reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Słodziutka powiedziałam mu że czytałam dużo na internecie i że badania właśnie pokazuja przyczynę poronienia tym bardziej że to był 19tc, a on na to że szkoda czasu i pieniędzy na te wszystkie badania:wściekła/y:
Kutas z niego naprawdę widać po nim było że był zmieszany i chciał żebym jaknajszybciej wyszła od niego wydaje mi się że coś tu jest nie tak......Jakbym pozwała i jego i szpital o zaniedbanie ciekawe jak by się to skończyło z tymi ch... nie wygrasz ja mam takie zdanie ale korci mnie......

reklama
ewelinka zmien lekarza bo takiego to tylko za przeproszeniem za jaja powiesic a jak sie urwa to powiedz ze mial pech... brak mi slow co za konowal... szukaj innego lekarza, nie wiem dokladnie gdzie twoja miejscowosc jest w jakim wojewodztwie ale moze ktoras z dziewczyn zna dobrego lekarza przynajmniej takiego ktoremu mozna choc troche zaufac. ewelinko sprobuj zglosic to prokuraturze oni sie juz tym zajma.

slodziutka ja tak jak ty nie ufam do konca lekarzom...wole wszystko sprawdzac sama czytac itd. mam kuzynke interniste wiec przynajmniej moge sie jej conieco poradzic choc ona tak jak wiekszosc zwala na przypadek-widocznie tak ja w szkole uczyli...

wiolka kotek nie wrocil :-( jutro rano powiesze ze trzy plakaty ze zdjeciem czarno bialym... chyba sie zaplacze :-( mialam juz tyle kotkow i za kazdym razem jak ktorys znikal serce mi pekalo,a klakier jest z nami dopiero od sierpnia :-(
katka powodzenia u lekarza oby dal zielone swiatelko :-) albo chociaz byly dobre wiesci ;-)

tak na marginesie jesli nie macie w domu pomyslow na zajecie to wejdzcie tutaj ale musicie miec zainstalowana jave bo inaczej nic nie obejrzycie, ja umie ogladac w mozilli i w explorerze ale jeden dziennie :-) za darmo :-)
Oglądaj filmy. Jakie chcesz, kiedy chcesz. Za darmo

Ewelina, po prostu mnie zatkało po przeczytaniu Twojego posta :no:
nie rozumiem jak ten Twój lekarz mógł tak się zachować, i ci ze szpitala też. tak sobie myślę, że u mnie co wizytę lekarka sprawdza tętno detektorem (i już koło 11 tygodnia coś się udało namierzyć), a dzięki temu więcej wiadomo czy tam w środku wszystko ok jest, niż przez samo macanie, a przecież to nieinwazyjne i bezkosztowe badanie.
no i ogólnie jak można powiedzieć miała pani pecha i trzeba o tym zapomnieć, to jakby mu ktoś bliski zachorował i zmarł to też by tak do tego poszedł, no cóż stało się :wściekła/y: dureń to za mało powiedziane
a wogóle to masz już wynik histo-pat?

Agatko, ogólnie to już załapałam, że to przesuwanie się po wewnętrznej stronie brzucha to ruchy, tylko dzisiaj ludek leni się (pewnie po wczorajszym dniu stwierdził - nie ma pączka, to nie ma motywacji do fikania ;-))
Tak czy siak u mnie to wszystko to póki co sama delikatność, nie to co u Ciebie ;-)

Edytko z tym zębem dałaś mi pomysł co do CRP Kasikz ;-)
Kasikz, przecież Ty miałaś problemy z dziąsłami. udało się już to wyciszyć, czy dalej krwawią? może to właśnie od tego, bo takie nawet mikrourazy dziąseł to super pożywka dla bakteryjek, bo a to się coś zje i nie umyje ząbków od razu, albo niedokładnie się doczyści, a te paskudy mają ciepło i wilgotno to się mnożą

ewelinkaK26 - brak słów na ta nasza sluzbe zdrowia! masakra jakaś..ja na twoim miejscu pierwsza decyzja jaką bym podjęła to ZMIANA LEKARZA!!!Porób badania na własną reke..ja jakoś nie wierzę, że ciąza obumiera tak po prostu... powód jest..tylko nie zawsze latwo go znalesc niestety:( Ale warto szukać!Trzymaj sie Kochana!

kaatka
- to już trzymam kciuki za poniedziałkową wieczorną wizyte!

słodziutka
- ja też się cieszę że juz po:)

pati
- nie załamuj sie, koty maja to do siebie, ze lubią czasem powedrowac...ale wracają czasem po dłuższym czasie nawet..trzymam kciuki żeby wrócił..a plakaty możesz wywiesić na pewno nie zaszkodzą!

A ja o 17:50 jade znowu do stolicy..w ten weekend mam szkolenie z ksiegowosci...takie zaspy za oknem ze nosa się nie chce za okno wystawić a co dopiero gdzieś jechać..

Postaram sie jeszcze zajrzec wieczorkiem..

Ostatnia edycja:
Hej kochane....przywitam się tylko....bo zakładają nam domofony i mam bardzo dużo sprzątania....bo przechodzili przez ścianę z klatki...i całe mieszkanie kurzu!

Przykro mi, że pojawiła się nowa Aniołkowa mamusia....ale skarbie....damy radę!

Ewelinko - widzę, że Twój gin taki sam konował jak mój...szkoda słów....mi powiedział, że mam nie dramatyzować, bo nic się takiego nie stało!!! Nie mówiąc już, że też nie dał mi skierowań na żadne badania...bo nie trzeba....pomimo, że dwie fasolki straciłam...powiem Ci słońce, że strasznie trudno jest trafić do dobrego gina...ja szukam, szukam....mam nadzieje, że trafię na kompetentnego lekarza.....jak zacznę się starać o maleństwo!
Dziewczyny...w niedzielę Walentynki....czas dla naszych związków, czas miłości i przytulanek....ja już dzis zaczynam świętować...i od rana były przytulanki....bo dziś wolne mamy. I choć o miłości trzeba mówić cały czas...to fajne jest to sztuczne święto, bo tak jakoś ogólnie się romantycznie robi, fajne filmy, przyjemna muzyka w radiu, w sklepach serduszkowo...milusio, cieplusio...choć zima!
Słuchajcie...gdzie te badania na te bakterie można zrobić....chlamydia i tp? Myślicie, że powinnam poszukać, czy jak w końcu pójdę do nowego gina to się zapytać i mi zrobi....
Aniołki...a ten Twój, który być może będzie mój to robi te wszystkie wymazy na te cholerstwa? Jak będziesz u niego to się podpytaj...proszę!

odezwę się wieczorkiem....buziaczki....

Dziękuję Wam Kochane gdybym nie znalazła tego forum pewnie nie wiedziałabym o tych wszystkich badaniach Byłam dzisiaj ost raz u tego patałacha i postaram się już żeby on dobrej opini u nas w mieście nie miał amieszkam w woj zachodniopomorskim ale bliżej mam do Gorzowa Wlkp. Znalazłam lekarza dużo osób go chwali jest własnie z Gorzowa pojadę tam do niego bo sił juz nie mam na to wszystko dzisiaj 41 dzień po zabiegu nie mam @ ten "pacan" powiedział że powinna niedługo przyjść ale jak mu wierzyć poczekam jeszcze z tydzień i zaczne robić wszystkie badania bo wsyd że jeszcze nie zaczełam:zawstydzona/y:

Buzina kochana witaj i zostań z Nami przytulam Cię POstaramy się ci pomóc w miarę możliwości dać wiarę na lepsze jutro a to najważniejsze:-p
Pati kotek napewno wróci teraz jest okres godowy kociaków:-p;-) więc wiesz... może poleciał poszaleć:-D
Mysza trzymam &&&&&&& MOCNO!!!!

Dziękuję wam

Czesc dziewczynki.
mala zasnela wiec znalazlam chwilke aby napisac.U nas dobrze.Wczoraj mialysmy dzien odwiedzania.najpierw bylysmy u jednej kolezanki a pozniej u drugiej...tak wiec dzien minal szybko i milo...

Wstawiam Wam zdjecia malej z wczoraj.
Milego dnia buziaki

Załączniki

• IMG_4648.jpg
    IMG_4648.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 40
Agnieszka Julka pięnka młoda dama! Śliczna.. naprawdę..

katkaa więc do poniedziałku spokojnie czas Ci przeleci. A później ginka zasypiesz deszczem pytań, może on Ci da skierowania na jakies badania. A 21 to jeszcze nie tak późno. Jak chodziłam do takiego jednego to i nawet o pierwszej w nocy wchodziłam do gabinetu :eek::sorry:

EwelinkoK26 kochana dobrze zrobisz że do niego więcej nie pójdziesz. A co do wytoczenia mu sprawy. Dobrze by było.. ale czy dacie rade? Wiesz jak te sprawy się ciągną i wkońcu i tak kończą się dla lekarza bez większego uszczerbku.. ale warto by było.. ojj warto. Poszukaj nowego ginka bo to podstawa. A na badania masz czas przecież jeszcze nie masz pierwszej od zabiegu @...

Pati.b moja siostra ze szwagrem oglądają filmy gratis. Pewnie może na tej nawet stronce

just79 jesli kasikz miała problemy z dziąsłami.. to może jest to dobry trop

wiolka1982 jednym słowem znikasz nam na weekend? Udanej wyprawy Ci życze i spokojnego i w miarę miłego weekendu..

karolcia81 pisałam już że dużo dziewczyn robi test urogin. Ale w każdym większym miescie ponoć są poradnie "W" (wirusologi) i tam za free ponoć robia wymazy na te wirusy. Więc warto może poszukać takiej przychodni bo zawsze to trochę kasy zostanie. Ja robiłam posiewy z szyjki macicy na każde świństwo osobno.. i niestety wtedy jeszcze nie wiedziałam o tych poradniach. Bo to nie są najtańsze badania..

reklama
Cześć dziewczęta!
Ja dzisiaj chciałam Wam opowiedzieć historię, którą usłyszałam wczoraj - ku pokrzepieniu serc dziewczyn, które długo starają się o maleństwo. To co napiszę przydarzyło się bliskiej przyjaciółce mojej przyjaciółki, więc nie jest to jakaś niesprawdzona plotka, ale prawdziwa historia. Otóż ta dziewczyna przez dłuższy czas próbowała zajść w ciążę, ale jakoś im się nie udawała. W końcu poddała się badaniom aby znaleźć przyczynę tych trudności. Okazało się, że ma z jakiś powodów zablokowane jajowody. Poddała się zatem operacji ich udrożnienia. Po operacji jednak lekarze powiedzieli jej, że jest gorzej niż sądzili i nie udało im się tych jajowodów udrożnić. Powiedziano jej, że nie ma szans na naturalną ciążę i jeśli chce może się poddać zapłodnieniu in vitro. Spróbowała zatem tej metody, ale niestety w wczesnej ciąży poroniła. Po poronieniu lekarz powiedział jej, że ze wzglądu na to, że przed in vitro naszpikowano ją hormonami, na pierwszą @ może czekać nawet 3 miesiące, bo trochę zejdzie zanim organizm dojdzie do siebie. Po tych trzech miesiącach lekarz dał jej tabletki na wywołanie @. Zaczęła je brać, ale czuła, że coś jest nie tak. Zrobiła test i okazało się, że jest w ciąży :-) Wg jej lekarza z medycznego punktu widzienia jej ciąża jest niemożliwa. Twierdzi, że nawet gdyby jakimś cudem zaszła w ciążę, to byłaby to ciąża poza maciczna. A tymczasem ona jest w 14 tyg normalnej, naturalnej ciąży :tak: Także cuda jednak się zdarzają :-) I oby więcej takich cudów było wokół nas :happy:

LucyF gratuluję serdecznie :-) Wierzyłam, że masz w brzuszku zdrowo rosnącą dzidzię :tak:

Daa trzymam kciuki aby beta rosła jak na drożdżach. Podoba mi się Twoje podejście, aby potraktować całą sytuację spokojnie i czekać cierpliwie i bez nerwów na rozwój wydarzeń :tak:

Do góry