reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam z ranka i zapraszam na kawkę..:-)

Gloria bo chyba łopate u Ciebie ostatnio widziałam, więc kiedys tam się znajdzie:tak::tak: prosze jaki z Ciebie majster złota rączka, jak będe miała cos do złożenia to zgłoszę sie do Ciebie... Ale fajnie że szafa już złożona:-) Kochanie żadne depresje po pół roku nie czekają żadnej z NAS. I w końcu przestańce wymyślać i same się dołować o jakiejś depresji półrocznej. KONIEC ZROZUMIANO:wściekła/y::wściekła/y: Będzie Gloriasek jak przyjdzie czas. Więc ja tez powinnam usiąść i i w depresje popaść bo u mnie 6 miesiąc od zabiegu a ciązy nie ma????? O nie :no::no:Depresja może i bedzie ale napewno nie z tego powodu:wściekła/y: BO mi i WAM sie uda:tak::tak:

MOtyl a pomyśleć że tak niedawno jeszcze denerwowałaś sie porodem:tak::tak: A tu proszę juz spacerki:-) Rewelacja..:rofl2:

Agatko u mnie dobrze:tak: Z pracy nikt sie nie odzywał, a zdrowie jak zawsze;-)

moniaq proszę jak Ci dobrze:tak::tak: Chociaz u mnie pogoda wczoraj tez była ładna. Badanka w porządku to dobrze.:tak::tak:

angelka pamietamy , pamietamy. Byłas jedną z panien która nam zwróciła uwagę:tak::tak::-):-);-);-) Ale tak na poważnie czemu staranka odłożone jeżeli można wiedzieć???

Ilonka napisałam wyżej o sobie:tak: Ale przyganiał kocioł garnkowi, o Tobie też nic nie widać żebyś pisała;-);-) Więc co u Ciebie???

daa przykro mi:-:)-( Uda się planujecie grudzień, więc może kropek przyjdzie za miesiąć:sorry::sorry: Na złośc mamie i tacie;-):happy:

kaska0201 głowa do góry. Nie dołuj sie. Za testy i od nowa przerabiaj bo następnym razem juz musi sie udać:tak::tak:

kinguś kiedy następna wizyta???

As kochanie ochłoń troszke:tak::tak: W takim tempie i z takimi nerwami długo nie pociągniecie:tak:

Natalineczka Karola leży w szpitalu i czeka na USG w piatek.

Koti my kobiety juz tak mamy o byle co się czepniemy, a później sie zastanawiamy czy warto było..

Asiu Ty znowu zamilkłas:tak:

Witajcie kochane.Jestemzla Jak nie wiem Bö dalej nie mam netu!!!!Teskni mi sie juz za wami...13x13 koperta dotarla do ciebie?Ja we wtorek mialam Gin i z dzidzia wszystko ok.Bardzo sie ciesze:)Zycze wszystkim milego dnia i zmykam niedlugo do szkoly buzka

Wiecie co wstałam w dobrym nastroju, zrobiłam nam śniadanko S poszedł do pracy ja przygotowałam coś na obiad... i weszłam tutaj i na kwietniówki... druga strata na tamtym forum.:-(To przykre -tyle kobiet jest tam po poronieniu a te dla których była to pierwsza ciaża muszą przeżywać tą tragedię...

Moniaq to szalejesz na imprezie w weekend:tak: super -trzymam kciuki za ekstra zabawę, dużo jedzenia i mocne trunki. A jeśli chodzi o badania to masz rację:tak:

Gloria
a może etatowo zajmiesz się projektowaniem i robieniem? zamówię u Ciebie jakiś szałowy wzór kołyski:-) zawsze mi się marzyła taka bujanka:tak: a łóżeczko dla Twojego maleństwa na pewno będzie niepowtarzalne i jedyne na świecie:-D no masz rację -jak sie stanie z sąsiadm to się stanie:-D:-D:-D:-D ważne kto wychowuje i kocha jak swoje:-):-):-):-) wymioty na dziewczynkę a ostre i piwo na chłopaka -to albo zniweieściały chłopiec albo chłopczyca;-)

Angelka123
czekam z Tobą na ten czas i wiem ze dasz znać jak już nadejdzie:tak: kibicuję mocno i trzymam kciuki.

Ilonka -czas czasem a romantyczny wieczór romantycznym wieczorem i wystarczy tylko chwila:wściekła/y: lepiej wiedzieć już i wiedzieć czy można się zapomnieć :tak: czy niestety trzeba myśleć;-) Ilonka ja na 3 roku studiów miałam do zaliczenia 14 przedmiotów w 2 tygodnie bo jedna uczelnia w Koszalinie druga we Wrocławiu i nie wyrabiałam się. Zaliczyłam ale wyglądałam jak ćpunka:-) wszystko jedno czy chłopzyk czy dziewczynka:-) oby serduszko biło sto lat!!!!!!

Daaa hmmm to czekamy dalej -ale w sumie to był jeden raz prawda? wiec może to nie ma być tak, tylko dopracwać trzeba;-) choc nie -u mnie też był raz bo z pracy nic nie wyszło:-)

Kaśka zabraniam się martwić i ryczeć -trzy błędy to nie trzynaście a do następnego egzaminu już niedaleko. Co Ty powiesz na to że ja kurs na prawko zrobiłam w 2001:szok::szok: roku i co? nic prawka nie mam dalej. Wierzę w to ze póki co nie mogę go mieć -ak mam zrobić komuś kuku to ja sobie poczekam na swój czas:tak:

Motylku dziękuję za rady -korzystam. A wczoraj skutecznie pomogła mi cola -dwa małe łyczki w krytycznym momencie pomogły:tak:

Wiolka1982 jeśli chodzi o pracę to się trzeba zastanowić -wiem ze się nie chce ale mobilizuje -do działania do wstawania dbania o siebie itp itd. Mi też sie nie chciało ale z perspektywy czasu -dobrze ze poszłam:tak:

Natalineczko co wyczytałam? o tej przerwie półrocznej? to lekarz mi przytoczył ostatnie badania przedstawione na konferencji ginekologicznej ja tego nie mam :no: a jeśli chodzi o kompa to gin mi zabronił:crazy: płodna ta kuzynka:-)

Gosia tak to jest z tymi achowcami -wieksze szuflady:eek: no to trzeba być dziwadłem żeby sie o 10 cm pomylić

Kinguś
a Ty już niedługo mamusia z pełnymi rękami roboty:-) 5 tygodni jak ten czas leci:tak: jak sie czujesz? ciezko jest? jak nogi od noszenia malucha?

As spokojnie -dziesiec głebokich wdechów -nie kłóć sie z panną:no: ja sama pamięam jak z mamą wojowałam. Konia masz? bosko:-) te stworzenia są cudowne -boskie po prostu i uspokajają wiec może przejdź sie do niego te 2 km i wycisz:sorry:

Koti chciałam Ci przypomnieć że za niedługo malec będzie słyszał wiec to uż ostatnie starcie rodziców jest -przy dziecku trzeba trzymać jedną stronę:-) i nie możesz się denerwować:wściekła/y: pierdoły nie są tego warte

Olu masz rację jak zawsze -nie ma co świrować:tak: mi lekarz mówi ak żeby mnie uspokoić pewnie tej lasce za mną co zaszła 8 miesięcy po tragedii mówi ze dobrze bo organizm się uspokoił itp. A ja mu wierzę co by nie mówił:-) nawet jakby mi sie kazal pastą do butów smarować to bym tak robiła:tak:

Agnieszko
no co z tym netem -koperty jeszcze nie ma ale wiesz jak poczta polska działa:wściekła/y:

Uciekam póki co -limit się wyczerpał:-)

Jestem i już czytam co u Was bo u mnie duuuużo:-)
Maluch nadgonił pięknie i już jest taki jak w 8 tc powinien być tzn duży:-D serduszko bije 150 uderzeń na minutę i jest to najpiękniejszy dźwięk jaki w życiu słyszałam. Mój gin jest cudowny i siedzieliśmy u niego godzinę choć na pacjentkę ma 20 min -kolejka za nami jak szok. L4 sam mi dał na 20 dni bo zwiększył dawkę duphastonuz powodu tych ból brzucha.

Agatko nawet nie wiesz, jak się cieszę, że z maleństwem wszystko ok. W zasadzie cieszę się tak za każdym razem, jak czytam, że u "NASZYCH" zafasolkowanych wszystko gra :-):-):-) Nie sądziłam, że tak się przywiążę do tego forum. :tak::tak:

Zazdroszczę też lekarza, ja jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniego. :confused2::confused2::confused2:

No normalnie powinnam się połozyc w trumnie i czekać na śmierć.:-D:-D:-D:-D

Po tej liście chorób i przypadłości aż mi szczena opadła!! Jak dajesz z tym wszystkim radę?? :shocked2::shocked2::shocked2: Podziwiam, musisz być naprawdę silną kobietą. :tak: Ja bym pewnie już miała zaawansowaną nerwicę :sorry:

a tak w ogóle to skończyłam swoją szafe i jestem zadowolona, dziś własnie skończyłam się do niej wprowadzać( jest mega duża i moge tam wleźć mimo swoich 180cm i prawie na skaknce skakać hihi) jeszcze tylko montaż halogenów i przez następny tydzień tylko leżę i czytam bb, chociaż znając siebie to zaraz znowu coś wymajsterkuję

Zazdroszczę zapału i gratuluję szafy. Ja za zrobienie mojej zabieram się od lutego i jakoś do tej pory nic nie zaczęłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A ja dzis byłam sama z mała na spacerku bo do tej pory to zawsze z M razem chodzilismy.No i nie było zle mała spała a ja buszowałam po sklepach.

Malutka już taka duża, że z mamą po sklepach buszuje ;-) Szok jak ten czas szybko mija. ;-)

Czesc Dziewczynki ;-) Pewnie juz mnie nie pamietacie...

cześć Angelka :-) ja pamiętam :-)

hej królewny
wiadomości dobrych u mnie - brak:-:)-:)-:)-:)-(
wstyd złość rozgoryczenie niemoc-to moje emocje na dziś
wynik testu-3 błędy
nie mam siły
kolejny egzamin 15 września

przepraszam ale nie widzę monitora bo łzy mi zasłaniają postaram się jutro zajrzeć do Was
pozdrawiam kochane

Kasiu co to ma być za płacz!! Trzeba się podnieść i walczyć dalej!! Zabraniam się rozklejać!! My aniołkowe mamy jesteśmy silne i nie możemy pozwolić, by byle głupota odebrała nam nasze siły!!:tak:

Witajcie kochane.Jestemzla Jak nie wiem Bö dalej nie mam netu!!!!Teskni mi sie juz za wami...13x13 koperta dotarla do ciebie?Ja we wtorek mialam Gin i z dzidzia wszystko ok.Bardzo sie ciesze:)Zycze wszystkim milego dnia i zmykam niedlugo do szkoly buzka

Czekamy na powrót netu :tak: Pogłaskaj brzuszek od e-ciotki :tak:

U mnie dzisiaj @ na maksa. Wczoraj brałam 3 no-spy i dzisiaj już jedną :confused2::confused2:
Idę dzisiaj do dentysty, ale zapomniałam jak się zapisywałam, że akurat @ będę mieć... No i nie wiem co robić... Bo podobno nie należy w czasie miesiączki leczyć zębów :confused2::confused2: Najlepiej będzie jak się spytam dentystki co mam robić. Najwyżej jak nie będzie mogła mi wiercić, to sobie kamień usunę, bo dawno już tego nie robiłam :sorry::sorry:

Cześć dziewczynki, zrobiłam TSH i wynik 1,51 (0,4-4,0) to chyba dobry :-D

ale próby wątrobowe mam nieciekawe :wściekła/y::wściekła/y: czy może to przeszkadzać w ciąży?

ALT 40 U/L (10-35)
AST 51 U/L (7-36)

CHOLESTEROL 227 (120-200)

I CO TERAZ? :cool:

Witam
Aha.Z teściową gorzej :wściekła/y::wściekła/y:
nie dośc ,że woreczek i trzustka to teraz "coś" na nerce wykryli...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam nadzieje, że będzie lepiej

a ja jeszcze nie śpię:-) Dziś sobie umyśliłam że chcę króliczka miniaturkę:-) I mój K powiedział, że mi jutro kupi:-) Zobaczymy!:-)
Czekam na fotki ;-)

kinguś kiedy następna wizyta???
Usg mamy 10.09:tak:

Ja we wtorek mialam Gin i z dzidzia wszystko ok.Bardzo sie ciesze:)
Super:-)

i weszłam tutaj i na kwietniówki... druga strata na tamtym forum.:-(To przykre -tyle kobiet jest tam po poronieniu a te dla których była to pierwsza ciaża muszą przeżywać tą tragedię...
Kinguś a Ty już niedługo mamusia z pełnymi rękami roboty:-) 5 tygodni jak ten czas leci:tak: jak sie czujesz? ciezko jest? jak nogi od noszenia malucha?
To bardzo przykre :-(
Ja odpukać czuje się nieźle, nie puchnę. Wszystko jest dobrze. To prawda niedługo się zacznie jakoś pomału zaczyna to do mnie docierać ;-);-)

Cześć dziewczynki, zrobiłam TSH i wynik 1,51 (0,4-4,0) to chyba dobry :-D
Ja niestety nie znam się :zawstydzona/y:

Daaa ja właśnie też czekam na koniec @, żeby iść do dentysty, już nawet mi się śnią te wizyty;-).
Dziewczynki, ja od poniedziałku mam co dzień gości, mam nadzieje, że dziś bedzie troche spokoju:-), jutro wybieram się do lekarza, żeby zawyrokował czy podleczyć mój żołądek lekami czy iść na gastroskopie w końcu postanowiłam się zebrać, no i sprawdziłam już w jakich godzinach urzęduje dentysta.Trzeba w końcu ruszyć z miejsca.Co tam u Karoli, Ola wiesz coś nowego???????????
Macie konta na nk???ja też mam:-).To znaczy ja i mój małżonek wspólne.

witajcie,

Olcia a co u Ciebie kochana ?

Agatko podczytuje czasami co tam u marcówek, niestety ostatnio tam jedna dziewczynka też straciła dzieciątko :-(

Daaa @ to chyba przy rwanku byłaby problemem :confused: ale zapytaj dentystę.

ja kiedyś nie zastanawiałam się nad @, jak trzeba było to szłam do dentysty, fryzjera, farbowałam włosy a potem się dziwiłam że blond mi zielony wychodził ..:eek:

u nas rozejm, dobrze że nie umiemy się kłócić. Foch kilka godzin, każdy pomilczy w swoim kącie i po burzy. Dzidzia póki co stoi po stronie mamusi, bo nie ma innego wyjścia :-D

buziaki dla wszystkich

reklama
Witam dziewczyny:) Wszytsko jest OK!!!!!!!!!! Ale sie ciesze:) Nie byłam i nie jestem w ciazy:) Bylam u lekarza, robil mi USG i wszystko jest dobrze.
Zeby miec na przyszlosc pewnosc wzielam najnowsze tabletki QLAIRA po ktorych NIBY sie nie tyje:) W koncu bede spokojna:) Dziekuje Wam za rady:) pozdrawiam

Do góry