reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Edyś widzę, że też w Anglii mieszkasz:) My to z mężem aż tak zorientowani nie jesteśmy w tych tutaj medycznych sprawach a poradzić też zbytnio nie mamy się kogo. Bylabym, bylibyśmy bardzo wdzięczni za rady. A z tym skanem to jak załatwiałaś, myśmy rano podeszli do tej u Nas przychodni to nawet nie zaproponowali mi żadnego skanu ani nic takiego. Wizytę z midwife (nie wiem czy dobrze napisałam) mam w przyszły czwartek, będzie mi od razu robiła scan - naprawdę nie orientujemy się za bardzo. Naprawdę za każdą radę dziękuje:)

Aniołki u mnie też to jest już czwarty raz jak się staramy. Mam nadzieje, ze tym razem szczęślliwy.. Ciąże mogę mieć młodszą ponieważ test beta z krwi po dniu spodziewanej @ nie wyszedł i tak samo testy z moczu. Pierwszy test wyszedł mi dopiero w piątym czy szóstym dniu po planowanej @. A dzisiaj pani z przychodni powtórzyła test z moczu (który to był prawie przezroczysty, napiłam się wody przed aby nasiusiać do pojemniczka) i potwierdziła ciąże. Sama już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.
Dodam jeszcze bo może ja sama źle liczę, że ostatnią @ miałam 25.05.2010.

Ostatnia edycja:
cześć Kochane!
Aga, wyrazy współczucia..
jasminekg, ja przez kilka dni miałam plamienia, też brązowe,nie żywą krew, ale na szczęście było ok bo byłam na badaniu.mi powiedzieli, że to może być przez przodujące łożysko, albo naturalne samooczyszczanie się macicy.trudno mi Kochana powiedzieć co może być przyczyną u Ciebie, czasem mówią, że np w dniu kiedy wypadałby okres tak może się zdarzyć.może też pojawić się ze względu na zmiany hormonalne w organizmie, albo po jakimś wysiłku/czy nawet seksie/.nie musi oznaczać niczego groźnego ,ale ignorować, zwłaszcza żywej krwi nie wolno.w każdym razie jak pytałam o te kilkudniowe brązowe plamienia, to mi nie kazali się niepokoić.
jankesowa, już co będzie, jeśli się okaże, że jeszcze musicie poczekać, to za miesiąc też będziemy trzymać kciuki.wiem, jak już się pojawia cień nadziei, to jest trudno, ale musisz uzbroić się w cierpliwość, bo i tak nie przeskoczysz
Wiola, przykro mi że dołączyłaś do naszego grona.światełko dla Twojej Kruszynki(*).i po raz kolejny przekonujemy się o tym, że gdzieś jakiś plan ktoś na nasze życie ma i czego byśmy nie robiły,żeby utrzymać przy sobie nasze dzieci, to natura wiem lepiej:(szkoda że tak często nie po drodze jej z naszymi planami:(ale faktycznie, jeśli to osłabienie wynika z ogólnie złego samopoczucia i jeszcze np podwyższonej temp, to Słodziutka ma rację-nie wolno tego bagatelizować!!ja po łyżeczkowaniu miałam tylko skurcze macicy, ze względu na jej obkurczanie.nic poza tym mi nie dolegało, więc tym bardziej obserwuj sie i w razie wątpliwości do lekarza!!!i trzymaj się Słońce!to doświadczenie na zawsze niestety odbija piętno na naszym postrzeganiu świata, ale piszesz, że jesteś szczęśliwą młodą mężatką/GRATULACJE!/, więc przed Wami jeszcze całe życie i na pewno przynajmniej słodziutka parka dzieciaków:)
Agamati, aż mnie ciary przeszły.kurdę.sceptcznie podchodzę do wróżb, ale ta niech się spełni!!
Oleńko:)cieszę się okrutnie, że wszystko poszło ok.cholercia należą się nam wszystkim krokodyle łzy szczęścia i już!!!oby tak dalej!

a ja też po wizycie i na szczęście wszystko na swoim miejscu. ruszał się mój trzpiot jak szalony,a jak się wyciągnął, to nogi miał takie długie, że małż stwierdził, że to pewnie dziewczyna:)no i na koniec przesłał nam PAPA:)jak się uda to wkleję fotkę.generalnie póki co dzidzia spisuje się bez zarzutu-nawet wielkościowo co do dnia wg OM się zgadza.ufff, to na jakiś czas mam spokój:)
Doveinred, to gratulacje i spokojnych ciążowych dni!!!
a gdzie to Pati się podziewa??

Ostatnia edycja:
Cześć kochane
Właśnie wróciłam z izby przyjęc ze szpitala nie uwierzycie co się stało zaplatała mi się we włosy pszczoła i ugryzła mnie obok ucha w ciągy kilku minu zrobiłam się czerowna i powyskakiwały mi czerwone plamy tak jak bym wpadła w pokrzywy strasznie swędziało język zaczoł robić mi się sztywny Boże jak z horroru:( pojechałam szybko do szpitala dali mi szybciutko kroplówkę i dwa zastrzyki i powoli wracam do siebie ale dalej głowa mnie strasznie swędzi i jeszcze mam te plamy dziewczyny to był koszmar!!!!!Nie do opowiedzenia. Bardzo często zdarza mi się że mnie pszczoła użądli mój tata ma 60 uli więc pomagałam mu zawsze przy nich a dzisiaj szłam sobie i obok domu mnie zaatakowała jeszcze w szoku jestem:( zaraz poczytam co tam u was żeby nie myśleć...

Agamati, życzę aby przepowiednia się spełniła:-)
Agnieszko, współczuję z powodu babci...
jasminek, dużo odpoczywaj. A masz w pobliżu szpital położniczy? Nie wiem jak w UK, ale w Irlandii, jak się udasz do szpitala położniczego z krwawieniem, choćby w 5tc to zawsze robią usg, a to już dużo. A duphaston już załatwiłaś sobie?
słodziutka, dobrze, że mimo trudności wsio jest ok:-)
Witam nowe Aniołkowe Mamy i zapalam (*)
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki:-)
A ja chodzę tak senna, że póki co bez drzemki w dzień się nie obejdzie. Nie mam siły na nic. Jutro mam wizytę i się stresuję. Oby wszystko było dobrze.

wspolczuje Ci.. wiem co czujesz.. to jest straszny bol.. wszystkie tutaj przezylysmy to samo.. ja tez sie boje.. jak kazda z nas.. tez mam nadzieje ze jeszcze mi sie uda.. ze jeszcze bede miala malenstwo.. staram sie caly czas z moim mezczyzna... wierze mocno w to ze Bog jest z nami wszystkimi i nad nami czowa.. nasze Aniolki tez sa znami.. trzymam kciuki za ciebie

reklama
Jeżynka będzie wszystko dobrze , zobaczysz.. Duphaston dalej biorę, mama ma mi jeszcze dosłać dwa opakowania. Mam nadzieje, że wystarczy poniewaz na początku sierpnia mam zaplanowany lot do polski i wtedy porobie sobie wszystkie badania.

Agnieszko współczuje i brakuje mi słów, to jest przeogromny ból i potrzeba czasu.. Trzymaj się cieplutko

Do góry