Mummy2 - ja mialam obydwie szczepionki. Te przeciw krztusciowi powinno sie wziac najlepiej miedzy 28-32 tyg. ja wzielam w 34 tyg bo tez sie zastanawialam poza tym w 33 tyg wzielam na grype i nie chcialam brac obydwu w tym samym tyg. ale szczepic sie mozna przeciw krztuscowi do 38 tyg wiec nie jest za pozno. wczesniej pisalysmy o szczepionkach na tym forum - opinie sa podzielone. ja postanowilam wziac bo po pierwsze jest epidemia obecnie a po drugie wlasnie po urodzeniu nasze dzieciaczki przez pierwsze 8 tyg beda w samym sezonie zachorowalnosci... Wolalabym uniknac takich dylematow ciazy i oczywiscie nic nie brac ale wole nie udawac ze nie ma problemu lub go lekcewazyc..
Ja tez czuje sie ociezala i tez chcialabym urodzic w polowie listopada tzn po skonczeniu 37 tyg ale oczywiscie mozna pomarzyc.. tez przytylam 8 kg i od mies w sumie juz nie tyje..
Katiuszka - zauwazylam ze ty jestes w 25 tyg wiec trudno w sumie porownywac to jak sie czujemy- np bulkaasia napisala ze tez tak ma jak ty ale ona jest w 32 tyg. Ja czulam sie calkiem inaczej kiedy bylam w 25 tyg niz teraz bo to bylo 10 tyg temu...
Ja tez czuje sie ociezala i tez chcialabym urodzic w polowie listopada tzn po skonczeniu 37 tyg ale oczywiscie mozna pomarzyc.. tez przytylam 8 kg i od mies w sumie juz nie tyje..
Katiuszka - zauwazylam ze ty jestes w 25 tyg wiec trudno w sumie porownywac to jak sie czujemy- np bulkaasia napisala ze tez tak ma jak ty ale ona jest w 32 tyg. Ja czulam sie calkiem inaczej kiedy bylam w 25 tyg niz teraz bo to bylo 10 tyg temu...