reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej :-) a wróciłam do stymulacji dopeiro 4 dc ;-) wiec testuje się pod koniec miesiąca :-) a jak ty ?
We wtorek powinnam dostać miesiączkę - jak na razie objawow zbliżającej się @ BRAK… (zazwyczaj 3 dni przed zaczynam plamić). Ale brak tez jakichkolwiek objawow zaciążenie, nie raz wydaje mi się, ze mnie mdli, ale już nie wiem sama czy to nie przez moj stres - boje się cieszyć. Zastanawiam się czy jutro nie kupić sobie testu, albo iść na betę… albo poczekać do końca tygodnia…
Witajcie , ja 9.04 tego roku przeżyłam martwy poród w 35 TC , brak przyczyn , dzidzia była malutka , normalnie rozwinięta ale maleńka - 41 cm i 1.5 kg 👼🏻 (w lutym/marcu chorowałam na COVID ) ale lekarz nie powiedział ze to było przyczyna tej okropnej sytuacja , aktualnie wyglada na to ze jestem w ciąży , bardzo się cieszę ale i się stresuje, wizyta u gin dopiero w piątek wiec wtedy będę wiedziała czy wszystko w porządku i czy faktycznie tak szybko nam się udało ❤️
Dziewczyny czy któraś z Was przeżyła martwy poród w tak zaawansowanej ciąży i kolejna ciąża przebiegła bez problemu ?

Pozdrawiam ☺️
Bardzo mi przykro 😔 nie wyobrażam sobie nawet tego co musiałaś przeżyć. Trzymam kciuki żeby tym razem zakończyło się dobrze 😊 wiem ze uraz jest i zawsze z tylu głowy będzie to nam już siedziec…

Witajcie , ja 9.04 tego roku przeżyłam martwy poród w 35 TC , brak przyczyn , dzidzia była malutka , normalnie rozwinięta ale maleńka - 41 cm i 1.5 kg 👼🏻 (w lutym/marcu chorowałam na COVID ) ale lekarz nie powiedział ze to było przyczyna tej okropnej sytuacja , aktualnie wyglada na to ze jestem w ciąży , bardzo się cieszę ale i się stresuje, wizyta u gin dopiero w piątek wiec wtedy będę wiedziała czy wszystko w porządku i czy faktycznie tak szybko nam się udało ❤️
Dziewczyny czy któraś z Was przeżyła martwy poród w tak zaawansowanej ciąży i kolejna ciąża przebiegła bez problemu ?

Pozdrawiam ☺️
Cześć ❤
U mnie strata w 25 tc przez covid. Zdecydowałaś się może na jakieś badania? Np hist pat lozyska? U mnie to badanie dużo dało. Niestety poznałam sporo przypadków komplikacji ciazy i tragedii po covidzie 😔 jedni maja tylko katar, a ja prawie to wszystko przypłaciłam życiem. W każdym razie U mnie musiala być cesarka, wiec na chwile wypadłam że starań. Obecnie jestem w ciąży w 21 tygodniu. Poza tym ze mam cukrzycę ciazowa, to ciaza przebiega prawidłowo. Jestem po badaniach połówkowych i tym razem spodziewam się dziewczynki.
Rozumiem Twoje obawy i strach, ale uwierz że może być dobrze 🙂

Jej dziewczyny, nie wiem, czy ktoś sprzed kilku miesięcy jeszcze tu bywa, ale chciałam dać znać, że nasze tęczowe bobo, Julek, urodził się na początku maja :)

Jest zdrowy i piękniutki, a ja dziś zrobiłam porządki w moich pudłach z Clexane i przypomniałam sobie o tym wątku, uzbierałam całą siatkę strzykawek - było warto.
Nie poddawajcie się, gdzieś tam za rogiem jest koniec tej drogi. Nie wiem co bym zrobiłam bez masy wsparcia, które dostałam na tym wątku.

@marsi89 pierwsze co zrobiłam, to poszukałam Twoich postów tu, bardzo się cieszę, że jesteście po badaniach prenatalnych i wszystko u Was ok. Trzymam za Ciebie kciuki kochana :)

Cześć ❤
U mnie strata w 25 tc przez covid. Zdecydowałaś się może na jakieś badania? Np hist pat lozyska? U mnie to badanie dużo dało. Niestety poznałam sporo przypadków komplikacji ciazy i tragedii po covidzie 😔 jedni maja tylko katar, a ja prawie to wszystko przypłaciłam życiem. W każdym razie U mnie musiala być cesarka, wiec na chwile wypadłam że starań. Obecnie jestem w ciąży w 21 tygodniu. Poza tym ze mam cukrzycę ciazowa, to ciaza przebiega prawidłowo. Jestem po badaniach połówkowych i tym razem spodziewam się dziewczynki.
Rozumiem Twoje obawy i strach, ale uwierz że może być dobrze 🙂
Witaj 😊 gratuluje ciąży i trzymam kciuki żeby do samego końca wszystko było ksiazkowo 🙏🏻👌🏻❤️
U mnie z łożyska nie wyszło nic, było oddane do badań , chciałam dodać ze sytuacja miała miejsce w Niemczech , bo tutaj żyje i mieszkam , jednak od momentu zachorowania na COVID moja malutka Klarcia przestała rosnąć …. Ale nikt nie zareagował , dziś znów zrobiłam dwa kolejne testy, druga kreska jest słaba - ale jest 😎 a na teście ze wskaźnikiem tygodni ciąży pokazuje mi 3-4 tydzień, już nie mogę doczekać się piątkowego terminu u ginekologa, mimo ze okropnie się stresuje mam nadzieje ze tym razem wszystko będzie dobrze ❤️

Pozdrawiam ☺️
ja urodziłam córkę w 19 tyg., U mnie przyczyną był stan zapalny spowodowany wyrostkiem robaczkowym. Póki co jestem w kolejnej ciąży, 19 tydzień i ciąża od początku bezproblemowa.trzymam kciuki

reklama
[WIÓREK=post,22721823] część kochana 😘 cudowne wiadomości. Gratulacje. Jak się czujecie? Jak sobie radzicie.
U nas dziś 19 tydzień, wszystko jest ok. Nie wiadomo kto mieszka w brzuchu bo nie chce się ujawnić, ale pieronek mały jakiś bo daje mamie często popalić. .,
U nas wszystko dobrze, mały leżał poprzecznie i miałam planowaną cc i szczerze mówiąc wspominam cudownie :D Nasz maluch też z takich dających popalić, ma kolki 8-) Ale faktycznie czy w ciąży, czy w czasie porodu, czy później w życiu z niemowlakiem prawdą jest to, ze ekstremalnie szybko zapomina się o tych wyzwaniach, które nas spotkały, ja już praktycznie nie pamiętam zeszłej, nieprzespanej nocy albo tego płaczu 😂 Jedynie co, to faktycznie bardzo mi go szkoda i nie patrzy sie na to łatwo. Działamy i robimy co się da, no i odliczamy do 3-4 miesiąca, gdzie tego typu problemy powinny się skończyć 💪 Jeśli Cię to jakoś pocieszy, to kurcze, u mnie ciąża też nie była najłatwiejsza, ale trzeci trymestr był najlepszy i wcale nie wspominam ciężko nawet ostatnich tygodni! Mam nadzieję, że też Ci się taki trafi ❤️

Do góry