reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Benfica - skoro dla 3 latka nie ma miejsca w przedszkolu to jakim prawem pozbyli się zerowek :angry::angry:
Ty pracusiu podobno na kolejnej wizycie już zwolnienie dostaniesz?

Mama Tomeczka - ja z osemka przechodziłam piekło, niestety tylko lekarz cię ratuje, nie przejdzie domowym sposobami :zawstydzona/y:

ja dziś padłam o 19.00 obudziłam się i buszuje :baffled:

reklama
Hej dziewczynki dawno mnie nie było ale dużo się działo a między innymi to że byłam tydzień w szpitalu z podejrzeniem kolki nerkowej a do tej pory sama nie wiem co mi było bo w karcie jest wpisane zapalenie pęcherza a no i czuję nadal takie parcie szczególnie jak chodzę mama tomeczka masz tak podobnie??
Płci dziecka nie znam nadal ale w tyg wybiore się prywatnie na połówkowe to się dowiem może :)
Doczytałam was troszkę ale jak zwykle gdy się biorę za pisanie to wylatuje mi z głowy co komu miałam odp.
Dla nowych ciężaróweczek gratulacje :-)

Cześć dziewczyny.

Wczoraj już nie wchodziłam do Was, bo zanim Nadię odebrałam od kuzynki, wróciłyśmy do domu, zjadła kolację z tatusiem potem poszli się myć i wszyscy położyliśmy się spać po 20, bo ja czułam się kiepsko. Wizytę opisałam w wizytowym, ale zbyt dobrych wieści to nie dostałam :(

Dobra biegnę szykować Nadię do przedszkola i później do Was zajrzę jeszcze.

kasiula no to rzeczywiście miałaś przygodę z nerkami i szpitalem :/ a robili Ci jakieś usg dróg moczowych czy jakieś posiewy? Bo może na tej podstawie stwierdzili to zapalenie pęcherza... no niestety, infekcje w ciąży to chyba częsta przypadłość... :baffled: ja miałam już 2 razy :nerd: daj znać jak po połówkowym :-D

iwo no lipa z miejscem... nie wiem, co będzie w kwietniowej rekrutacji, najbardziej nam zależy na tym przedszkolu, w którym chłopcy byli wczoraj, jest jeszcze jedno obok nas - może być, ale to nasz nr 2 no i nr 3 jest trochę daleko :dry: zobaczymy... a jeśli chodzi o L4... jak powiem teraz, że już chcę to dostanę (dostałabym już pewnie 2 mce temu ;-)) ale zobaczę czy już odpuszczę pracę czy nie...

Cześć :-D

Mam dziś lenia, a robota sama się nie zrobi :baffled: a Młody już się tak wierci, że mnie dziś po 5 obudził kopniakami :-D i już nie usnęłam :-p ale po intensywności jego kopniaków czuję, że urósł sporo, bo jeszcze z miesiąc temu były takie delikatne, a teraz to już konkret :cool2: do usg mam jeszcze miesiąc...

Kasiula, przykro mi, że musiałaś w szpitalu leżeć <przytul> Dobrze, że już jesteś :*

MamaTomeczka, jak byłam w pierwszej ciąży miałam tak, że 2 naraz ósemki mi wychodziły ;/ Wyłam z bólu. Co i róż byłam na pogotowiu dentystycznym o 2/3 w nocy, bo nie dawałam razy. Lekarz i tak nic nie zrobił. Dał tylko trochę maści, która po 2h przestawała działać. Musiałam przykładać coś zimnego do policzków, to trochę pomagało. W drugiej ciąży kolejne 2 ósemki zaczęły mi wychodzić i tak bolało, że wzięłam jednego gryzaka sobie zamrażałam i musiałam gryźć ;/ Nic nie chciało pomagać. Współczuje Tobie :*

Dziewczynki, a ja chora. Gardło boli i katar mam przez co głowa boli ;/ Nic mi się nie chce, ale muszę jechać do miasta, bo mam już prawko do odebrania. Chociaż to mnie cieszy. Spać mi się chce, ale nie mogę iść spać, bo młodsza od dłuższego czasu przed 6-tą po 6-tej wstaje ;/

Miłego dnia życzę :*

Poszłam po Nadie do przedszkola i okazało się, że dopiero wrócili z wycieczki do kina i muszę czekać teraz jakieś 30 min aż Nadia zje obiad. Nie chciałam jej zabierać przed obiadem, bo w domu nic nie naszykowalam.

Kinia, dobrze zrobiłaś. Niech dzieciak na spokojnie zje :) Jak się czujesz? :*

MamaTomeczka, współczucia. Ktoś na pewno musi Ci powiedzieć co jest nie tak <przytul>:* Spróbuj coś zimnego do policzka przyłożyć. Może akurat chociaż na chwilkę pomoże z tym bólem.

Kochane, odebrałam prawko. Na 15 lat jest ważne :) W tą i z powrotem z dziewczynkami poszłam na piechotę. Dobrze, że dla Roksanki wzięłam wózek, bo ciężko by było. Teraz mała śpi i to już dobrą godzinkę :) Zanim do domu weszłyśmy to zahaczyłyśmy o plac zabaw i Oliwka parę razy sobie zjechała ze zjeżdżalni, a jaka szczęśliwa była :) Zaraz muszę wziąć się za obiad, bo chce serowy garnek zrobić :)

reklama
Benfica tak robili usg układu moczowego i nerek posiew też był a w szpitalu podawali furalgine i nospę najgorzej mnie martwi że nadal czuję takie parcie dziwne , podczas chodzenia i nie wiem czy tak mnie dziecko uciska czy co , wczoraj robiłam badania na wizytę poniedziałkową więc może coś wyjdzie.A co ty brałaś na infekcje pęcherza ?? Ja wcześniej już też miałam ale nie w ciąży i to co miałam zapalenie to nie bardzo było podobne bo nic przy siusianiu mnie nie piekło
Malusiolka leżenie w szpitalu to dla mnie coś strasznego szczególnie mi sie tęskniło za Adasiem i on też tęsknił bo ciągle mówił mama mama , a mi serce pękało...
A ty kochana zdrowiej szybciutko
Mama Tomeczka no ja mam właśnie podobnie ale podczas chodzenia i to takie uciążliwe trochę jest mam nadzieję że szybko minie

Do góry