reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Gochson, &&&&& za badania :*

Kinia, niby 100zł miesięcznie nie jest dużo, ale co zrobisz jak pod koniec 2 miesiące a on będzie kazać przychodzić co 2 tygodnie, a zaraz co tydzień? Fajnie, że lekarz dobry, ale nie masz możliwości znaleźć sobie jakiegoś dobrego na NFZ?

Domka, ładna beta :* Kochana, ale Ty rodziłaś 5 lat temu :p Od około 3 lat dopiero takie wymogi są :)

Dobranoc kochane :* M dzisiaj od 15-tej w domu więc razem spędzamy czas :) Uciekam kąpać się i coś obejrzeć z M :*

Ostatnia edycja:
kinia ja dr jest sprawdzony, to dobrze :happy2: jeśli nie czujesz się pewna swojej lekarki, to może faktycznie znajdź kogoś innego... ale z drugiej strony malus ma rację - potem zaczną się wizyty co 2tyg i co 1tydz i ze 100zł zrobi się kilkaset :baffled: to jest dylemat Polaka - niby 2 osoby zarabiają, a i tak każdy grosz się dwa razy ogląda... u nas to samo... źle nie mamy, ale każdy zakup jest przemyślany :dry:

A ja dziś wstałam o 5, bo aż nogami od rana przebieram na dzisiejszą wizytę :-D mam o 10:30 :-D może dowiem się któż tam u mnie siedzi ;)

Miłego dnia :*

Ostatnia edycja:
witajcie kochane

Benfica powodzenia na wizycie, na pewno dziś już się dowiesz...ale fajnie trzymam kciuki :)
Ja dziś też wcześnie rozpoczęłam dzień, bo już od 4.30 Nadia była zwarta i gotowa do zabawy, a teraz odsypia mój mały szogunek :)
Asicka &&&&& moze się coś ruszy...
Julia ja bym nie poszła do wrózki, bo nie chciałabym znać przyszłości...pewnie bym miała schize przez długi czas...Ale ja mam za słabą psychikę pewnie dlatego, choć zawsze jestem ciekawa na ile w tym prawdy. Mam nadzieje, że nie sprawdzi się to, co Ci wywróżyła
Domka betka ładna :) niech dzidzia się rozwija tak ładnie już do końca ciąży :)
Kinia mocno czujesz ruchy maleństwa? Pytam, bo jesteśmy w takim samym wieku ciążowym, a u mnie te ruchy są sporadyczne praktycznie nie wyczuwalne. Pewnie to przez ułożenie łozyska na ścianie przedniej ale jakos byłabym spokojniejsza jakbym czesciej czuła ruchy, wczoraj caly dzien cisza była

A ja jestem padnięta, wczoraj cały dzien mnie bolała głowa, a dzis sie nie wyspałam. O 12 wybieram sie na spacerek z Nadią, fajnie ładna pogoda sie zapowiada. Jutro weekend, niestety mężowy do pracy idzie, wiec nawet nie zauważe jak przeminie. Nie moge doczekać sie wizyty za tydzien :)

Ostatnia edycja:
Benfica, czekamy na relację z wizyty :* &&&&&

Asicka, może dzisiaj lekarz powie Ci w końcu, że Ania chce już na świat :* &&&&&&

Wiikki <przytul> Świeże powietrze dobrze Ci zrobi :*

Benfica, co do płacenia lekarzowi, to taka prawda. Ja chodziłam co 2 tygodnie (chciał abym co tydzień) i za każdą wizytę płaciłam po 140zł. Pytałam się, czy w szpitalu mógłby mnie przyjąć na NFZ, a on, że nie. A wiem, że przyjmuje ;/ Wizyta + tabletki = 1500zł nie moje i to w ciągu 2 miesięcy. Jak usłyszałam, że są też bardzo dobrzy lekarze i to na NFZ, to się załamałam. Za te pieniądze mogłam coś dzieciom kupić.

Kinia, co Ci z becikowego jak wydasz więcej na lekarza? Zastanów się Kochana, bo warto znaleźć za darmo i też dobrego :*

Cześć laski ja dopiero wstałam :zawstydzona/y: wczoraj bolał mnie brzuch i kręgosłup a po południu jeszcze ząb zaczął mnie ciupać i już na nic nie miałam ochoty :-( no i oczywiście nie wiem który :zawstydzona/y:

dziś jak na razie nic mnie nie boli :-)

mamaTomczka no właśnie raz już rodziłam i wiem czego się spodziewać i ta świadomość mnie chyba najbardziej przeraża bo wiem na co muszę się przygotować :-D

benfica daj znać po wizycie :tak: trzymamy &&&

domka beta super ;-)

asica kochana i jak tam samopoczucie? Nie martw się, masz jeszcze kilka dni :tak: na pewno niebawem urodzisz ;-)

Hejka

Benfica - tylko proszę się szybciutko pochwalić po wizycie! Ciekawe czy twoje przeczucie się sprawdzi?

Asicka - to kiedy oddajesz bociana? Muszę wiedzieć kiedy Emka pomęczyć :) :) :)

Malusiolka - o matko to ci kasy poszło na te wizyty. Ja to nawet nie jestem świadoma ile się zmieniło przez te 10 lat.

Julka, Gochson - mam nadzieje że wieści od genetyka będą dobre. W końcu macie zdrowe i piękne dzieci. Nie może być źle. Może to tylko przypadek losu.

Dziewczyny pomóżcie - biorę wiesiołka 3x2 i już 2 razy podbrzusze mnie bolało. Może powinnam zmniejszyć dawkę lub wogóle odstawić?

Ostatnia edycja:
iwo, co i rusz się coś zmienia. 2 lata po pierwszym porodzie jak znowu poszłam do szpitala rodzić też już coś innego było. A co do wydanej kasy, to tak jest. Trzeba uważać. Do wiesiołka nie pomogę Tobie, bo nigdy nie próbowałam.

ewcia, wiem coś o tym. Jak byłam z Roksaną w ciąży, to przed oczami miałam cały czas pierwszy poród. Nie cieszyłam się, aż tak ciążą drugą jak pierwszą, bo wiedziałam co i jak mnie czeka. Owszem cieszyłam się z tego, że mam pod sercem drugie dziecko, ale myśl o porodzie przerażała mnie :p Może dlatego, że dwa porody i były straszne ;/

reklama
Czesc kochane.jezyu jakie ja mam sny,tragedia.

Malus no wiem ze sie pozmieniaąło ale sie jeszcze nie wdrażałam.

Iwo brałąm wiesiołek i na pączątku mni etez bolałąo,moze zmniejsz dawke o 1 tabl. Bo te bóle to pewnie skurcze macicy.

Benfiva trzyam kciuki.

A mój małzonek po wczorajszych wynikach i sikancu dumny jak paw chodzi;-)

Do góry