reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej dziewczynki:)co o seksu ja myslalam,ze juz nei bede miala ocoty bo wspomnienia.ale mam straszna na bliskosc i w ogole.a po szpitalu bardzo szybko zrobilam dobrze mojemu M bo mialam ocote:)sama sie zdziwilam ze tak szybko

reklama
Witam po dłuuuugim czasie nieobecności :-)
Czasem jak mogłam zaglądałam i same nowe nicki mnie peszyły :zawstydzona/y:

Ale czy moje oczy dobrze widzą?
Kaśka0201 7 tydzień CUDOWNIE ! GRATULUJĘ ! Tak się cieszę :-D:-D
Czasem dobrze zajrzeć po kilku miesiącach :laugh2::laugh2: miłe niespodzianki.

Moje starnka takie wyluzowane maksymalnie, czyli prawie nie myślimy o ciąży ;-)
Dzisiaj tylko się napaliłam trochę, bo wyskoczyła mi opryszczka :szok: a ostatnio miałam z 5lat temu i przeczytałam, że ciąża może wywołać aktywację opryszczki :rofl2::rofl2:
Ah ta cicha nadzieja...

Pozdrawiam!

julitka hehe no dokladnie ;-) a co do seksu t moj powiedzial ze poczekamy az do wizyty jak sparwdzi czy sie zagoilo ladnie i jak powie ze juz mozna. co jak co moj maz to jednak odpowiedzialny jest, czasem az za ale moze to i lepiej bo jak przesadza to go naprostuje a jak ma racje to tylko troche pojecze i daje mu spokoj :tak: ale nie powiem, ze nie mam ochoty bo teraz ostatnio jakos tak mnie naszlo... ale wiem ze nie moge tzn boje sie ... i z pewnoscia jak bedzie ten pierwszy raz kolejny hehe to tez sie bede wsluchiwala w siebe czy nie boli... ja w ogole boje sie tego pierwszego usg dopochwowego po zabiegu za te juz w sumie 4 tygodnie bbrrr ale mam nadzieje ze nie bedzie bolalo :no:

ola** ja w sumie tez sie dziwie ze mi sie chce tak szybko od tego strasznego wydarzenia... nie wiem ale jak ja zaczne piescic swojego to poprostu chyba sie rzuce na niego b nie wytrzymam :no::-);-) moze lepiej go nie bede ruszac i mysle ze on zrozumie :-D

no ja te juz chce ... ale ja to dlzej musze sobei poczekac. dobrze wiedziec ze z tym krwawieniem po zabiegu jest tak raz tak... ej w ogole maz mi dzisiaj wypalil ze chce "loda" :eek: to mu powiedzialam bo akurat sobie poszedl do sklepu po sok , zeby od razu sobie kupił :-D boze ci faceci ;-) to ja mam byc bez orgazmow 6 tygodni a on to juz by chciał!!! sam niech se zrobi :-Dsory za dosadnosc ale mnie to rozbawilo ten jego tekst ;-)
ale teraz kochana minęło prawie 5 miesięcy, także już teraz można

Ja dzwonilam dzis do mojej gin i pytalam czy mam sie pokazac bo @sie skonczyl czy przyjsc jak zrobie badania w instytucie hematologii (a to po dwoch miesiacach od porodu wiec kolo 8 grudnia) i powiezila ze jak nic sie nie dzieje to moge z wynikami badan przyjsc. a ze tez mowila wczesniej ze po @ jak mnie zobaczy to opiero seks to moj M stwierdzil z emusimy si etego trzymac.ze sie boi ze mnie uszkodzi:( a ja juz nei moge:)

ola** ja w sumie tez sie dziwie ze mi sie chce tak szybko od tego strasznego wydarzenia... nie wiem ale jak ja zaczne piescic swojego to poprostu chyba sie rzuce na niego b nie wytrzymam :no::-);-) moze lepiej go nie bede ruszac i mysle ze on zrozumie :-D

ja do pieszczotek mojego zmusilam:) ale na cos wiecej ciezko bedzie nim o gin pojde:)

ale u was ruch na forum :-), ja zakupiłam na allegro testy owulacyjne, będą pod koniec tygodnia, jeszcze nie wiem czy ten cykl wykorzystam, w przyszły piątek ide do lekarza, a to będzie akurat coś przed owulacją, jak powie że działac to zaciągnę M do łóżka

Dziewczeta,ale macie nocne tematy-hhihi:-)
To i moze ja sie wypowiem...Po poronieniu szybko byl sex-czego wynikiem jest Juniorka w brzuszku:-)
Za to teraz wcale o tym nie mysle...Na poczatku ciazy balam sie,ze to zaszkodzi dzidzi i z reszta byl zakaz od gina...No a teraz to wstanie z lozka czasem sprawia mi klopot a co dopiero co innego...
Ciekawe jak to bedzie po porodzie...Czy ma sie wtedy ochote.Przed ciaza to ja ganialam za A,ze raz nawet schowal mi sie pod lozkiem-hihi.
Dobranoc dziewczynki
Jutro na 10.30 mam wizyte u dentysty.Prosze trzymac kciuki...Nie boje sie,ale dawno nie bylam i po tak dlugim czasie czlowiek sie dziwnie czuje...

reklama
Witajcie dziewczęta!
Ja dzisiaj testowałam i tylko jedna krecha się pojawiła :-( Wiedziałam jednak że tak będzie bo przed testem zmierzyłam temp. i była 36.0 a wczoraj termometr wskazywał 36.9 :-( Ja co prawda nie śledzę jak się temperatura zmienia w cyklu ale od kilku dni z ciekawości ją mierzyłam i mimo, że jestem w tej dziedzinie laiczką to jednak co oznacza spadek temperatury to już wiem. Test zrobiłam aby się upewnić, że mogę się na grypę zaszczepić. W tym roku zresztą wyjątkowo zamiast dawać wszystkim zastrzyki to jest podział i zastrzyki dostają jedynie osoby powyżej 50, kobiety w ciąży i osoby z jakimiś chorobami, reszta dostaje szczepionkę w postaci mgiełki, którą się wdycha przez nos. Przyznam, że mi się ta mgiełka nawet bardziej podobała, bo nic nie boli ;-)
Na potwierdzenie, że nie ma dzidziusia, tuż po lunchu przyszła @. Mam nadzieję, że nie będzie tak obfita jak poprzednia, ponieważ w czwartek lecimy z G do Waszyngtonu na małe wakacje. W czwartek i piątek mamy wolne w pracy z okazji Święta Dziękczynienia, więc chcemy jakoś te wolne dni wykorzystać. Jak zaczęliśmy się rozglądać gdzie tu lecieć to ceny biletów na Florydę czy do jakiegoś kurortu w Meksyku były już wysokie i dlatego padło na Waszyngton ;-)

Kaśka super, że z dzidzią wszystko dobrze!!! :-) Ale fajnie, że już serduszko słyszałaś :tak:
Ja kiedyś czytałam dowcip (z życia wzięty), że jak mama powiedziała swojej 2-letniej córeczce, że ma w brzuszku dzidzię to dziecko ze zgrozą się zapytało "To dlaczego ją połknęłaś?" :-D

Aneczko przepraszam, że pytam a miałaś zabieg łyżeczkowania??
Lekarz pozwolił mi wybrać czy chcę zabieg czy nie i zdecydowałam się na poronienie naturalne. Ten zabieg tutaj nazywają zabiegiem D&C i przyznam, że nie skojarzyłam tego z łyżeczkowaniem, gdyż on mówił o odsysaniu dzidzi czymś w rodzaju odkurzacza. Jak czytałam książki o ciąży to oczywiście rozdziały o poronieniu mnie nie interesowały, bo chyba żadna z nas o tym nie myśli w pierwszej ciąży kiedy nie ma sygnałów, że coś złego się dzieję. Dlatego też byłam do takiej sytuacji kompletnie nie przygotowana i nie miałam pojęcia co jest lepsze, zabieg czy naturalne poronienie. Jednak po lekturze tego forum cieszę się, że wybrałam tę drugą opcję.

Do góry