reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza w uk

Joanna_Z dzięki!!! ufff...odetchnęłam z ulgą:tak:i tak nic więcej nie wskóram...muszę tak czy inaczej czekać. Czytając dziewczyny z innego wątku, byłam trochę w stresie, one mają co chwilę badana krew i mocz...No ale widocznie w Uk mają swoje procedury.
A co do glucoze test...to na serio nie robią wszystkim ciążarnym? własnie czytałam w necie różne fora angielskie i tak dziewczyny pisały, że robi się wszystkim między 24 a 28 tc...to już sama nie wiem...:baffled: Ale za 3 tygodnie, jak wreszcie dobiję się do położnej, to o wszystko popytam.
Widzę po Waszych suwaczkach, ze jesteście już po tym okresie, gdzie rzekomo robi się ten test...nie miałyście go???

reklama
Ja w uk nie mialam za to zrobilam w pl i mam ciut za duza ta glukoze. W uk nie robiliby mi tez tego testu bo w rodzinie nikt nie mial cukrzycy.

hej dziewczyny:-)
ostatnio jakos mam mniej czasu,na wszystko..a szczegolnie na bb :sorry:
w ostatni piatek mialam wizyte i moja ciaza podobno..bo to zdanie jednego lekarza,a nie wim jak reszta..bedzie zakonczona w 39tc ,bynajmniej pani doktor,ktora robila mi scan powiedziala,ze nie pozwoli mi chodzic do konca a juz na pewno nie po terminie :no:
czas ucieka a ja jeszcze daleko wpolu,dopiero co zmienilismy mieszkanie a ja jeszcze do konca wszystkiego nie ogarnelam..ciezko ztym wielkim brzuchem :zawstydzona/y:
w ten czartek mam badanie krzywej cukrowej,bo moje dziecko szybko rosnie i jest w okol niej duzo plynu,wiec trza sprawdzic ,czy nie mam cukrzycy ciazowej :-(, oby nie bylo ;-)
Bulkasia mam pyt.bo wiem ,ze ty mialas to badanie tutaj ...jaki czas jest miedzy jednym pobraniem krwi a drugim ?i jak dlugo czekalas na wynik ?
katiuszka witaj i wspoczuje..ja tutaj prowadze pierwsza ciaze,poprzednie 2 w Pl,ale narzekac nie moge..opieke mam tutaj bardzo dobra :tak:
muffy wspoczuje powiklan po szczepionce...:szok: tak to juz jest..jednym pomoze,innym zaszkodzi..
katiuszka jak nie ma potrzeby,to tego badania nie robia :no:
dziewczyny a wy macie wdomu paski do badania moczu ?

madlen79 mi zrobili w odstępie 2 godzin a wyniki dostałam tydzień później na wizycie u położnej. Niby troszkę za szybko cukier rósł ale u kobiet w ciąży było to dopuszczające:-)

witajcie dziewczyny!
Dzięki za odpowiedź w sprawie glukozy...czyli wygląda na to, że mi nie zrobią, bo nie mam obciążenia rodzinnego. Ale czy to równa temu, że ja tez nie będę miała z cukrem problemów? moja kuzynka tez nikogo w rodzinie nie miała z cukrzycą, a ona w ciąży miała i musiała brać insulinę...no zobaczymy...Może zrobię sobie prywatnie...
madlen79 a co to za paski? pierwszy raz słyszę...samemu coś się bada?

katiuszka no niestety,jak nie ma podstaw to tego badania nie robia,z czy nie zgadzam sie,bo kazda ciaza jest inna a to ,ze w rodzinie nie ma cukrzykow,nie oznacza ze my tez nie mamy...a w ciazy niestety czesto dopada kobiety
ale tutaj jak robia badanie krwi,to od razu badaja poziom cukru wiec jakby cos bylo nie tak,to wtedy robia badanie z glukoza
wiec nie martw sie ;-)
ja teraz bede miala..
a te paski do moczu to takie same jak te,co uzywaja w szpitalu czy przychodni,dostalam na nie recepte i chyba po 26tc raz w tyg sprawdzam sobie sama w domu:tak:

katiuszka no niestety,jak nie ma podstaw to tego badania nie robia,z czy nie zgadzam sie,bo kazda ciaza jest inna a to ,ze w rodzinie nie ma cukrzykow,nie oznacza ze my tez nie mamy...a w ciazy niestety czesto dopada kobiety
ale tutaj jak robia badanie krwi,to od razu badaja poziom cukru wiec jakby cos bylo nie tak,to wtedy robia badanie z glukoza
wiec nie martw sie ;-)
ja teraz bede miala..
a te paski do moczu to takie same jak te,co uzywaja w szpitalu czy przychodni,dostalam na nie recepte i chyba po 26tc raz w tyg sprawdzam sobie sama w domu:tak:
tak właśnie sobie wykombinowałam, że po 26tc pójdę do gp, tam mają mi pobrac krew i pewnie wstępnie sprawdzą co z tym cukrem, a jakby było coś nie tak, to wtedy za 2 tygodnie na wizycie w szpitalu test na gluzkozę. Noooo przynajmniej wiem na czym stoję:tak:
A z tymi paskami to jestem ciekawa, nigdy o tym nie słyszałam...koleżanki tez mi nic nie mówiły...kurcze...jeszcze trochę, to będziemy same siebie prowadziły przez całą ciażę;-) włącznie z usg:-)
A mnie dziś taka zgaga dopadła, że myślałam, że mi cały przełyk wypali:szok: cholerstwo jedno!!!

reklama
Katiuszka w Uk niestety trza leczyc siebie i dzieci samemu :wściekła/y:
wiem po moich dzieciach,jak sa chore..,dla tutejszych lekarzy jest OK ,a ja widze ze to np.poczatek anginy ,gdzie potrzebny jest antyb.,a oni tylko daja paracetamol :wściekła/y:
a wszpitalu gdzie ja chodze, zelazo i te paski do moczu dostaje kazda ciezarna,ale co miasto i szpital to inaczej :tak:
a ty jak teraz pojdziesz na badanie krwi,to pewnei od razu sprawdza poziom cukru i jakby cos bylo nie hallo to wysla na badanie na krzywa cukrowa, a jak wsio bedzie si,to nie zrobia tego badania

Do góry