reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kłaczek a ja mam koło pracy taki warzywniak, gdzie mają jeszcze piękne truskawki w całkiem znośnej cenie ok 6 zł. Nie palę papierosów to sobie truskawkę zjem nie?

A u mnie właśnie tak strasznie leje, że chyba do samochodu będę musiała wsiadać jutro rano z pontonu, bo już cały w kałuży stoi!

Olu - mój synuś w listopadzie skończy 18 lat!
A co do Twojego suwaczka, to gdyby Myszy biegł szybciej a Twój wolniej, to by musiało być jakieś zagięcie czasoprzestrzeni :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Buuu... Mam bazarek na drugim końcu miasta (małego, ale zawsze) a w zasięgu Intermarche, Lewiatana i PSS-mana. W sklepach jak nawet truskawki są to delikatnie mówiąc "wczorajsze", więc od czasu do czasu urządzam wyprawę na bazarek. Byłam wczoraj, dziś nie miałam odwagi z wściekłą @ się po mieście włóczyć. A golone brzoskwinie były w Lewiatanie i całkiem im się nawet udały. Miętkie są.:-)

Olu z pamięcią to się dopiero mogą zacząć problemy jak dzidzia będzie dokazywać po urodzeniu. Wtedy to dopiero czasami jest jazda. Może człowiek nawet zapomnieć jak się nazywa!

Kłaczek - przesłała bym Ci trochę, ale chyba by przecier do Ciebie doszedł:-D

Hejka Dziewuszki, Was opuścić na parę dni to trudno jest nadgonić:)

She - piękna Para Młoda i żadnego hipcia to ja nie widzę, chyba okulary musze założyć :-D
Wszytskiego Dobrego na Nowej Drodze Życia..

Jankesowa niepotrzebnie tyle czytasz i się poprzez to jeszcze bardziej denerwujesz. Zasiądź przed telewizorem, włącz jakąś ciekawą komedię i się zrelaksuj. A powiem Ci jeszcze, że w moim przypadku było tak, że w pierwszych dniach nawet beta mi nie wyszła a dopiero po paru dniach od spodziewanej @ wyszła mi druga kreseczka. Więc czekaj spokojnie :)

Kaatka , moje najszersze Gratulacje:) Życzę udanych 9 miesięcy:)

GosiaLew, cieszę się że wszystko w porządku z Fasoliną:) Ja mam nadzieje, że też już niedługo usłyszę serduszko mojego Słońca..

Zjola narobiłaś mi smaku na truskawki:-)

A u mnie wszystko w porządku i ma już tak zostać ( choć nie powiem jeszcze trudno mi w to uwierzyć). W przyszłym tygodniu mam wizytę z położną. Udało Nam się na wcześniejszy termin umówić. W sierpniu lecę do Polski więc porobię sobie wszystkie badania..
Duphastonu biorę dalej trzy tabletki ale tak sobie myślę, żeby pod koniec tygodnia przejść już na dwie na dobę. Jak narazie nie mam żadnych mdłości ale z racji, że moja mama tez nie miała więc myślę, że i u mnie będzie spokojnie.

Jasminekg - to cudownie, ze u Ciebie wszystko idzie do przodu. Trzymam kciuki za nudną, książkową i udaną ciążę :tak:

zjola dzięki za rozwianie wątpliwości.. Co do poronienia to dostałąm lekkiego krwawienia i lezałąm w szpitalu ponad tdxzień , żeby zobaczyli czy ciąża rośnie. Niestety nie, więc decyzja była jedna..A ciąża wyglądałą na mniejszą niż wskazywały na to daty... Na zielone światełko chyba jednak poczekam, bo to już moje drugie poronienie:( Teraz to chyba będą różne badania...

Anniunia badania warto zrobić. ja w pierwszej kolejności wykluczyłam wszelkie bakterie a teraz będę badała tarczycę. Co jeszcze czas pokaże. Wiem, ze dziewczyny robią też badania genetyczne ale ja nie jestem na tym etapie. Myślę, że twoja lekarka może Ci coś doradzić.

Kłaczek - przesłała bym Ci trochę, ale chyba by przecier do Ciebie doszedł:-D
I to wyskokowy!:-D Przy tych temperaturach pewnie by zdążył "szlachetności" nabyć. Eh, brakuje mi tu krakowskiego Kleparza. U nas bazarek taki mało urozmaicony - porządnego kalafiorka, brokuła trudno trafić a o takich wynalazkach jak szparagi czy cykoria to zapomnij człeku. Więcej ciuchów niż jarzyniaka. A tu by się człowiek o wiśnie chętnie potknął, młodymi warzywami zachłysnął... Zapomnieć.

reklama
A ja wróciłam od lekarza i widziałam bijące serduszko :)
Fasolinek sie rozwija ma 14mm, co odpowiada 8tc, czyli data porodu to 18 luty a wg om 16luty czyli niewielka różnica. Dostałam wykaz badań do zrobienia na wizytę na 6 sierpnia a 13 sierpnia badanie przezierności karkowej. No i od jutra jestem na zwolnieniu. Przynajmniej będę na bieżąco z Wami.:-) I lekarz nie zabronił przytulanek, powiedział, że to zależy od mojego komfortu lub dyskomfortu.

Słodziutka dawno się nie odzywałaś. Może skrobnij coś czy wszystko w porządku.

Ale fajnie, super że fasolka rośnie, bardzo się ciesze i oczywiście 3mam za Was kciuki, no i fajnie ze nie ma przeciwwskazan do przytulanek. Wypada tylko życzyc stosunkowo udanej nocy :-)

Hejka Dziewuszki, Was opuścić na parę dni to trudno jest nadgonić:)

Kaatka , moje najszersze Gratulacje:) Życzę udanych 9 miesięcy:)

A u mnie wszystko w porządku i ma już tak zostać ( choć nie powiem jeszcze trudno mi w to uwierzyć). W przyszłym tygodniu mam wizytę z położną. Udało Nam się na wcześniejszy termin umówić. W sierpniu lecę do Polski więc porobię sobie wszystkie badania..
Duphastonu biorę dalej trzy tabletki ale tak sobie myślę, żeby pod koniec tygodnia przejść już na dwie na dobę. Jak narazie nie mam żadnych mdłości ale z racji, że moja mama tez nie miała więc myślę, że i u mnie będzie spokojnie.

Jasminekg dziekuje za gratulacje. Ja Tobie również gratuluje bo jeszcze chyba nie mialam okazji. Ciesze się ze wszystko w porzadku i ze dobrze sie czujesz, ehh... mam nadzieje ze i u mnie okaze sie tez wszystko ok.

Cześć dziewczyny Was zostawić na chwilkę to masakra 14 stron do czytania i się sama pogubiłam komu co mam napisać.
Najważniejsze kaatka-Moje Gratulacje!!!!
Jankesowa Tobie również gratuluję baaaardzo się ciesze, ale w tyłek tak powinnaś dostać za te myśli.Będzie dobrze!!!!!

A ja po badaniach prenatalnych wszystko jest dobrze Maleństwo spało ale potem go lekarka obudziła i śmigało po brzuszku ma wszystko na swoim miejscu nie uwidoczniono wad. Jestem spokojniejsza.Zmykam odpoczywać bo dziś cały dzień biegam.trzymam kciuki za oczekujące żeby testy wyszły pozytywnie a reszta szybko zafasolkowała. Nadzieja jest zawsze. Pozdrawiam

Dziś tyle dobrych wiadomości, az przyjemnie sie czyta!:-) Oby tak dalej!

Do góry