reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

Joanna_Z dzięki!!! ufff...odetchnęłam z ulgą:tak:i tak nic więcej nie wskóram...muszę tak czy inaczej czekać. Czytając dziewczyny z innego wątku, byłam trochę w stresie, one mają co chwilę badana krew i mocz...No ale widocznie w Uk mają swoje procedury.
A co do glucoze test...to na serio nie robią wszystkim ciążarnym? własnie czytałam w necie różne fora angielskie i tak dziewczyny pisały, że robi się wszystkim między 24 a 28 tc...to już sama nie wiem...:baffled: Ale za 3 tygodnie, jak wreszcie dobiję się do położnej, to o wszystko popytam.
Widzę po Waszych suwaczkach, ze jesteście już po tym okresie, gdzie rzekomo robi się ten test...nie miałyście go???

reklama
Ja w uk nie mialam za to zrobilam w pl i mam ciut za duza ta glukoze. W uk nie robiliby mi tez tego testu bo w rodzinie nikt nie mial cukrzycy.

hej dziewczyny:-)
ostatnio jakos mam mniej czasu,na wszystko..a szczegolnie na bb :sorry:
w ostatni piatek mialam wizyte i moja ciaza podobno..bo to zdanie jednego lekarza,a nie wim jak reszta..bedzie zakonczona w 39tc ,bynajmniej pani doktor,ktora robila mi scan powiedziala,ze nie pozwoli mi chodzic do konca a juz na pewno nie po terminie :no:
czas ucieka a ja jeszcze daleko wpolu,dopiero co zmienilismy mieszkanie a ja jeszcze do konca wszystkiego nie ogarnelam..ciezko ztym wielkim brzuchem :zawstydzona/y:
w ten czartek mam badanie krzywej cukrowej,bo moje dziecko szybko rosnie i jest w okol niej duzo plynu,wiec trza sprawdzic ,czy nie mam cukrzycy ciazowej :-(, oby nie bylo ;-)
Bulkasia mam pyt.bo wiem ,ze ty mialas to badanie tutaj ...jaki czas jest miedzy jednym pobraniem krwi a drugim ?i jak dlugo czekalas na wynik ?
katiuszka witaj i wspoczuje..ja tutaj prowadze pierwsza ciaze,poprzednie 2 w Pl,ale narzekac nie moge..opieke mam tutaj bardzo dobra :tak:
muffy wspoczuje powiklan po szczepionce...:szok: tak to juz jest..jednym pomoze,innym zaszkodzi..
katiuszka jak nie ma potrzeby,to tego badania nie robia :no:
dziewczyny a wy macie wdomu paski do badania moczu ?

madlen79 mi zrobili w odstępie 2 godzin a wyniki dostałam tydzień później na wizycie u położnej. Niby troszkę za szybko cukier rósł ale u kobiet w ciąży było to dopuszczające:-)

witajcie dziewczyny!
Dzięki za odpowiedź w sprawie glukozy...czyli wygląda na to, że mi nie zrobią, bo nie mam obciążenia rodzinnego. Ale czy to równa temu, że ja tez nie będę miała z cukrem problemów? moja kuzynka tez nikogo w rodzinie nie miała z cukrzycą, a ona w ciąży miała i musiała brać insulinę...no zobaczymy...Może zrobię sobie prywatnie...
madlen79 a co to za paski? pierwszy raz słyszę...samemu coś się bada?

katiuszka no niestety,jak nie ma podstaw to tego badania nie robia,z czy nie zgadzam sie,bo kazda ciaza jest inna a to ,ze w rodzinie nie ma cukrzykow,nie oznacza ze my tez nie mamy...a w ciazy niestety czesto dopada kobiety
ale tutaj jak robia badanie krwi,to od razu badaja poziom cukru wiec jakby cos bylo nie tak,to wtedy robia badanie z glukoza
wiec nie martw sie ;-)
ja teraz bede miala..
a te paski do moczu to takie same jak te,co uzywaja w szpitalu czy przychodni,dostalam na nie recepte i chyba po 26tc raz w tyg sprawdzam sobie sama w domu:tak:

katiuszka no niestety,jak nie ma podstaw to tego badania nie robia,z czy nie zgadzam sie,bo kazda ciaza jest inna a to ,ze w rodzinie nie ma cukrzykow,nie oznacza ze my tez nie mamy...a w ciazy niestety czesto dopada kobiety
ale tutaj jak robia badanie krwi,to od razu badaja poziom cukru wiec jakby cos bylo nie tak,to wtedy robia badanie z glukoza
wiec nie martw sie ;-)
ja teraz bede miala..
a te paski do moczu to takie same jak te,co uzywaja w szpitalu czy przychodni,dostalam na nie recepte i chyba po 26tc raz w tyg sprawdzam sobie sama w domu:tak:
tak właśnie sobie wykombinowałam, że po 26tc pójdę do gp, tam mają mi pobrac krew i pewnie wstępnie sprawdzą co z tym cukrem, a jakby było coś nie tak, to wtedy za 2 tygodnie na wizycie w szpitalu test na gluzkozę. Noooo przynajmniej wiem na czym stoję:tak:
A z tymi paskami to jestem ciekawa, nigdy o tym nie słyszałam...koleżanki tez mi nic nie mówiły...kurcze...jeszcze trochę, to będziemy same siebie prowadziły przez całą ciażę;-) włącznie z usg:-)
A mnie dziś taka zgaga dopadła, że myślałam, że mi cały przełyk wypali:szok: cholerstwo jedno!!!

reklama
Katiuszka w Uk niestety trza leczyc siebie i dzieci samemu :wściekła/y:
wiem po moich dzieciach,jak sa chore..,dla tutejszych lekarzy jest OK ,a ja widze ze to np.poczatek anginy ,gdzie potrzebny jest antyb.,a oni tylko daja paracetamol :wściekła/y:
a wszpitalu gdzie ja chodze, zelazo i te paski do moczu dostaje kazda ciezarna,ale co miasto i szpital to inaczej :tak:
a ty jak teraz pojdziesz na badanie krwi,to pewnei od razu sprawdza poziom cukru i jakby cos bylo nie hallo to wysla na badanie na krzywa cukrowa, a jak wsio bedzie si,to nie zrobia tego badania

Do góry