reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza w uk

reklama
moja torba nie jest taka duza...az boje sie czy wszystko mam, ale w sumie ja pakuje sie w 2 - jedna dla mnie a druga dla dzidzi, wiec moze dlatego niewiele sie wydaje. Moja juz spakowana, jeszcze tylko snacki wlozyc i jakies spodnie na wyjscie, a dla dzidzi dopiero zaczynam, dzis zrobilam pierwsze pranie, poza tym wciaz czekam na przesylke z Pl w ktorej ma tez byc torba, kuzynce cos sie chyba nie spieszy z oddawaniem rzeczy :crazy: dla maluszka to zabieram torbe ta co do wzoka mam i na wyjscia roznego rodzaju, liste rzeczy juz mam, wszytsko w domu jest wiec bedzie tylko kwestia prania i spakowania.
Margot a ja myslalam ze ciaza donoszona to dopiero jak sie skonczy 37tc, no ale fajnie ze wczesniej :tak:
katiuszka ja gp w ogole nie widzialam w zwiazku z ciaza, tylko polozna i tez nic wiecej mi nie robila, mialam badanie krwi na wizycie chyba jakos w 28tc i tyle. A scan w 28tc masz? ale mialas ten w 20stym? a te bole brzucha to od rozciagajace sie macicy raczej...

dziękuje dziewczyny za odpowiedź:tak:
Dobrze wiedzieć, że to jednak standard, a nie trafiło na mnie, że mnie zlewają:baffled:
Wiedziałam już wczesniej, że mają inny system itp., no ale szczerze mówiąc, nie wiedziałam, że aż tak!!! zastanawiam się nad badaniem krwi, chociażby, żeby sprawdzić czy nie mam anemii...ale to jeszcze pomyślę. Proponowali mi za to te szczepionki, jadna na grypę, druga na koklusz...ale odmówiłam. Popytałam dziewczyn tutaj i w Polsce, odradziły mi, sama też troche poczytałam...no nie wiem...ta na koklusz nie jest testowana na kobietach w ciąży, to skąd mogą wiedziec jakie mogę być ewentualne skutki uboczne teraz, czy po latach...kurcze...mam nadzieję że nie będę żałowała...:sorry:
mummy2 ja tez miałam scan w 20tc, a ten w 28tc to nie jest standardowy, ja go mam dlatego, że mi wyszły złe wyniki testu Pappa w 13tc, później miałam amiopunkcję i stąd ten dodatkowy scan. Normalnie się go nie robi. Chociaż jedno na plus dla mnie;-)
Joanna_Z matko..współczuję tych przejść:-( Mam nadzieję, że jednak dzidzia doczeka do terminu i będzie wszystko ok!!!

Dziewczyny, widzę po Waszych suwaczkach, że Wy już blisko finiszu...dlatego mam prośbę, zanim urodzicie, bo potem to już chyba ja tu sama zostanę...;-) w wolnej chwili mogłybyście napisać listę co zabieracie do szpitala? ja gdzieś w necie wyszperałam takie listy, ale coś mi się one wydają za długie...i chyba nie na standardy angielskie...byłabym bardzo wdzieczna za fachowe i praktyczne porady:sorry:

Hej dziewczyny, jestem w 13 tyg ciąży mieszkam w UK i tak się zastanawiam nad porodem w PL ma ktoś porównanie ? mogłybyście mi doradzić gdzie było by mi lepiej? Strasznie się boje bo z językiem radze sobie podstawowo..dogadam się ale w stresie szybko się denerwuje słówka nagle wypadają mi z głowy.. Pierwszy poród miałam w PL. rodziłam 22 godziny w skurczach, ehh to była tragedia. Ale jeszcze wtedy nie mieszkałam w UK.

z góry dziękuje za odpowiedzi.

katiuszka ja sobie zrobilam teraz prywatnie w pl badania krwi, tak dla spokoju:tak:

co dokładnie mówiłaś, żeby Ci sprawdzili? tutaj jest polskie labolatorium na Neasden, robię wszelkie badania, ale nawet nie wiedziałabym o co prosić. Może są jakieś standardowe zestawy dla kobiet w ciąży? może na anemię?

Katiuszka ,nawet jak urodze to tyle znajde czas zeby tutaj zagladac...chocby dlatego,aby wspierac pozostale mamuski ,ktore jeszcze nie beda rozpakowane ;-)
w pon i wtorek mam wizyte to bede rozmawiala,zcy ciaze zakonzca szybciej a jesli tak to kiedy :-)
a co do szpitala...bierzesz to co najwazniejsze tzn.
dla siebie koszule,recznik,drogeria,porannik,kapcie,podpaski..tak mysle
a dla maluszka ubranka,pieluszki,chusteczki,recznik,czapeczka ciensza i ubranka na wyjscie plus fotelik ;-)
nie wiem co jeszcze mozna wziac...:confused:
na pewno bede rodzial szybciej niz ty,to dam znac,co i jak ;-)
eklerka ja nie mam jeszcze porownania,bo dwojke dzieci urodzialm w Pl ,ale z tego ,co slyszalam od dziewczyn,ktore mialy porownanie to zdecydowanie lepiej rodzic w uk ;-)

reklama
hej Dziewczyny!
coś cichutko tutaj...
madlen79 a powiedz mi jeszcze na jaki rozmiar masz ciuszki do szpitala? ja mam chyba za małe...patrząć na dzieci, które się wokól rodzą, mają po 60cm, to moje ciuszki newborn będę za małe:sorry2:
A co do sprawy chrztu...kiedyś pytałam czy wiecie jak to tutaj wygląda. Otóż byłam dziś w kościele, rozmawiałam z księdzem i niestety się nie zgodził, powiedział, że jest takie prawo kościelne, które nie pozwala osobom mającym tylko ślub cywilny bycie rodzicami chrzestnymi:no: no pięknie....:baffled:

Do góry