reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mamaTomeczka też czułam, że u Ciebie dziewuszka się zagnieździła :-) fajnie :-) gratuluję :-) macie już imiona wybrane? Ja jeszcze nie myślałam :baffled:

szykuję się po młodego bo dziś wcześniej kończy i osobiście go odbieram ze szkoły :tak:

reklama
jestem jestem
pierogi lepiłam, gotowałam i jadłam :-)

mamoTomeczka gratuluję! Super :-) Mój synu chyba płakac nie będzie jak okaże się, ze będzie siora ale już nie ukrywa, że chciałby brata no bo, cytuję: "przecież nie będziesz mamo kupowac nowych zabawek, podzielę się samochodami" ;-)
I ja im dłużej myślę, tym też chyba chciałabym drugiego chłopca :tak:

iwo niech Ci się coś przyśni :-p

Kinia , faktycznie dzień masz na wariackich papierach ale spokojnie, już prawie południe i zaraz będzie koniec dnia :happy2:

mamaTomka - fajnie, że już wiesz kto tam potencjalnie mieszka... ja nadal nie wiem... moja Hania też histerii dostanie jeśli się dowie, że będzie siostra :p może uda się dowiedzieć 21 marca :)
idę dzisiaj do lekarza ustalić jak mam rodzić... cc czy sn... listu od endokrynologa nadal nie dostałam... umówili mnie tylko do zwykłego lekarza na 24 marca... o czym też nie raczyli mnie poinformować... sama zadzwoniłam do szpitala i tak się dowiedziałam...

Co tutaj taka cisza?? Ja nasmażyłam dziś klopsików na obiad, ziemniaczki i buraczki do tego pychotka :-) a tak w ogóle to zjadłam dziś jeszcze 2 pączki :zawstydzona/y: ale to wedle ostatków :-D

idę teraz z młodym robić zadanie domowe :tak: i czekam na mężusia aż z pracy wróci :-)

miłego popołudnia :-)

U mnie znowu dużo roboty. Po 14 po prostu usypiam na siedząco.
Nie mogę się doczekać wizyty to jeszcze 2 tyg. Chyba pójdę na betę jutro by sprawdzić jak fasolka rośnie? A wy powtarzałyscie betę?

ja nie powtarzałam bo nie miałam jak i tak nieźle, że udało mi się dostać skierowanie na bete ;p

wróciłam od lekarza i dostałam kilka skierowań m.in do hematologa... aby monitorować moje krwinki bo ostatnio przy porodzie miałam małopłytkowość... do endokrynooga idę 24 marca... i teraz najlepsze - ponieważ chcę spróbować urodzić sn... kazali mi się zapisać na zajęcia z naturalnego porodu... i najwcześniejszy wolny termin to 18 czerwca! hahaha
xp.gif.pagespeed.ic.0bz5pRsY90.webp
ciekawe czy uda mi się załapać
xp.gif.pagespeed.ic.0bz5pRsY90.webp
aa, no i oczywiście ft4 - 8,9 to dla nich jest super wynik... ręce opadają... a i będę miała usg w 36 tc - :D powiedziałam, że chciałabym dodatkowe usg bo nie chcę aby znowu na końcu się okazało, że dziecko jest ułożone pośladkowo...

Ostatnia edycja:
julia0903 - na 99% tak jest tylko musisz od razu ciągiem bez przerwy po macierzyńskim złożyć wnioski, 1 zaległy, 2 bieżący i nawet jak wypiszesz 26dni za 2014 nie mogą odmówić:

Wyjątkiem jest jednak sytuacja, w której pracownik prosi o urlop wypoczynkowy tuż po urlopie macierzyńskim. W tym przypadku, zgodnie z art. 163 § 3 Kodeksu pracy, pracodawca ma obowiązek udzielić urlopu. Także jeśli wystąpił o niego ojciec wychowujący dziecko (bezpośrednio po wykorzystanym przez niego urlopie macierzyńskim). Oznacza to, że niezależnie od ustalonego planu urlopowego, jeśli złożysz wniosek o urlop wypoczynkowy bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, pracodawca będzie zobowiązany udzielić ci go w tym konkretnym terminie.Taka sama zasada będzie obowiązywać jeśli zdecydujesz się wykorzystać dodatkowy urlop macierzyński (obecny wymiar urlopu dodatkowego to 4 tygodnie, jeśli urodziłaś jedno dziecko przy jednym porodzie lub 6 tygodni, jeśli urodziłaś dwoje i więcej dzieci przy jednym porodzie), tj. jeśli złożysz odpowiedni wniosek, pracodawca zobowiązany będzie do udzielenia ci urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po dodatkowym urlopie macierzyńskim.
Przebywając na urlopie macierzyńskim (a także na dodatkowym urlopie macierzyńskim), nabywasz prawo do urlopu wypoczynkowego na takich samych zasadach, jak gdybyś pracowała w tym czasie. Niewykorzystany urlop, pracodawca będzie zobowiązany udzielić ci w terminie późniejszym.

*jak się chcesz upewnić możesz jeszcze do PIP zadzwonić

Dziewczyny wróciła z pracy ubrałam się w cos wygodnego i co widzę? brzuch wyskoczył, ja drobna jestem a brzuch wygląda jak w okolicy 5-tego mies. z córka,

Ostatnia edycja:
Art. 163. § 1. Urlopy powinny być udzielane zgodnie z planem urlopów. Plan urlopów ustala pracodawca, biorąc pod uwagę wnioski pracowników i konieczność zapewnienia normalnego toku pracy. Planem urlopów nie obejmuje się części urlopu udzielanego pracownikowi zgodnie z art. 167 [SUP]2 [/SUP].
§ 1[SUP]1[/SUP]. Pracodawca nie ustala planu urlopów, jeżeli zakładowa organizacja związkowa wyraziła na to zgodę; dotyczy to także pracodawcy, u którego nie działa zakładowa organizacja związkowa. W takich przypadkach pracodawca ustala termin urlopu po porozumieniu z pracownikiem. Przepis § 1 zdanie drugie i trzecie stosuje się odpowiednio.
§ 2. Plan urlopów podaje się do wiadomości pracowników w sposób przyjęty u danego pracodawcy.
§ 3. Na wniosek pracownicy udziela się jej urlopu bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, dotyczy to także pracownika-ojca wychowującego dziecko, który korzysta z urlopu macierzyńskiego.

reklama
witajcie :)

W sumie 2 dni nie bardzo miałam jak zagladać do Was. Wczoraj tylko na wizytowy weszłam pochwalić się wieściami o synku :)
Dziś bylam w poradni genetycznej ale za wiele nie dowiedziałam sie, dostałam tylko skierowanie na badania usg, w nast czwartek.
Jestem padnięta. Dzis robiłam ciasto z fasolą z puszki, wyszło super, nie wyrosło za bardzo ale w środku wilgotne, mocno czekoladowe pycha :)

Marchew fajnie, że będziesz miala jeszcze niedługo przed porodem. A terminy na zajęcia śmieszne, dlaczego wszedzie trzeba tak dlugo czekać

Iwo ja bety nie powtarzałam, czekałam grzecznie na wizytę :)

MamaTomeczka gratuluję córci, ależ fajnie :)

Do góry