reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ja już spora częśc chałupki ogarnęłam, został mi króestwo młodej :baffled:Dziękuje za troskę czuje się dobrze, czasem brzuch pobolewa i musze no - spę wziąść, ale tłumacze sobie że to teraz akurat mam okolice @ i pewnie się uspokoi
Pierwszą wizytę mam 18.03 a usg 25.03

Natkusia
- ja bym poszła tylko raz u Twojego prowadzacego ale to twoja decyzja

Agamemnon
- czemu tak mało zaglądasz?

Benfica - ło matko prawie poł ciązy mdłosci:szok::szok::szok: ja w ciazy z młodą to pierwszy skurcz dostałam w dniu porodu, żadnych plamień, żygusiania a mdłości tylko przez 1,5 tyg po prostu BAJER

Julka -
jak będziesz robic bagietki to zrób śliwki zawinięte w plastry boczku, super przekąska, pierwszy raz jadłam w sobote i aż mi głupio mi było po nie tak często sięgać:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Iwo pierwszy raz slysze o plastrach boczku ze sliwka;p ale to na cieplo czy na zimno?
Czasami tak jest ze kobiete w ciazy podbrzusze boli...czasami taki urok! mam nadzieje ze szybko minie!:)

Dziewczyny dzis dostalam super wiadomosc, ostatnio pisalam ze znajoma ze maja mega problem bo ona jakies duze torbiele, ma i niechca sie wchlaniac zalamana i rzadko kiedy pojawia sie @...ja jej mowilam ze Cuda sie zdarzaja!!!
i jak pojechala na kontrole do pani doktor,okazalo sie ze torbiele sie wcholeny:):)
Dodatkowo uslyszala bicie serduszka swojej dzidzi!!!!!!!!!!!!!!!! to 8 tc, piekne wiesci:)

Julka - przekłuc wykałaczką, podpiec w piekarniku, oczywiście z suszonymi sliwkami, miodzio :laugh2:

Masz rację cuda się zdarzają.:tak::tak:Moja kumpela miała krwiaki na łozysku i groził jej krwotok poszła teraz na usg i pięknie się wchłonęły.

Julia, ja zrobiłabym sałatkę z curry i sałatkę z zupki chińskiej, kurczaka, te bagietki z czosnkiem i dobre jeszcze było by ciasto francuskie z parówką i z serem :) Robi się szybko i piecze się góra 10 minut.

MamaTomeczka, dla mnie moje dzieci najważniejsze. Mówiłam jej jak weszłam do niej. Ale nie mogłam jechać do domu, bo 2h nie moje. Myślałam, że chwilkę nam zajmie. Na szczęście tylko stan podgorączkowy i powoli schodzi. Ale równie dobrze może to być jakaś jelitówka, bo mała często lata do łazienki, bo ją brzuszek boli.

mamoTomeczka, no nie wiem czy to dobrze, ze mi apetyt dopisuje :-pTo jest raczej mało, a często no ale mimo wszystko wydaje mi się, że jem więcej bo np muszę zjeść śniadanie, a wcześniej wystarczyła mi do godz 12 kawa. No trudno, czekam aż mi minie to wszystko i wtedy będę mogła zjeść "z głową". Przyjdzie wiosna-lato, będą nowalijki, ogóraski małosolne mmmmm to będzie lżej na duszy :-)

benfica, wiem wiem, ze może być różnie ale ja tak mocno wierzę w to, ze nie będę się długo męczyć i może sobie to wywróżę niczym Dynamo ;-)

julia
, a no byłyśmy na lipcu ale ja krótko :-(Udał się wypad na plac zabaw??

iwo czego mało zaglądam? A bo jestem na wątku naszym zamkniętym+październik 2014 i tu już czasowo nie wyrabiam ale szczerze, to październik sobie odpuszczę i zostane tu u Was, bo tu Was znam i jest jak wśród swoich :tak:Takie śliwki w boczku to z grilla też dobre :tak:

Malusiolka, zdrówka dla córci! U nas też jelitówka panuje, na szczęście syna ominęła.

Dzisiaj mi koleżanka mówiła, ze gdzieś tam kurcze, nie wiem gdzie (nie pamiętam) ale panuje jakaś odmiana ospo-jelitówki. Jej znajomej dziecko 4 miesięczne zachorowało, jest w szpitalu w stanie krytycznym i lekarze kazali się rodzicom już pożegnac z dzieckiem. :-(Masakra jak te wirusy się mutują.

haha mamoTomeczka, nie bój się, jadu Ci nie wciśnie :-p

MamaTomeczka, taka moja kochana siostra jest. Zazdrość panuje i to niesamowita. Jak się teraz dowiedziała o tym, że egzamin zdałam, to jeszcze gorzej mnie traktuje. Kochana, nie wiem co Ci doradzić. Ja jak mam ze swoją teściową jechać w jednym samochodzie, to mnie aż nosi. Ze słuchawkami dobry pomysł :)

Agamemnon, dziękuję :* Lepiej jest. Kąpiel pomogła, a teraz w końcu zaczęła jeść. Je owszem pomału, ale najważniejsze, że cokolwiek. Kochana jak o tej ospie-jelitowej napisałaś, aż się wystraszyłam. Mam nadzieje, ze nic takiego nas nie spotka. Szkoda dzieciaczka :(

Gosia, jeszcze raz gratuluję betki :*

MamaTomeczka, u nas jest tak. Mam 3 siostry i 2 braci. Najstarsza, to ta co u niej byłam wczoraj (nie szłabym do niej, gdybym nie musiała, ale sprawy załatwiałam, a do niej miałam najbliżej. Musiałam dziewczynki nakarmić i zanim do domu, bo M kończył po 15-tej, to byliśmy około 16-tej w domu) - do niej rzadko kiedy jeżdżę, bo wiem, że jakoś nie bardzo jak ja jestem u niej. Tylko jak już muszę to zajadę. Ona do mnie dzwoni tylko jak coś chce Ode mnie dostać. Można powiedzieć 2/3 razy w roku jestem u niej. Dzwonią jak są święta, czy urodzinki starszej, bo jej mąż to chrzestny mojej starszej córki ;) Później jest o rok młodsza siostra od najstarszej i z nią rozmawiam co jakiś czas przez telefon i jak się widzimy to jest na razie ok. I jest później młodsza o 2 lata siostra od najstarszej, ale mieszka ona w górach, to tylko kontakt telefoniczny i fajnie nam się rozmawia. Jak przyjeżdża to też jest ok, a poza tym to chrzestna mojej najstarszej córki :) Zostają bracia, to starszy brat ode mnie o 3 lata, a młodszy o rok od tej najmłodszej z sióstr, to z nim tylko przez telefon rozmawiam i jest jeszcze o rok młodszy brat ode mnie, ale młody cwaniak więc mało co z nim można porozmawiać. Lubi mieszkać w rodzinie ;) Ja nie idę tam gdzie mnie nie chcą, ale są takie sytuację, że trzeba.

Cześć dziewczynki.

Doczytałam Was, ale przepraszam nie mam już siły odpisać wszystkim, bo czuję się koszmarnie. Właśnie wybieram się już do łóżeczka. Na brzuszkowym pochwaliłam się moim brzucholem ogromnym.

Jutro postaram się więcej napisać.

Julia jak dla mnie Twój zestaw jest okej, możesz zrobić np babeczki z papierka i też będzie git, tak do kawy na słodko na przekąskę :)

Do jutra, papa uciekam, bo mnie brzuchol boli bardzo znowu ;(

reklama
Agamemnon - fajnie że z nami zostaniesz :) ja też się tu dobrze czuje. Przecież nie istotne która kiedy urodzi zawsze coś będzie nas łączyć.

Kinia - może jakaś no spa by pomogła? A już na pewno więcej odpoczynku.

Malusiolka - dużo masz rodzeństwa, zadowolona jesteś z kontaktu jaki macie?
Ja jestem jedynaczka i mam tylko jedną przyjaciółkę ale taka na której zawsze mogę polegać. Jesteśmy jak siostry. Rozmawiamy prawie codziennie i często spotykamy.
Między naszymi fasolkami są 3 tyg różnicy co nas obie niezmiernie cieszy :))
Właśnie od niej wróciłam. Nie jestem ostatnio zbyt towarzyska bo po 20.00 nieziemsko mnie sen ogarnia....

Gosia - gratuluje bety! Jak powiedziałaś Emkowi???

Ostatnia edycja:
Do góry