reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza w uk

Bulkasia wspoczuje tyle czasu w szpitalu :no:
ale oni juz tak maja...:wściekła/y:
to teraz odpoczywaj duzo ,abys nie zaczela rodzic szybciej ;-)

a ja wczoraj bylam na badaniu,nie bylo tak zle ;-)

reklama
Ja w sumie nie narzekam niby trzeba czekac. Ale w PL tez tak jest. Wiekszosc korzysta z prywarnej opieki, ale tylko dlatego bo jest tania.
A ostatnio ciezarna zmarla w PL bo za dlugo zastanawiali sie jaka ja karetka zawiezc.
Ja wychodze z zalozenia Ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma

Dokładnie, odczekałam swoje i wyszłam z recepta na paracetamol i codamol:szok: Jeden lekarz przyjmował i czekanie dlatego bo wiecznie coś było, masakra.
Madlen79 dobrze, że chociaż Twoja wizyta ok:-)

Bulkaasia- a te bole to masz mocne? moze lepiej juz nospe brac niz ten paracetamol.. zreszta sama wiesz jak sie czujesz - od dawna masz te bole? mysl pozytywne - w sumie po 37 tyg dziecko juz donoszone wiec niedlugo nam zostalo :) ja to mam mega skurcze braxtona hicksa ale przyjmuje ze tak ma byc.. nic na razie na to nie biore bo da sie wytrzymac. A pracujesz dalej? latwo im mowic zeby odpoczywac i lezec - nie kazdy ma taki luksus..

hej Dziewczyny!!!
ale dziś pogoda...śpię na stojąco. Zaraz wskakuję do łóżka i się trochę zdrzemnę, bo inaczej to się chyba przewrócę.

bulkaasia kurczę ale się nasiedziałaś!!! ale tak to już jest w Anglii...kiedyś jak pojechaliśmy z moim M. na pogotowie, bo spadł z dachu jak montował antenę i walnął stopą o betonowy chodnik, to czekaliśmy od 9 wieczorem do 5 nad ranem:szok: spaliśmy tam na krzesłach, a nawet tak dużo ludzi nie było. No i w końcu jak go już zawołali, to chyba to była jakaś studentka, bo nie wiedziała z której strony patrzeć na zdjęcie rentgenowskie. I oczywiście dostał sławetny paracetamol i dwie kule do chodzenia i do domu!!!! no tak już mają i nie sądzę, że szybko się to zmieni...
Madlen79 a masz już wyniki tego badania? mówią od razu jak jest czy się czeka? i to badanie wygląda tak jak w Polsce czyli że najpierw biora Ci krew, potem pijesz ten płyn i za jakieś 1,5-2 godz powtórnie pobierają krew? i to jest wtedy ta krzywa cukrzycowa...ale znając ich metody to pewnie nie robią tego w ten sposób:baffled:

Dziewczyny mam takie pytanie...jak dostałyście tą pierszą teczkę Bounty Pack, to tam z tyłu jest pokazane, że ma się dostać kolejne, aż do 5. Skąd brałyście tą drugą i kolejne? Nie wiem skąd się bierze lub zamawia tą druga, bo reszta to chyba w szpitalu, nie?
Oki, zmykam do łóżka, bo oczy mi same lecą:-)

Margot bole są silne ale to nie jest cały czas i mam je od ok. 2 tygodni. Najpierw zaczyna tak jak na okres a potem jakby mi ktos tam coś miażdżył. Czasem to nie wiem czy stać czy leżeć bo nic nie pomaga a chodzenie to masakra wtedy.:szok: Nie chcę brać jak narazie leków,jestem twarda:-D Pracuje nadal ale został mi oststni tydzień i koniec!!!
katiuszka badanie na krzywą cukrową wygląda tak:pobranie krwi, wypicie roztworu i po 2 godz znowu pobranie krwi (ja tak miałam):tak: A o jakiej Ty teczce Bounty pack mówisz???

Bulkasia wpolczuje bolu..ty lepiej kochana uwazaj na siebie,niech smyk jeszcze siedzi w brzuszku :tak:
Katiuszka u mnie bylo: pobranie krwi,slodki plyn i po godzinie znowu krew,godzina czekania i znowu krew..+ wzieli mi krew na p.ciala tazke wczoraj pobrali ode mnie 10 tych malych proboweczek krwi ,na szczescie takie rzeczy mnie nie ruszaja i bylam twrada :-D
o wyniki mialam dzwonic dzisiaj ale zapomnialam :zawstydzona/y:
w srode mam wizyte to sie dowiem ,ale mysle ze wsio OK ,bo jakby bylo cos nie tak,to juz by do mnie dzwonili..:tak:
ja tez nie wiem o jakiej ty mowisz teczce:no::sorry2:
a u nas pogoda dzisiaj super...kurcze to latem nie bylo tak ladnie jak jest teraz ,wrzesien i pazdziernik mamy ladniejszy niz lipiec i sierpien :szok:

Katiuszka ta druga paczke odbierasz w boots. Przejwzyj obie gazety ktore sa w tej pierwszej paczce tam jest pelno formularzy na probki. Jedna paczka na pewno w argosie do odebrania tez. Poczytaj. Ja tych probek mialam full. Ostatnia paczke na pewno dostaniesz w szpitalu.

to jest paczka i w boots i w argos? ja pierwsza paczke dostalam w szpitalu na pierwszym scanie, po druga poszlam do argos zgodnie z gazetka Emma's diary, a trzecia bedzie w szpitalu po porodzie? cos pominelam?

reklama
Do góry