reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza w uk

Ja tez o paskach pierwsze slysze tzn zadnych nie dostalam ale polozna za kazdym razem sprawdza mi nimi mocz.
Wczoraj zaczelam szkole rodzenia - trwa 6 tyg. Fajnie bylo - mysle ze warto. Czy ktoras z was chodzi na szkole rodzenia?

reklama
Bulkasia masz racje..co szpital to inaczej :tak:,u nas daja i zelazo i paski do badania moczu ,znaczy sie szpital wysyla list do gp a on daje recepte na to ;-)
margot nigdy nie chodzilam do szkoly rodzenia,jakos nie bylo mi to potrzebne..a teraz kiedy jestem w 3ciej ciazy tymbardziej ;-)

jutro ide na badanie z glukoza..a potem nerwowoka na wynik badania ....

Ja jutro mam wizytę u położnej, ciekawe jak mi sie trafi bo ta ostatnia to i pomierzyła i serduszka dała posłuchać:-)
Madlen trzymam &&&&&& oby cukrzycy nie było:tak:

cześć dziewczyny:-)
Skoro piszecie, że u Was w szpitalu nie dają tych pasków, to ja już jestem pewna, że mi też nic nie dadzą...a może to lepiej...niech sami sprawdzają, chociaż tyle to mogą zrobić.
bulkaasia trzymam kciuki za wizytę&&&&&& na pewno wszystko będzie w porządeczku!!!
Margot 1 ja się właśnie zastanawiam nad szkołą rodzenia. Wśród moich znajomych jest podzielone zdanie, jedne mówią, że warto...inne, że strata czasu...:baffled: kurcze nie wiem...u mnie szkoła rodzenia jest w soboty, mój M. wtedy pracuje, to nie wiem czy sama chodzić czy sobie darować...
Madlen79 trzymam kciuki za dobry wynik po glukozie&&&& a nawet jakby coś wyszło nie tak, to pewnie najpierw zaproponują dietkę. Ale nie ma co się martwić na zapas! będzie dobrze:tak:

Katiuszka- samej moze Ci byc troche przykro, w mojej grupie jedna dziewczyna przyszla z przyjaciolka bo jej partner nie mogl. Lepiej chodzic tam we dwoje. Ja uwazam ze warto - oczywiscie przy pierwszym dziecku (choc jest w grupie jedna laska ktora ma juz dziecko ale powiedziala ze wlasnie sie przeprowadzila i szuka znajomych). Po prostu fajnie poznac i pogadac z innymi ktorzy sa w tej samej sytuacji. to pretekst zeby poznac ludzi przede wszystkim. Ja chodze na kurs przez NCT. sprawdz na necie moze w Twojej okolicy sa kursy w tygodniu. W ogole to NCT jest fajne. Czy ktoras z was sie zapisala i jest czlonkiem? ja dopiero w zeszlym miesiacu i juz skorzystalam bo bylam na 'Nearly new baby sale' - na to mozna isc jesli nawet nie jest sie czlonkiem - popatrzcie na necie - warto :) To nie jest tylko dla niemowlat - to jest dla dzieci do lat 5-6.

Ja wczoraj byłam na spotkaniu z położną, zmierzyła brzuch, ciśnienie 120/70, posłuchaliśmy serduszka (bije jak dzwon):-). Powiedziałam jej o moim bólach podbrzusza i skierowała mnie na badanie KTG, które ciężko było zrobić na początku bo Mały uciekał i nie chciał sie dać zbadać :tak: no ale jakoś się udało i decyzja była taka, że musi zobazyć mnie lokarz bo wykres wyszedł niezbyt - skurcze. Czekałam z jeszcze dwoma paniami 5 godzin aż wreszcie mnie zbadała lekarka, wymacała, zajrzałla do środka i powiedziałla, że mam brać leki przeciwbólowe (paracetamol);-),odpoczywać dużo bo to są niby normalne bóle bo ciężkie mam dziecko. W domu byliśmy o północy :baffled:

reklama
bulkaasia znam to z autopsji, tyle ze u mnie bylo przy plamieniach, jak pojechalismy do szpitala o 20.00 tak wrocilismy o 24.00 w zasadzie z niczym, nawet nie wiem czy lekarka ktora wtedy zajrzala mi do srodka to byl ginekolog....nie sadze....

Do góry