reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie z nadzieją, że wczorajszy temat już wszystkim wywietrzał z łepetynek :tak:

Aguśka, ten tekst o pucharze lodów był nie na miejscu :wściekła/y: i co ja teraz przez Ciebie będę siedzieć i dumać jaką mam ochotę na lody z bitą śmietaną :sorry:

Agniesia82, nie dumaj na zapas nad tym wynikiem i tak bez konsultacji z ginem się nie obejdzie, który wymyśli jak rozprawić się z tym cholerstwem.

Edytko, wytrwałości :-), bo jako moderatorce będzie Ci baaaardzo potrzebna ;-)

Asiu-She, pora najwyższa, żebyś dała znać co u Ciebie!!!!

miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie do d... moj kocurek gdzies polazl od wczoraj od 12stej nie wrocil do domu :-( pewnie go juz nie zobacze ;-( i płakac mi sie chce bo to moj klakier perzeciez :-(

daa gratuluje :-) mam nadzieje ze do ciebie dołącze niedlugo i będziemy mialy ten sam termin porodu i urządzimy wyścigi na porodówke w październiku :-) powodzenia :-)
lucyf gratuluje fasolki i bijacego serduszka :-)

kasiu jestem caly czas z toba i mam nadzieje ze lekarze cos wymysla i że stanie się cud... mam kolezanke ktora miala urodzic sie chora z wodogłowiem bo jej mama zachorowala w ciazy na toxo ale ta moja kolezanka teraz konczy dwa kierunki studiow wiec z glowka ma wsio ok no chyba ze ten nadmiar inteligencji to nie jest ok :-D

nie napisze wiecej bo w sumie nie mam o czym, remont łazienki trwa nadal wiec i sprzatania mam duzo... mam nadzieje ze jak tu wpadne wieczorem nie bede miala 20 stron kłótni do nadrobienia milego dnia dziewczyny i przemyslce jeszcze raz to co pisala słodziutka a nie obrażajcie się i nie uciekajcie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Just, Pixelko, Słodziutka, dziękuję za ciepłe słowa :), jestem takim osobnikiem, ze czasami potrzebny mi kubeł zimnej wody, bo jak rozpędzę się w zgłębianiu jakiegoś tematu, w tym przypadku przyczyn moich strat to potrafię się nieźle zakręcić i przy okazji zdołować. Postaram się nie myśleć negatywnie póki nie zobaczę wyników :)
A tak odnośnie nich to gdzieś znalazłam, ze badania tarczycy powinno się robić po 2 miesiącach od poronienia?? Nie wiem czemu, ale przypuszczam że dlatego, że wcześniej moga być jeszcze rozchwiane po ciąży.

Pixelko ciesze się, ze znów jesteś, pamiętam jak tu pierwszy raz trafiłam byłaś pod koniec ciąży, a teraz widzę po suwaczku jak ten czas zleciał :) Wiem, ze jest mega produkcja, ale mam nadzieje, że będziesz częściej zaglądać, proszę :)

Mysza cieszę się bardzo, ze jest z tobą wszystko dobrze, trzymam kciuki więc za staranka, bo widzę ze już dłużej nie wytrzymasz :)

Ola15
witaj kochana, rozumiem co czujesz bo mnie tez tu jakiś czas temu aż tak często nie było,bo czułam podobnie ale teraz jestem wkręcona na maksa i mam nadzieje Olu że mimo wszystko będziesz tu zaglądać :)

Agu_ska gratuluję 5 miesiąca :) chciałabym kiedyś dotrwać do tego miesiąca :)

Ewelinko tą gorączkę i bóle brzucha lepiej skonsultować, bo jesteś co prawda po zabiegu 40 dni, ale zakażenie może się w każdej chwili ujawnić, lepiej na zimne dmuchać

Agniesia ten paciorkowiec to: tzw. paciorkowiec bezmleczności, da się go wytępić penicylinami między innymi wankomycyną, tak więc o to się nie martw. Jest bardzo groźny w trakcie ciąży, tutaj możesz o tym poczytać: Artykuły - Zapobieganie zakażeniom perinatalnym paciorkowcami grupy B Aktualne (2002) wytyczne Centers for Disease Control and Prevention

She no właśnie gdzie ty jesteś??? Mam nadzieje, ze z tobą i dzidziem wszystko ok!! Odezwij się!!

Pati nie smutaj się, kotek wróci!!

Niusia, witaj, my się chyba nie znamy, bo trafiłam tu w zeszłym roku, zaglądaj i pisz :)

życzę wszystkim miłego dnia

Dziewczyny ja tylko melduję, że żyję i w sumie wszystko ok. Nie mam czasu kompletnie na nic, bo mamy nowy program w pracy i po prostu nie wyrabiam się z robotą. W pracy praca, w domu praca. Nie ma czasu na cokolwiek innego. Nawet by napisać kilka słów. O czytaniu nie wspomnę.

Kasikz, Just, Agatka, Kasia0201, Ilonka26, Lilijanna, Ola81 (jeśli jakąś Dziewczynę, która o mnie pytała pominęłam - z góry przepraszam) dziękuję Wam za pamięć i troskę. Kochane jesteście.

Postaram się odezwać w weekend. Ale pamiętajcie, że ciągle o Was myślę i modlę się za Was (zwłaszcza za Ciebie Kasiu i Twojego Synka).

Dzień dobry :-)

ja korzystając z okazji, że mój chłop wyszedł na chwilę na spotkanie wpadła poczytać co u Was :-)
Powiem Wam, że po wczorajszej wizycie odmieniło się moje życie! Spojrzałam na przyszłość z nową nadzieją, która nadała mu nowy sens.
Przegadaliśmy pół nocy...drugie pół -wiadomo ;-) więc jestem totalnie niewyspana.
Miałam wątpliwości do tego Foliku (w sensie ile go brać), więc ginek powiedział mi że po 2 tabletki dziennie. Witaminy Centrum Materne kazał na razie odstawić.
Zastanawiam się czy u mnie będzie teraz na testach wychodzić owulka. Kupiłam 14szt ale nie wiem czy to ma wogóle sens. W końcu my i tak kochamy się codziennie więc jak ma być fasolka to i tak trafimy na owulkę w którymś dniu.

ilonka26 ja dostałam teraz kota do głowy. I nie wytrzymam już ani chwili dłużej ->więc działamy.
Asiu miło że się odezwałaś. Nie przepracowuj się za bardzo i wracaj!

Miłego dnia Wam życzę!

ps za chwilkę w dzień dobry tvn program jak przyszłą mama może wyglądać fajnie na balu karnawałowym!

Ostatnia edycja:
słodziutka testowanko bylo dzis w 28dniu i kicha. dzidziusia w tym cyklu nie mamy:( ciekawe keidy przyjdzie @ wredota:( wersalka jest łóżkiem :)bo do tej pory mielismy moje pojedyncze,a teraz kupilismy wieksze i jest super.boboseksy beda na pewno udane na takim wyże:)
dziewcyznki ja tylko o sobie, bo jak mowilam wyjezdzam.do poznej neidzieli lub do poneidzialku,mam nadzieje mniej burzliwego.
ściskam wsyztskie

Dzień Dobry!

Agniesia82 ja nie umiem pomóc, choć słyszałam że paciorkowce w ciąży nie są dobre.. Ale najlepiej skonsultować jak napisała just to z lekarzem a nie gdybać..

just79 dziękuje zapewne się sprzyda..

Pati.b kociak wróci.. a remont niedługo dobiegnie końca i będziesz mieć pięknie

ilonka wiem jak to jest. Ja też tyle już w mojej głowie wydedukowałam, omyślałam się za wszystkie czasy a co chodziłam na kolejną wizytę do różnych specjalistów moje tezy które miałam na dany temat legły zawsze wgruzach.. więc powoli uczę się nie dedukować na zapas.. choć trudne to jest. Dlatego Cię doskonale rozumiem. A z tarczycą i badaniami to lekarze mówią różnie ale już napewno żeby robić po pierwszej @ Nie wczesniej

She Asiu więc wytrwałości w pracy Ci życzę.. i czasu troszku dla nas jak tylko Go zdobędziesz.

Mysza84 owocnych staranek.. i nie męcz tak meża ;-) a może właśnie męcz:tak: Nie ma to jak pozytywne nastawienie do życia. Oby tak dalej

Ola** o to przepraszam.. łóżko.. piękne zapewne i wygodne. Super. A co do testu jest też szansa własnie ze jeszcze stężenie bety jest za małe i test tego nie wykazał - póki nie ma @ jest nadzieja.

Witam sie i ja:)

Ja na chwilkę, bo zaraz wychodzę..boje sie..ale chyba przed dentysta bardziej mi serducho waliło, to nie jest tak zle:)
Trzymajcie kciuki!

pati
- mam nadzieje ze kotek się odnajdzie..

ilonka26
- pozytywne myslenie to polowa sukcesu:)Chociaż wiem, że nie zawsze jest to latwe!

She - dobrze ze sie odezwałaś, bo naprawde już sie martwiłyśmy o Ciebie! Nie przesadzaj z ta pracą..bo praca nie zajac nie ucieknie!:)I melduj się tu chociaż raz dziennie, ze zyjesz i ze jest OK!!!

mysza - bardzo sie ciesze, że wczorajsza wizyta dodała Ci skrzydel:)I jezeli uwazasz ze jestescie juz gotowi to dzialajcie:)Trzymam kciuki zeby szybko się udało:)A robiłaś jakieś badania?

ola:*
- może poprostu jeszcze za wcześnie na test..tak jak pisze slodziutka poki nie ma okresu jest nadzieja:)Trzymam kciuki!

slodziutka - witaj:)

Odezwe sie jak wroce! Miłego dnia..

Ostatnia edycja:
wiolka_1982 Badania robili mi już w szpitalu. Wykluczona też jest toxo i inne, których symboli nigdy nie pamiętam. Na badaniu ginekologicznym i usg wyszło że wszystko w środku jest super i nie ma śladu po zabiegu.
Więc zaczynamy :-)
Zaciskam mocno kciukasy i koniecznie daj znać jak wrócisz!

reklama
mysza a hormony? tarczyca? przeciwciala anty kardiolipidowe?? ja bym sie bała zaczynac bez zrobienia podstawowych badań.. no ale trzymam kciuki za staranka.

ja właśnie drukuje ogłoszenia i szukam mojego kocura.. jutro porozwieszam z rana bo moze dzis jeszcze przyjdzie

Do góry