reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, kilkanaście stron temu pisałyście o Heparynie. Ja brałam clexane i chyba dzięki temu mam mojego maluszka, więc naprawdę, zapytajcie swoich lekarzy, może Wam zapiszą, chociaż 2. ja miałam 4 i trochę przedobrzył lekarz, bo wylądowałam z krwtokiem w szpitalu..., ale Adi urodził się zdrowy i o czasie.

reklama
ewelinka ja sobie postanowilam od jutra dietka i cwiczonka tak do polowy marca :-) moze si euda choc z 5 kg mniej bo od polow marca moze owulka bedzie :sorry2: mam nadzieje ... i do tej pory chce ciut zrzucic ... kurcze tez dzisiaj robilam porzadekw szafie i mam tyle fajnych ciuchow i wszystkie za male :-(
musze sie zabrac za siebie a przedewszystkim nie jesc slodyczy.
mysle zeby razowy chlebek jesc i tylko 4 posilki dziennie takie wmiare i nie pozniej niz o 18 kolacja... choc jak pracuje od 9.00 do 21 to ciekzko bedzie bo mam tylko 20min przerwy w pracy ale moze jakos sie uda...

kurcze mnie tez cos przeziebienie lapie. glowa mnie zaczyna bolec i jakos dziwnie sie czuje :baffled:

agniesia ja wlasnie tez ie strasznie boje a juz najgorzej teraz jak mowia przetrwac 9 tc bo wtedy najwiecej poronien pozniej przetrwac ten czas w ktorym nam sie wydazylo to co sie wydarzylo... i od tej pory i tak ciagly strach przed przedwczesnym porodem ehhh bedzie ciezko ja nie wiem czy ziol na uspokojenie brac nie bede jak lekarz mi pozwoli i jak nie bede wyrabiala juz... :(
z tymi tabletakami na uspokojenie, to jest dobry pomysl, no wlaśnie przetrwać ten 18 tydzień i potem kolejne i ten 9 tc i w ogóle dotrwać jakoś do 40 tc. :szok:

Hehe wchodzę na forum z założeniem, że znowu ileś stron do przeczytania, a tu niespodzianka jak nic i tylko stron trzy :-D:-D:-D Wszyscy sprzątają czy jak? :-)
GosiaLew - tak jak She pisała może lepiej do poniedziałku odczekać, o ile jutro wytrzymasz :-p
She - jak już spacerek nie pomógł i świeże powietrze, to może przespać te bóle, tylko co wtedy będziesz robiła w nocy? ;-)
missiiss i Ewelinka - dieta powiadacie, tylko pamiętajcie jak chcecie potem staranka to musi być ona bogata w witaminy, żeby nic w organizmie nie brakowało, no i nie może to być głodówka pod żadnym pozorem. A najlepszy sposób to właśnie o 18 skończyć jeść i potem nie dać się skusić lodówce i tyle.
V-jolka - kuruj się dziewczyno w łóżku i nie daj się grypie, ja już jestem przeziębiona od końca stycznia i katar nie chce mnie opuścić, raz jest lepiej raz gorzej, ale wyleczona do końca nie jestem.

V-Jolka kładź się do łóżka i coś na wygrzanie i zbicie temperatury a jak do poniedziałku nie przejdzie to do lekarza.

Lilijanna na jutro to nawet testu w domu nie mam wiec nawet nie mam jak zrobić, kupię sobie dopiero na poniedziałek. I ja nie panikuję, dziś zrobiłam, bo myślałam, że może akurat wyjdzie w 30 dniu cyklu, poczekam dalej

Witam

vjolka - długoCie nie było!Miłego czytania:)MOze lepiej idz do lekarza!!!Moze to grypa!

gosiah - bo to forum jest magiczne!!!Ja po zabiegu też mówiłam sobie że jużnie chcęitp..ale własnie dzieki dziewczynom szybko zaczęłam myślećpozytywnie i teraz ciągle czekam na starania..ale tu z Wami jest mi łatwiej "znosic" ten czas..

selenka - sliczna jest Twoja corcia..jeszcze raz dzięki wiesz za co..:)

karolcia81- super wiadomość!Teraz już "z gorki":)

missiiss - wczoraj przymierzałam mojej Asi Twoja opaskępasuje idealnie i mala wyglada cudnie:)
Musze zdjecie zrobic i wkleic:)

gosialew - ja nadal trzymam kciuki:) Dopokinie ma @ jest nadzieja:)

aga34 - to zrób sobie dzis dzien lenia:)

ilonka26 - przytulam... czasem kazda z nas ma gorszy dzien...Trzymaj się Kochana!

ewelinkaK26 - milych pogaduch z kolezanka:)

lilijanna - czekam na nowy plan dzialania mojej pani doktor! Poki co biore lek na tarczyce..i duphaston w okreslonych dniach cyklu.

A ja Wam powiem (odpukac w niemalowane) ze jakoś w ta zime wogole nie choruje!!Nawet malutkiego przeziebienia. A rok temu to chyba co 3 tygodnie mialam ostra infekcje gardła!

A ja dziś z moim K byłam w Maximusie na zakupach. KUpiłam sobie kilka fajnych ciuszków i humor mi sie ciut poprawił:)

A teraz skoki ogladam:)

Milego dzionka!!

GosiaLew: póki @ nie przyjdzie nadal będę trzymać kciuki baaaardzo mocno

Wiolka: nie moge doczekać się wizytu i gina. Mam nadzieję, że nie pocharatali mi zbytnio szyjki i nie będę musiała czekać na staranka nie wiadomo ile...oj wszystko ten czas-żeby tak przyspieszył troszkę :-)

missiiss i ewelinka: to się zgrałyśmy. Ja też idę na dietkę-ale od poniedziałku. Jutro mam obiad rodzinny w knajpie, którą uwielbiam :-D-więc jeszcze sobie pofolguję. Ale od poniedziałku basta!!! obiecałam to sobie. Mi jeszcze zostało od ciąży z Tomkiem dobre 5 kg do zrzucenia. Także będę jeść same warzywka i owoce. Mam nadzieję, że wytrzymam

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, pomagają, ale wiem że czasem też muszą być takie dni gdzie człowiek musi przemyśleć wszystko i zastanowić się co dalej. Ja właśnie miałam taki dzień.
Po pierwszej stracie winiłam wszystkich i wszystko za to co się stało teraz jest inaczej, teraz wiara daje mi nadzieję i przede wszystkim mąż jest cały czas ze mną. Gdyby nie on, byłoby ciężko. Już teraz wiem, że za niedługo znów spróbujemy, bo nie wyobrażamy sobie życia bez dziecka.

Wiolka ja też wczoraj zamówiłam sobie przez internet bluzeczki i to tym razem kolorowe, bo czerń już mnie zaczęła przytłaczać. Zakupy zdecydowanie poprawiają nastrój

Agniesia, Missiiss ja do 7 tc dostawałam relanium, oczywiście nie co dzień ale to było w ostateczności. Meliskę też od czasu do czasu na noc stosowałam, bo lekarz pozwolił.
Tak teoretycznie to wczoraj znalazłam na necie standardy postępowania z pacjentką po poronieniach i było napisane zastosowanie: środków uspokajających, clexane, acard i w razie czego duphaston, więc cos w tym musi być.

Miroslava myślę że masz racje, mi lekarz tez już o tym mówił od pierwszego dnia ciąży będę musiała brać acard i clexane

Ewelinka masz rację, ja na szczęście zajęcie mam, ale nawet miedzy tym wszystkim umie się wkraść złe samopoczucie i niestety trochę czasu znów musi upłynąć.

Lilijanna poszłam z Rodzicami i psem na dłuższy spacer do lasu i jakoś przeszło jednak.

Teraz tylko się niepokoję trochę, bo pojawił się kaszel, jest mi raz zimno, raz ciepło i zaczyna mnie łamać w kościach. A to nie wróży za dobrze... :-(

Hej oj dawno mnie nie było.
Najpierw coś mnie połamało tak ,że myślałam już ,że to jelitówka, ale zażyłam nurofen na noc na gorączke (38,1) i już czułam się jak nowownarodzona poszłam profilaktycznie do lekarza ,ale recepty nie wykupiłam pani doktor uznała ,że to zatrucie lub.................:rolleyes2: coś innego ,ale jak zapytałam co ma na myśli tylko sie uśmiechnęła ,a po badaniu przepisała fervex i coś na wymioty:eek:.Jednak tak jak mówiłam recepty nie wykupiłam bo nie było czeba wczoraj natomiast miałam różowe plamienie po zbliżeniu tylko raz po wytarciu się ,a do @ jeszcze tydzień , ciekawe czemu ,albo coś sie dzieje:baffled: albo........;-).Nigdy takich wybryków nie miewałam nawet po najmocniejszych przytulankach.
Miałam gosci do wczoraj siostre z moim chrześniakiem wyobraźcie sobie,że ona jest w 8 tygodniu ciązy i już ma brzuszek zaokrąglony tak ,że widać gołym okiem ,że jest przy nadziei.

Libi zapalam światełko i przytulam (*)
Ilonko popłakałam sie jak przeczytałam co sie stało kochana przytulam cie i zapalam światełko (*)
Agatko u ciebie już 31 tydzień jak ten czas leci ,a raptem kilka dni mnie nie było.
Vjolka trzymaj sie nie daj sie chorobie,weź nurofena forte gwarantuje ,że pomoże.
Pati i Mississ piękne dzieła:tak:
Edytko ciesze się ,że jesteś i przytulam cie mocno trzymaj sie kochana.
Olu81 zagłądaj częściej.
Aga jak tam samopoczucie?
Kasiu cieszę się ,że odzyskałaś troszke wiary ja cąły czas wierze w Was.
She piękny ten Wasz piesek :tak:
Agnieszko mama nadzieje ,ze wygracie z kolkami.
Karolcia cieszę się ,że przyszła @ i, że trzymasz się i robisz badanka trzymam kciuki za wszystkie wyniki ,żeby były jak najlepsze.

Witam was wszystkie Lili , Aniołki, Aguśke, Anetke, Iwonke, Ole*, i całą reszte jeżeli kogoś pominęlam to przepraszam ,ale miałam 80 stron do nadrobienia.

reklama
no to dobrze z emozna cos na uspokojenie stosowac bo ja podejrzewam ze moge zwariowac od nerwow czasem widzicie jaka mnie panika ogarnia :sorry2:

wiola nawet nie masz pojecia jak sie ciesze ze opaska pasuje i ze ci sie podoba i ze slicznie wyglada dzieciaczek w niej :tak: czekam na fotke :-)

wiecie co ? biore ten doxycyclinum na to cos co mi wyszlo z posiewu i jakos sie dziwnie czuje jakos mi goraco na twarzy mam tempke 36,8 C i glowa mnie pobolewa... miby tam pisza ze to moga byc dzialania nieporzadane... ehhh zobacze jak jutro bedzie bede brala po jednej tabletce na dobre lekarz mowil dwie ale pisze n aulotce ze po jednej sie bierze tylko w pierwszej dobie dwie... chyba ze go zle zrozumialam (lekarza) ale pierwsza doba po dwoch tabsach wczoraj byla ok dziiaj rano wzielam jedna i mam teraz dopiero odlot :no: jutro rano wezme dopiero wieczorem dzis sobie juz podaruje bo wykorkuje chyba :baffled:

Do góry