reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj Edytko, Carri,
Nikki - u nas chmurki -to może niedługo i do Ciebie dotrą..ta pogoda taka nieustabilizowana..
mazia24 - przez pierwsze 3 miesiąca leżalam, bo macica się nie rozciągała i strasznie mnie brzuch bolal.później poszlam na wizytę i niby wszystko wracalo do normy -"szyjka trzyma alle rewelacyjna to nie jest" -słowa pana profesora. kolejne 2-3tyg i kolejna wizyta.znowu to samo i "szwu nie trzeba jak szyjka trzyma"a to już 19 tydzień był.spytałam czy mogę się w podróż do szczecina wybrać."tak oczywiście ale w pozycji pól-leżącej".no to pojechałam.w pozycji leżącej..A tam po kilku dniach krwawienie, szpital, pytania -KTO PANI POZWOLIŁ JECHAĆ??!CZEMU SZEW NIE ZAŁOŻONY W 15 TYG???!!CZEMU SZYJKA PĘKNIĘTA?.:angry::angry::baffled: pęcherz płodowy w pochwie na 3 cm..no i się zaczęło - zakładanie szwu, później kolejny szew -wszystko w pełnym znieczuleniu, kroplówki, pobieranie krwi 4 razy dziennie.Okazalo się,że szyjkę mialam pękniętą przed zajściem w 2-gą ciążę, ale pan prof. tego nie zauważył.
tyle.Mazia - trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo dobrze.Ty chyba nie miałas porodu naturalnego -więc szyjk tak zniszczonej nie masz. Bedzie dobrze,trzymam kciuki

Agnieszka0240- ja też jutro wypatruję dobrych wiadomości.

Ja za to jutro idę pobrać krew a po południu na wizytę u psychiatry.
dzięki że opisałaś swoją historie mam nadzieje że mój ginio wie co robi ale napewno na nastepnej wizicie zapytam go o szew

reklama
Czy ktoś mi może wytłumaczyć co to jest badanie histo- patologiczne i po co się je robi skoro to była ciążą obumarła ? Dla mnie to jest smutne i jakieś mało zrozumiałe
to jest badanie w czasie ktorego badaja dlaczego doszlo do poronienia no i badaja fasolke czy wszystko bylo prawidlowo. Tak samo badaja wszystkie inne wycinki jakie sie pobiera w czasie zabiegow. nawet pieprzyki przy usuwaniu czy nie ma jakis nieprawidlowosci...

Cześć
ja juz w domku, wróciliśmy o 1 w nocy, potem spać i do roboty. Jestem skonana i chyba zaraz pójdę spać. A tak w ogóle to nie mam nastroju, ten mój chrześniak taki słodki że nie mogłam się napatrzyć i jakbym mogla to bym go porwała, buuu ja tez już chce takiego bąbla a tu wszystko pod górkę. Mam dość.
Witam nowe dziewczynki(*) i pozdrawiam Was wszystkie, nie wiem kiedy się odezwę, czuję pustkę i nie mam siły.

Witajcie
Nie było mnie parę dni a tu tyle nowych aniołkowych mam:-(

Witam :tak::tak::tak:
to i ja podziele sie wam moja historia ktora juz opisywlam w innym watku

Postanowiłam napisać ponieważ dwa dni temu poroniłam, zaczęlam krawawić i w te pędy pojechałam do szpitala okazało się, że serduszko nie bije i że fasolka schodzi z krwią w dno macicy:

Witam was wszystkie wczoraj znalazlam ten watek i postanowiałam opisac swoja historie jest mi bardzo ciezko:-(

Witam:)
Widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o poronienie:( Czy to jakaś plaga czy co to kurna jest???
Dla waszych aniołków
[*]

Chciałam oficjalnie już ogłosić, że na 24 października 2009 zaklepaliśmy wczoraj salę na wesele :-):-):biggrin2: Teraz musimy załatwić odpis aktu urodzenia mojego M i w sierpniu jedziemy do USC rezerwować termin :-)
Gratuluję

Kingus ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok :-)POgłaszcz brzusio od e-ciotki...
Pogłaskany:tak:
U nas wszystko ok. W czwartek mam usg na pewno odezwę się i powiem co i jak.
Pozdrawiam:-)

Agnieszka0240 fajnie byc opiekunka :tak: Fajna i przyjemna praca zwlaszcza dla tych ktorzy uwielbiaja przebywac z dziecmi....Pociechy w jakim wieku masz?
Miłego popołudnia...
.
Gabrysiaaa jak chcesz to pisz smialo o tym całym zdarzeniu.Nie krepuj sie!
Ja To w przyszej mojej ciazy bede podlegac nie pod jednego lekarza tylko pod dwóch.Oczywiescie bede chodziła miedzy innymi tez do mojej poprzedniej pai doktor chyba ze cos sie zmieni
Wspołczuje Ci tego ze lekarz któremu poddajemy swoje cialo, nie dopilnował wszystkiego jak nalezy...No cóz oni tez sa poprostu ludzmi....

Nikki mam nadzieje ze w raz z upałami troszeczke wiaterku sie pojawi:happy2: To dla ochłody!

Just79 z kazdym dniem bedzie lepiej zobaczysz....powodzenia jutro u lekarza!!!:happy2:

Gloria i ty sie doczekasz takiego babelka ....zobaczysz!Mam nadzieje ze humorek szybciutko do Ciebie wróci!!:-)

Kingus trzymac kciuki bede za wizyte !;-)

Heh za niedługo nie bedzie mnie na długo ale juz wam powiem ze bede tesknic za Wami!!!

Mazia dzieki za zaproszonko.
A tak w ogole to prosze mi sie naladowac pozytywnymi myslami i wierzyc,ze wszystko bedzie dobrze...
Z Twojego suwaczka widze,ze mamy podobne terminy porodu i zobaczysz,ze obie w grudniu bedziemy mialy nasze maluszki:-)

Witam Was Dziewczynki :-)
Niestety na bb czasu u mnie brak, dużo pracy a tu jeszcze mieszkanie do wykończenia. Może jak się przeprowadzę będę miała już więcej wolnego :-)
Ale was podczytuję tylko nie jestem w stanie wszystkiego spamiętać, mój mózg pracuje już i tak na wysokich obrotach, więc w domu staram się go już nie męczyć, bo mi się w końcu przewody popalą ;-):-D. Szczerze to nie mam czasu nawet dla siebie.

Mazia dzieki za zaproszonko.
A tak w ogole to prosze mi sie naladowac pozytywnymi myslami i wierzyc,ze wszystko bedzie dobrze...
Z Twojego suwaczka widze,ze mamy podobne terminy porodu i zobaczysz,ze obie w grudniu bedziemy mialy nasze maluszki:-)
bazdzo bym chciała mam nadzieje że do terminu dotrwamy tak wiec trzymam za nas;-):tak::-)

reklama
Carri, Gabrysiaaa, dziękuję za troskę, faktycznie chmury przyszły popadało i było lepiej, ale w środę ma być 31 stopni, chyba w domu zostanę...

Do góry