reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza w uk

katiuszka podzwoń po kościołach i popytaj, spróbuj na Putney (ja tam chodzę) i nam proboszcz powiedział, że to nie stanowi problemu. Co do ciuszków jak mam takie od 2,4kg wzwyż :-)

reklama
katiuszka ja mam ciuszki 0-3m ,na pewno za male nie beda..;-)
a jak urodzisz to zobaczysz jakie sa mniejsze a jakie wieksze ubranka ;-)

a my mamy termin wywolania...:tak: za 2tyg tj 19.11.12.nasza Pyska bedzie z nami :happy::happy:
radosc ogromna...ale i starch...nie boje sie porodu ,ale tego,czy wszystko pojdzie dobrze...ale wierze,ze wsio bedzie si...MUSI !!!:tak:;-)

Madlen super ze juz tak szybko zobaczysz dzidzie, mnie meczy to cale czekanie i zastanawianie sie kidy sie zacznie.....niby jeszcze jakies 4 tygodnie ale boje sie ze przenosze, chociaz przeczucie mam raczej na koniec listopada.

Mummy na pewno nie przeoczysz ;-)

ale fakt..dla mnie taki termin wywolania jest lepszy..chociaz samo w sobei wywolanie nei jest fajne,to psychicznie mi lepiej..bo maz wezmie w pracy wolne ,dzieci do poludnia sa w szkole a potem bede miala dla nich opieke i jestem spokojna...tym bardziej,ze tutaj rodziny nie mamy...jestesmy skazani tylko an siebie i male grono znajomych :tak:
mam tylko nadzieje,ze szybko pojdzie i za dlugo w tym szpitalu nie bede ;)

hej dziewczyny:-)
bulkaasia powiedziałaś księdzy dokładnie, że któreś z chrzestnych ma tylko cywilny??? i się zgodził??? kurcze...to Putney to na drugim końcu Londynu dla nas, ale i tak lepiej niż specjalnie do Polski jechać. Warto spróbować...Dzięki!!!
madlen termin wywołania? eee zielona jestem...o co z tym chodzi? cesarka? na pewno będzie dobrze!!! nic się nie martw!!!

katiuszka termin wywolania tzn,ze ciaza bedzie zakonczona szybciej..porod nie zacznie sie sam,natiralnie tylko beda go wywolywac przed terminem ,farmakologicznie...tzn...tutaj chyba jest zel,kroplowka...co dalej to nie wiem...pojde to sie dowiem ;-)
bede probowala sn,chyba ze nic nie ruszy to zrobia cc ale mam nadzieje,ze urodze sn :tak:;-)

Kurcze jakos dawno nie pisalam.. a dzialo sie.. w srode zeszla spedzilam cala w szpitalu bo w nocy obudzilama sie- lozko mokre , dzwonie do szpiatala oni na to zeby przyjechac bo pewnie mi wody odeszly wiec w auto i do szpitala.. tam badanie przez lekarza, wymazy.. ale nie wiedza trzeba czekac na usg.. przyjechalam o 5.45 rano do szpitala - doczekalam sie usg o 13.. na usg ze wszystko dobrze - co prawda mam malo wod plodowych ale jeszcze mieszcze sie w normie.. laska ktora zrobila usg powiedziala ze moze troche wod mi odeszlo ale jeszcze wystarczajaco zostalo (!!!!) - moja opinia: raczej watpie ze to mozliwe.. wypuscili mnie ze szpitala o 17 i bylam jeszcze glupsza przy wyjsciu niz po przyjezdzie tam.. nie wiem co to bylo - chyba nasuwa sie jedno na mysl- zenujace ale co zrobic - chyba zesikalam sie przez sen.. nie moge w to uwierzyc ale jakie jest inne wyjasnienie?? a wiec spedzilam 12 godz z laskami na oddziale ktore mialay rodzic .. na mojej sali byly 2 dziewczyny z przenoszona ciaza i im wywolywali- dali im jakies czopki zamiast kroplowki i biedne sie meczyly..na porodowce nie bylo miejsca i ciagle im polozne powtarzaly zeby sie nie spieszyly bo tam i tak nie ma miejsca... w ogole atmosfera w tym szpitalu troche mnie zniechecila i mam zamiar gdzie indziej rodzic zreszta wczesniej juz tak myslalam.. ogolnie polozne spoko ale bylo tyle tam ludzi ze nie wiedzialy w co rece wlozyc i byl chaos.. w sumie duzo zalezy od tego ile bedzie porodow w tym samym czasie co nasz.. czyli mialam taka jazde probna do szpitala- i juz wiem ze - jedzenie niedobre i malo - trzeba cos spakowac, dobrze spakowac wiecej rzeczy w 2 drugiej torbie i miec ja w aucie (dodatkowa koszula etc) na wszelki wypadek bo moze sie wszystko przedluuuzyc..

oczywiscie jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie dobrze w moim przypadku i ze nie zawsze szpitale sa takie busy i ze mialam pecha ze napatrzylam sie na takie rozne akcje..
Kurcze fajnie wam dziewczyny ze wiecie kiedy rodzicie... - ja tak jak mummy2 - juz nie moge sie doczekac i przeraza mnie mysl ze dopiero pod koniec list lub w grudniu...

Margot wiem coś o wizycie w szpitalu bo sama czekałam na lekarza 4h i zostałam wypisana z paracetamolem. mam nadzieje, że wszystko bedzie u Ciebie i maluszka dobrze:tak: Ale co sie napatrzyłaś i doświadczyłaś przez te pare godzin to szok. :szok: A masz inny szpital w pobliżu czy tylko ten?

reklama
Ja w piatek bylam od 10-20 w dwoch szpitalach w pierwszym super w drugim 4 h Na lekarza, bo jest np jeden Na oddziale. Ale nie narzekam I tak mam ok opieke. Wlasnie w drodze do szpitala usg ktg I konsultacja lekarska. Zobaczymy

Do góry