reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

margot to sie dogadalysmy :-D
bylam pewna,ze pytasz o kojec ,tzn lozeczko turystyczne dla dziecka :-D:-D
widze,ze mummy tak samo zrozumiala :-D
a co do poduszki..to nie mialam i nie mam,wiec nie wypowiadam sie na ten temat :sorry2:
mummy nie wiem czemu mam tutaj taka opieke :no:,ale szczerze..nie zastanawiam sie nad tym,bo i po co :-D,wazne ze jest jak jest..a jest dobrze i niech tak zostanie ;-)
dobrze ,ze nie masz juz tych plamien..;-)

reklama
W koncu wiadomo o co chodzi :) Ja na razie jeszcze nie uzywam tego kojca bo i tak dobrze w miare sypiam- bardziej meczy mnie zatkany nos z rana niz ta ciaza.. myslalam ze to alergia ale zazwyczaj mi sie konczy pod koniec sierpnia a tu na razie poprawy nie ma.. Poza tym nie wiem co mi sie stalo ale przez ostatnie 2 dni bylam megazmeczona- tak zmeczona jeszcze chyba nie bylam od poczatku ciazy.. normalnie musialam sie polozyc popoludniu.. czy tez tak macie? nagle tak mam bo jak dotychczas to calkiem niezle sie czulam.. nie wiem czy to normalne. moze brakuje mi zelaza -ide w czwartek do poloznej to moze wyzebram jakies badanie krwi :)

Margot weszlas w trzeci trymestr juz prawie wiec moze stad to zmeczenie, jest juz ciezko, brzucho duze, obciazenie na plecy, nogi itp plus dzidzia w srodku uciska organy, no i ten zatkany nos ;-) moze przejdzie za kilka dni. Ja mam zatkany nos prawie od poczatku ciazy, najgorzej jest wieczorem i nad ranem, juz mnie to wkurza strasznie, ciagle z otwarta buzia, ponoc zdarza sie w ciazy, sluzowk puchnie czy cos.....Ale jesli uda ci sie wyzebrac badanie krwi to dobrze dla ciebie, ja bylam na zwolnieniu kilka tygodniu z powodu oslabienia ale nikt badan krwi mi nie zrobil :-(moze nie wpadli na to... ja teraz czuje sie ciut lepiej ale wypoczelam porzadnie na wolnym plus maz ostatnio przez 3 tygodnie wracal wczesniej z pracy i pomagal mi przy corce. Poza tym chyba jestem podekscytowana powrotem do pracy hihi juz mam troche dosc siedzenia w domu, a w pracy wielu fajnych znajomych czeka.
madlen - jasne ze nie ma sie co zastanawiac tylko cieszyc z opieki, ja tez bym taka chciala, szczegolnie ze nie jest ona spowodowana zadnymi przykrymi dolegliwosciami, tak trzymac!
Mnie dopadlo znowu uczulenie na brzuchu i piersiach, juz nie wiem od czego to moze byc :-(

mummy jak masz uczulenie to pij calcium ;-)
a moze cos zjadlas,albo jakis kosmetyk ci nie sluzy ?
margot uroki ciazy ;-),ale fakt zapotrzebowanie na zelazo pod koniec wzrasta,bo dziecko zabiera mamie to co najlepsze :tak:
popros o badanie krwi i bedziesz wiedziala :tak:
u nas kazda cizarna dostaje zelazo po 18tc ;-),ja mam ale nie biore,bo u mnie w organizmie jego nadto :-D

Mialam miec wizyte u poloznej w ten czwartek (28t) ale musialam przeniesc ze wzgledu na prace na 13.09. Dziewczyny czy wiecie jakie badania krwi sa robione w 28t - czy to musi byc robione w 28t? mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominie..

Mummy2 - ja tez nie lubie siedziec w domu. Moja sytuacja jest inna bo jestem samozatrudniona i moglabym juz przestac pracowac bo ja i tak nie mam pracodawcy.. ale wtedy bede miec mniej kasy no i nudy w domu a prace mam ciekawa..
Dzis troche lepiej sie czuje - przynajmniej te 2-dniowe mdlosci odeszly :) za to pojawil sie bol po lewej stronie w zebrach pod biustem- szczegolnie po posilku ale nawet podczas lezenia.. normalnie zawsze cos :)

Margot a co robisz? ja tez chcialabym z domu pracowac, to byloby najlepsze polaczenie szczegolnie przy dzieciach......
ja mam wciaz zatkany nos i to juz mnie dobija. Dzidzia kopie bardzo duzo i czesto bolesnie, juz przeniosla sie ponad pepek hehe ale ciesz sie ze daj znac o sobie
bulkaasia fajnie ze masz te scan i to jeszcze za darmo, korzystaj korzystaj!!

Mummy2 - pracuje jako tlumacz w sadzie i na policji wiec jest to praca na telefon glownie- jak kogos potrzebuja to dzwonia. Wiec jak nie chce- to nie jade tyle ze sie z obiegu wypada i wtedy dzwonia do kogos innego. Praca bardzo ciekawa i ja bardzo lubie ale coraz mniej placa wiec nie polecam.. ja tez juz mam dosyc zatkanego ucha - ale powiem Ci ze zatkane ucho dodatkowo to dopiero masakra :) mam nadzieje ze mi to przejdzie niedlugo bo juz odjezdzam nieraz :)

Jeszcze raz mam to samo pytanie- czy ktos byl u poloznej w 28tyg.?

I jaka ksiazke polecacie jesli chodzi o np 1-szy rok zycia dziecka?

ach no tak!!!! juz kiedys pisalas, a ja zapomnialam, w tej ciazy jakos wiele zapominam i taka jestem czasem...niemrawa...ja robie kurs ksiegowego (robilam podyplomowke z tego w Pl) i mysle w przyszlosci o swojej praktyce, wiec praca w domku :-) ja mam polozna w przyszlym tygodniu, czyli bede w 28tc, a dlaczego pytasz?

Przy pierwszej corce mialam taka

http://www.gandalf.com.pl/b/wielka-ksiega-dziecka/

zadowolona bylam i nie zamierzam teraz kup[owac nic innego. A czesto na forach polecane sa z tej serii:
http://www.empik.com/pierwszy-rok-zycia-dziecka-opracowanie-zbiorowe,12739,ksiazka-p

ja mam z tego ciaze i 2,3-latki, ale dla mnie za gruba, nie mam kiedy tego wszytskiego przeczytac a jak potrzebuje wybiorczej info to dlugo schodzi z szukaniem

dla 2-latka i dalej kupilam sobie Jo Frost i bardzo sobie chwale, pomogla nam w kilku problemach - nocnik, zasypianie, noce w swoim lozku itp

http://www.waterstones.com/watersto...?sku=8529510&gclid=CNGImrD5nrICFUXHtAodmwcA4Q

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry