reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

zrób ANA3 tzw. profil, być może przechowują surowicę w labie i zrobią gdy zapłacisz, być może będziesz musiała znowu oddać krew, lepiej z tym nie zwlekać, żeby badania były kompatybilne

A jaki wynik ana2?
Wynik ANA 1 i ANA 2 dodatni.
Czy ANA 3 da mi odp., co jest przyczyną?

reklama
A nie masz w jakim mianie?? Np. 1:320??
ANA3 powinno dać Ci odpowiedź, które masz przeciwciała i czy akurat te mogą wpływać na Twoje ciąże.

Ja dostałam okres z ok. Tygodniowym opóźnieniem (względem normalnego cyklu). Zabieg mialam 17.11 (później plamiłam kilka dni) a okres dostałam 19.11 (mam krótsze niż dłuższe cykle).
Ja szczerze pisząc nie bardzo wiem jak po farmakologii mam liczyć swój cykl.. Krwawienie po przyjęciu tabletek zaczęło się 5.05 wieczorem a skończyło 17.05. Kazano mi po prostu czekać do @ i wtedy zacząć liczyć nowy cykl 🤷🏼‍♀️. Moje miesiączki były typowe 28-30 dniowe.

A ja przed chwila bylam u tej endokrynolog. Ostatnio robiłam badania w 1 trymestrze i ft3 i 4 ok a TSH 0,30 a norma (od 0,35). Mój gin wysłał mnie więc kontrolnie do endo. A Endo powiedziała że taki problem to nie problem, leków nie da bo nie potrzeby a poza tym im mniej leków w ciąży tym lepiej. Nie będzie to w żaden sposób wpływac na ciążę. Jakbym miała kołatanie serca albo potliwość to przyjść. I kontrolnie za 2 miesięce zbadać TSH i te ft3 i 4. Także tak jak pisaliście, bez stresu

Ja szczerze pisząc nie bardzo wiem jak po farmakologii mam liczyć swój cykl.. Krwawienie po przyjęciu tabletek zaczęło się 5.05 wieczorem a skończyło 17.05. Kazano mi po prostu czekać do @ i wtedy zacząć liczyć nowy cykl 🤷🏼‍♀️. Moje miesiączki były typowe 28-30 dniowe.
Ten 5.05 to jest, jako pierwszy dzień miesiączki (1dc) więc teraz masz 23dc. Być może będziesz miała tak, jak zazwyczaj, ale może Ci się też wydłużyć. Musisz cierpliwie poczekać 😉

Ten 5.05 to jest, jako pierwszy dzień miesiączki (1dc) więc teraz masz 23dc. Być może będziesz miała tak, jak zazwyczaj, ale może Ci się też wydłużyć. Musisz cierpliwie poczekać 😉
Liczysz od dnia pierwszego krwawienia czyli u Ciebie zaczęło się 05.05.

Pierwsze cykle mogą być różne.

reklama
Ja dostałam bóli 3 maja, 7 maja miałam łyżeczkowanie. Liczyłam, że jestem przed miesiączka, ale wczoraj miałam ból owulacyjny i straszne wzdęcie (zawsze tak mam podczas owulacji) i domniemywam, że to była owulacja. Teraz mam stracha, bo przed miesiączka pozwoliłam sobie na chwilę szaleństwa, a tu na drugi dzień owulacja. Więc liczę, że wszystko się przesunęło. Okaże się w ciągu kilku następnych dni...

Do góry