reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja bym się bała tak po 1@ chociaz są dziewczyny, którym się udało zajść i donosić. Wszystko zależy jak tam się wygoiło i czy endometrium podjęło funkcję. Przepraszam że pytam, miałaś zabieg czy samoistne? bo po zabiegu to tak szybko się nie odbudowuje

ilonka26;
Moniaq gratuluję dobrych wyników, czyli część badań już za tobą :) Robisz jakieś jeszcze?

Ilonko moje badanka po poronieniu to:prolaktyna, progesteron, tsh,apt, aptt, przeciwciała antykardiolipinowe, morfologia, cukier.
Różyczkę i cytomegalię -przechodziłam, toksoplazmozę miałam robioną w ciąży- nie chorowałam, więc tuż przed starankami powtórzę, bo na razie od kotów nie stronię...
Mam jeszcze zrobić dwa hormony (nie pamiętam nazwy), co się je robi w 2/3 dc
I na razie tyle, po konsultacji wszystkich badań z ginem, jeśli wszystko będzie na usg to biorę się do dzieła....

a jak poznac czy ma sie owulke czy nie ??
ja jestem w tych tematach zielona

Ja akurat miałam robione usg i ginka widziała, poza tym są testy owulacyjne lub można mierzyć temperaturę.

A jeśli chodzi o przytulanki i zabezpieczenie to my przez 5 lat nic nie stosujemy, nawet gumek, tylko na początku, ale uczulenia dostałam i zaprzestaliśmy i też się śmiałam, że niepłodna jestem, albo, że mamy więcej szczęścia niż rozumu, zawsze przerywany stosunek, tylko przed okresem mogliśmy poużywać. A jak się zdecydowaliśmy na dzidzię to w pierwszym cyklu zaszłam, więc chyba trochę rozumu też mam.:-):-D

Kaśka głowa do góry, następnym razem zdasz.

Gloria mi to dziś meble do kuchni przywieźli i wyszło, że szuflady są o 10 cm większe i trzeba teraz reklamować, bo się zmieszczą. A jeszcze tyle mebli mam do kupienia. Jak chcesz to możesz przyjechać i pomóc skoro masz wprawę i nosi Cię by majsterkować;-)

Gloria mi to dziś meble do kuchni przywieźli i wyszło, że szuflady są o 10 cm większe i trzeba teraz reklamować, bo się zmieszczą. A jeszcze tyle mebli mam do kupienia. Jak chcesz to możesz przyjechać i pomóc skoro masz wprawę i nosi Cię by majsterkować;-)
To co za partacz te meble projektował ze aż 10 cm różnicy? ja tam wole polegac na sobie, wymierzyłam, zamówiłam w stolarni i poskładałam; z meblami to lepiej na spokojnie pooglądać i przemyśleć bo jak potem się odpodoba to d...pa blada; oj nosi mnie nosi, może i przyjade, tylko kafle na balkonie położe i jak szef da urlop:-)

To co za partacz te meble projektował ze aż 10 cm różnicy? ja tam wole polegac na sobie, wymierzyłam, zamówiłam w stolarni i poskładałam; z meblami to lepiej na spokojnie pooglądać i przemyśleć bo jak potem się odpodoba to d...pa blada; oj nosi mnie nosi, może i przyjade, tylko kafle na balkonie położe i jak szef da urlop:-)

Nie wiem jak mu wyszła ta 60 choć na umowie jest 50 cm, a sam mierzył kuchnię, chyba, że to szuflady kogoś innego. I tak mój P. sam będzie to montował, bo zrezygnowaliśmy z montażu. Zawsze w tej cenie mam 2 krzesła :-)

Jestem i już czytam co u Was bo u mnie duuuużo:-)
Maluch nadgonił pięknie i już jest taki jak w 8 tc powinien być tzn duży:-D serduszko bije 150 uderzeń na minutę i jest to najpiękniejszy dźwięk jaki w życiu słyszałam.
Super wiadomości :-):-):-):-)
A ja dzis byłam sama z mała na spacerku bo do tej pory to zawsze z M razem chodzilismy.No i nie było zle mała spała a ja buszowałam po sklepach.
:-D

Czesc Dziewczynki ;-) .
Witaj:-)

Czyli wracamy do naszego wstępnego planu, że staranka grudzień lub styczeń najwcześniej....:sorry:
W takim razie czekamy na owocny grudzień ;-);-)

hej królewny
wiadomości dobrych u mnie - brak:-:)-:)-:)-:)-(
Głowa do góry, na pewno się uda.

hej królewny
wiadomości dobrych u mnie - brak:-:)-:)-:)-:)-(
wstyd złość rozgoryczenie niemoc-to moje emocje na dziś
wynik testu-3 błędy
nie mam siły
kolejny egzamin 15 września

przepraszam ale nie widzę monitora bo łzy mi zasłaniają postaram się jutro zajrzeć do Was
pozdrawiam kochane
następnym razem będzie lepiej.:tak:

A ja mam doła chyba zwariuję.Dzisiejszy dzień mnie wykończył.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do 3 w nocy siedziałam i kropelkowałam rybki.
wstałam o 7 ,potem szkoła.Zaraz przyszła bratowa z chrześniakiemi poszli dopiero jak ja po małego do szkoły szłam.
Odebrałam małego,po drodze zakupy,w domu obiad,w między czasie sprzątanie.
Na 17 byłam z kowalem umówiona na stajni jak wychodziłam z domu to teść dostał krwotoku z nosa.Oczywiście wróciłam i udzieliłam pomocy,podałam calcium itp.
Na stajnię się spóźniłam,ale jakoś poszło.Za konia jestem lżejsza o 120 zł .:wściekła/y::wściekła/y:
Na szczęście Darek odebrał mnie ze stajni ,więc 1 spacerek 2 km mniej.:biggrin2:
W domu znów obiad Darkowi,potem z małym posiedziałam,bo tatuś coś innego w sypialni oglądał i teraz właśnie młody się kąpie.
Zaraz kolacja i do spania go wyekspediuję.;-):biggrin2:
Aha.Z teściową gorzej :wściekła/y::wściekła/y:
nie dośc ,że woreczek i trzustka to teraz "coś" na nerce wykryli...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Właśnie pożarłam się z Klaudią...ona płacze....ja ..piszę z wściekłością...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam dość...za dużo tego jak na 1 dzień

reklama
As- faktycznie zwariowany dzień, trzeba być dobrej mysli że jutro nowy dzień i będzie lepiej:tak:
Gosia lew też wychodzę z tego założenia że co mogę to robie sama , za tą moją szafę w komandorze to ponad 3 tyś bym wywaliła a tak zrobiłam sobie za tysiąc
Edytka- odezwij sie co u Ciebie
Aga Aj, Sonita- to samo, chociaż 2 słówka
Ola81 cos Ciebie mało tu dziś, jakieś kłopoty?

Do góry