Do góry