reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

aniunnia hormony badałam w zeszłym roku - ok na szczęście

Widzę ze Ty też straciłaś dwie ciąże - to prolaktyna zawiniła? myslalam ze wysoka prolaktyna uniemozliwia zajscie a nie utrzymanie ciązy???

reklama
Witam dziewczynki w czwartkowy wieczór :)
Dziś mam totalnego lenia i jestem zmęczona, jak mops..... miałam od 8.00 zastępstwo przez 3 lekcje za koleżankę, a następnie 4 lekcje ze swoją klasą........ dzieciaki były dziś naładowane - zmiana pogody - są jak barometry :))) teraz powinnam ćwiczyć na zajęciach z aerobiku, a siedzę przed komputerem ;) nie mogłam się zmusić, aby pojechać na zajęcia....

Wszystkim Kasieńką życzę SPEŁNIENIA MARZEŃ - A NAJBARDZIEJ TEGO JEDNEGO - ZDROWEGO BOBASA!!!!!!!!!!

Witam nowe mamy aniołkowe i zapalam światełko dla Aniołków (*)(*)(*)

Jeśli @ nie pojawi się do poniedziałku (na chwilę obecną nie mam żadnych oznak @), to we wtorek testuję (dziś 30dc). Jednak jestem sceptycznie nastawiona. Robiłam test w niedzielę (26dc) - mdliło mnie całą sobotę, ale była tylko I krecha :( Zobaczymy........ Jeśli nie teraz to za miesiąc, może dwa..... staranka są bardzo przyjemne.........

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki, zafasolkowane i testujące!!!!!!!

mathilda - najwazniejsze zebys znalazla dobrego lekarza ktory cie poprowadzi, pokieruje na badania, dokladnie wytlumaczy i wszystko objasni. W Trojmiescie jest wielu naprawde dobrych specjalistow, sa tez INVICTA lub GAMETA gdzie znajdziesz fachowa pomoc. No i specjalisci ze szpitala Klinicznego.

Dziewczyny, dawno sie nie odzywalam. U mnie jak narazie wszystko OK, za tydzien kolejna wizyta i moze dowiem sie co moj dzieciaczek ma miedzy nozkami. Jestem juz troche spokojniejsza, na poczatku ciazy kazdy lekki bol brzucha wywolywal u mnie atak paniki. Chociaz my Aniolkowe mamusie juz do konca ciazy bedziemy czuly niepokoj.

witam wszystkie dziewczyny w ten słoneczny piątkowy poranek,
Mały zaprowadzony do przedszkola a ja o 12 musz eleciec do centrum za bardzo mi sie nie chce ale muszę załatwić sprawy.
Ale pogoda jest super więc soboie polatam.
A u Was jak tam?
no coraz bliżej do staranek:)

HEJ KOBIAŁKI!!!!
Witam się w ten mroźny, śniegowy poranek...

V_jola - to jest kokosowe! Niedobra v_jolka, niedobra, znęca się... Mam warkoczyk do pasa normalnie po tym zdjęciu choć wcale go nie powiększyłam nawet. Miniaturka wystarczyła.

A u nas... śnieg prószy, na szczęście nie zostaje. Wróciłam z pracy godzinę wcześniej, na stole przed kompem batonik chałwy i karteczka: "Czekolady z nadzieniem śledziowym nie mieli." Zabić, czy oszczędzić i zostawić kaleką? Własny chłop, sprawca zamieszania i takie szykany??:-D Typowe u nas objawy uczuć, psiakość. Siadłam chwilę z kubasem zielonej herbatki i zaraz się biorę za obiad na jutro. Koty powitały mnie z podejrzanym entuzjazmem - w miskach pusto. I dobrze im tak - kot nie krowa, nie powinien żreć na okrągło, dostaną wieczorem. I tak im odbija i mokre w miseczce gnije a one na chrupki czekają, przy czym wetkarma która Kłakowi z przyczyn zdrowotnych przysługuje, ledwie jednym ząbkiem wchodzi. Hrabstwo.

Ja tu znana jestem z akcji dywersyjnych: jak nie ze słodkościami, to z seksem zawsze wyskakuje....
A z twoich postów zawsze mam taki ubaw...
Normalnie gęba sama się śmieje
Ale to dobrze...
Masz niesamowicie pozytywne podejście do szarej rzeczywistości...
PODOBA MNIE SIĘ TO OKROPNIE!!!

Witam wszystkie forumki ! Widzę że tu już bardziej ciążowo niż poronnie ale to dobrze ... Ja przenoszę się do was z lipcówek - niestety ciąża biochemiczna w sumie to drugie poronienie. Powoli wracam do rzeczywistości i myślę jakie by tu wykonać badania. Mam skierowanie do por. genetycznej, wcześniej zrobiłam toxo, cytomegalie i różyczkę - chcialabym przeciwciała kardiolipidowe i nie wiem co jeszcze..?
Niedawno wpadł mi w ręce aktykuł o staraniach po poronieniu wczesnym no i opinia że można od razu - jak było u Was? Mój lekarz po poprzednim razie kazał 3 mce czekac ale szczerze to nie chcę znowu czekać. Jak było u Was?
Ja bym zrobiła te wszystkie badania najpierw i poczekała na wyniki, dwie straty to raczej nie przypadek.

Witam, w ten piątkowy słoneczny dzień, jak ktoś nie ma - zapraszam do Krakowa , tu pięknie świeci :)
V_jolka80 - świetne są te filmiki , to już wiem co w weekend robić :p
kłaczek - jestem Twoją fanką , bo Ja też kociara jestem :)

wczoraj zapomniałam napisać, katarzynki wszystkiego najlepszego :)

Mathilda
witaj, przykro mi, że i ty musiałaś przez to przechodzić. Myślę, że po dwóch poronieniach warto zrobić badania i to nie tylko morfologię, cmv, toxo czy różyczkę. Warto się wstrzymać, bo o przypadku raczej nie ma mowy. Ja też jestem po 2 poronieniach, po pierwszym zrobiłam tylko podstawowe badania, po drugim zrobiłam mnóstwo badań, nic nie wykazały, jestem zdrowa, ale nie żałuję, że je zrobiłam. Zrób może wymazy na chlamydie, ureaplasmę, mycoplasmę bo te bakterie nie dają czasem objawów, a są. Zrób p/c antykardiolipinowe igg i igm, wskażą czy nie występuje u ciebie nadkrzepliwość.
Na tym forum jest sporo dziewczyn, które utraciły więcej niż jedno dziecko, nie raz dopiero po jakimś czasie poznawały przyczyny poronień, ale tylko dzięki badaniom.

a ja czekam na @, powinien być dziś albo jutro bo od wczoraj mnie brzuch boli, pewnie jak tylko o @ napisałam to za raz się pojawi :) bo zawsze mi takiego psikusa odwala :) niech przyłazi jak ma, bo chcemy zacząć staranka już na spokojnie :)

karolcia co słychać?

Anulka jak się czujesz??

Kłaczek a co u ciebie??

As wyniki widzę masz ok, więc bardzo się cieszę :) A twoje aniołki sa piękne :)

jolka a ty widzę po poście masz dobry humorek, ciesze się niezmiernie kobieto :) cmokaski

wszystkie was pozdrawiam bez wyjątku

a ja dziś tylko się zamelduję,że nadal w dwupaku.
witam nowe aniołkowe mamusie i zapalam światełko dla aniołków(*)

Lena tryzmam mocno kciuki i wpadaj na wieści od ciężarówek!!!! :) będzie już dobrze!

reklama
Do góry