reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Natkusia, fajnie że znalazłaś fajnego lekarza :) Sama musisz zdecydować co do badań. Co do mojej @ to od soboty do wtorku miałam lekkie plamienie, teraz niby więcej mam krwawienia, ale nie jest tego aż tak dużo. Na pewno nie zalewa mnie. Najważniejsze, że dostałam @ i o wiele lepiej się teraz czuje. Dziękuję, że pytasz :*

Moją starszą córkę chyba choróbsko bierze ;/ Dziewczynki śpią, a starsza ma gorączkę. Rano praktycznie nic nie zjadła i brzuszek ją bolał. Wczoraj miałam trochę latania, bo sprawy załatwiałam związku z prawkiem i później do siostry. Małe trochę zmarzły (nie było aż tak ciepło wczoraj). Siostra umawiała się ze mną, ale zachciało jej się do sklepu (nie musiała) i na plac zabaw z dziewczynkami swoimi chciała iść. Wiedziała, że moim córką zimno, ale co z tego. Tyle godzin na podwórku i możliwe, że przez to mała źle się czuje ;/

reklama
no to mi pomogłyście :-p to jest najważniejsze badanie w ciąży więc może warto 2 razy tym bardziej, że darmowe? Mój G. chce potomka zobaczyć i powiedział, że jedziemy.. ehh

AGAMEMNON tylko się cieszyć, że dzidzia duża :-)

MALUSIOLKA a jakiś test zrobiłaś? oby to jednak nie było choróbsko :no:

Natkusia, jaki test? Nie rozumiem :) Jeżeli chodzi o moje testowanie, to nie testowałam i nie ma sensu. W ciąży na pewno nie jestem :) Nie mam mocnego @ ale skrzepy są.

Ostatnia edycja:
To będzie różnica 10 dni.. sama się nad tym zastawiam.. ale jak dostałam skierowanie do specjalistów i to za darmo to nie skorzystać? Poza tym jest udowodnione, że USG nie szkodzi dziecku.

Nie wiem, nie wiem..

natkusia usg nie szkodzi dziecku ;) ja pewnie poszłabym 2 razy ;) ale może dlatego, że na nfz przysługują mi 3 usg i pozostało mi jeszcze tylko jedno, po 30tc, więc każde usg więcej byłoby frajdą :rofl2:

agamemnon mnie mdłości od rana do wieczora męczyły do 16/17tc... :baffled: więc nie ma reguły... :baffled:

mamaTomeczka mnie też najciężej zacząć... :confused2: jak już zacznę, to idzie gładko, ale zebrać się czasem to koszmar :nerd: ostatnie kilka dni miałam takie beznadziejne, od wczoraj się jakoś unormowało ;-) wątróbka dla męża powiadasz? Ale bym zjadła taką drobiową... mniam... ale mam rozmrożone piersi z kurczaka i z nimi muszę coś podziałać :happy2: chyba po prostu usmażę :confused:

Natkusia ja tez bym poszla USG na pewno nie szkodzi dziecku wiec na pewno bym to wykorzystala...ja teraz mam wizyty co tydzien i co tydzien mi na USG sprawdzaja czy wszystko jest w porzadku bo nie wiadomo skad mialam plamienia.Mam nadzieje ze terza juz nie bede musiala jezdzic co tydzien;-)

hej hej

Natkusia ja mam w pon wizytę i bede miała usg a we wtorek mam prenatalne i też będzie usg, a generalnie mam usg co 2 tyg na każdej wizycie. Muszę mieć podglądaną ranę po cc. Także pewnie idz, nie zaszkodzi :)

reklama
Witam

Czytam Was codziennie ale jakos weny brak...;/

Agamemnon jejku kochana ty juz w 9 tyg? dobrze pamietam ze razem na lipcu bylysmy?
No mi mldosci dlugo sie ciagly...jakos kolo 14 tc sie skonczyly

Malu
s za 2 tyg. robie swoje okragle urodziny, i teraz pytapnie co podac na kolacje? tylko bardzo proste dania bo ja za dobra kuchareczka niejestem...;p myslalam o kurczaku z piekarnika do tego bagietka z maselkiem czosnkowym i salatki, na 12 osob, czy to nie za maly wybor?

Emaila ja pierdziele to juz 11 tc? kurde ale czas zlecial!!

Natkusia kochana ja bym pewnie poszla na te 2 badania,a z corka mialam przez pierwsze tyg. co tydzien pozniej do konca ciazy co 2 tyg, wiec dzidzi napewno sie nic nie stanie!:)

A u nas jakos leci, czekam za kumpela i dzieciakami idziemy na plac zabac:)

Do góry