reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
U mnie córka prawie 4400. A krzywa w ciąży była ładna. Ale w sumie siostra też duże dzieci rodziła.
Teraz mam taki kryzys, serio,już o tym pisałam ale ja dalej nie jem nic normalnego.. :( :(

Kochana truskawki akurat wcinam codziennie bo mają niski indeks glikemiczny !!🥰 i to taki owoc który teraz jem namiętnie-chociaż oczywiście czekam na te nasze bo to niebo a ziemia. Sezonie śpiesz się:)
Oprócz tego zjadam tony borówek i malin.😍
Dzisiaj cały dzień na białym pieczywie, zajadam stres ale ogólnie mało jem.. waga ciągle w dół (coś dziwnego).

Co do moich wyników, to niby najważniejsze, że homocysteina nie spadła mi niżej niż 2 (zwłaszcza przy takich wynikach jakie miałam).
B12 mam w górnej normie i kwas foliowy też.Żeby nie homocysteina to jeszcze większe dawki miałabym brać .... :/

Ogólnie nastrój mam super kijowy, zero optymizmu.
A jakie miałaś wyniki na mix folianow?

Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża 7+5 czyli tak mniej więcej jak apka mi pokazuje bo według niej dziś 8 tydzień. Jest serduszko, wszystko jest idealnie według lekarza. Dał skierowanie na mocz, krew, toxo i ten cały pakiet ciążowych badań i mam przyjść za 3 tyg. Zaraz przepisał mi 6 opakowań neoparin, zaś na szczęście za darmo. Mówiłam mu że boje się że ta dawka jest za mala i czy zrobić jakieś badania, to powiedział że to jest taka dawka standardowa przy tych mutacjach i mam być spokojna. Pytam o acard to też powiedział że póki co nie, zobaczymy po prenatalnych ale coś gadał że jestem szczupła a acard bardziej u otyłych osób się zleca w ciąży ale jak mam być spokojniejsza to mam brać dawke 75. Ale nie, zostaje na tym neoparinie, ufam mu. Jakby jakieś plamienie mi się po tym acardzie pojawiło to ja bym chyba zawału dostała. O dentystę też pytałam i powiedział że koniecznie muszę powiedzieć lekarce że przyjmuje heparynę bo może być większe krwawienie jak coś. Także dziś wszystko na plus, jestem taka szczęśliwa 🙂
Cudowne wieści!!! ❤️❤️❤️❤️ Gratulacje!

kwas foliowy- 19,7 (norma do 20,5) ponoć nalepiej jest mieć nawet trochę ponad normę
b12- 685 (norma do 771)

Żelazo na receptę mam odstawione już 2 miesiące ponad i moja ferrytyna nie spadła -uważam, że to sukces. Może ta laktoferyna jakoś ją trzyma jednak..
Ale z homocysteina coś było, że dietetyczka dała folinic a nie mix?

Ale z homocysteina coś było, że dietetyczka dała folinic a nie mix?

Dostałam folinic dopiero po jakimś czasie -zanim u niej zaczęłam to miałam przynajmniej te 5,4
A potem zaczęła lecieć tylko w dół( na metylach).. przed ciążą w ostatniej chwili podniosłam z 4,2 na 4,6.
Jeszcze ok 6 tyg ciąży było prawie 4, a teraz 2,9-także mi nawet na folinicu i tej hydroksy/adeno leci dość mocno-aczkolwiek wiemy,że w ciąży to jest stan normalny,że spada.
Słyszałam, że dobrze jak nie jest niżej niż 2,5/teraz niby 2.
wolałabym niżej nie mieć już 😒

Ostatnio badany 1,1 -żre euthyrox25 5 x w tygodniu.
Ja się za bardzo boję usg, jeszcze czekanie na tą pappę tydzień. To nie na moje nerwy. Wiedziałam,że to mnie zacznie dobijać jeszcze zanim dojdzie do skutku.
będzie dobrze zobaczysz. Ale to czekanie jest dobijające, ten czas się tak dłuży
I tak i nie. Z obecnym partnerem jesteśmy od niedawna. Czwarty cykl z clo. Także rzekłabym, że trafiłam na lepszą i dużo młodszą pulę genów 😉 Ale ogólnie ostatnie dwie kreski były w styczniu 2019 roku.
aha aha rozumiem. Coś tam mi dzwonilo 😃 to szybciutko się udało💪
Trochę inaczej: Prenatal Duo to jest to samo co Prenatal Classic i Prenatal DHA (można kupować osobno, można razem jako Duo).
@marsi89 Ja jestem fanką DHA w ciąży i Prenatal ma wysoką dawkę jak na suplement dla kobiet w ciąży, także warto brać Duo. Natomiast w tej chwili z Duo jest taki "problem", że ma żelazo a niby się teraz odradza suplementację jak morfologia jest dobra. Czy to jest "problem" to nie jestem przekonana, bo tak jak @Mamafasolki napisała, dawka i wchłanialność tego żelaza jest taka sobie (raczej słaba).
ooo właśnie o to mi chodzilo😃 dziękuję teraz już kumam. Ja w pierwszej ciąży miałam w 2 trymestrze lekką anemię i zwiększone dawki żelaza, i potem już było ok. To zamówię póki co ten prenatal Duo a potem w zależności od badań będziemy kombinować. Bo mój gin co do witamin to widzę że tak niechętnie się wypowiada, tylko że zmetylowane i dziś powiedziała żebym homocysteine sobie kontrolnie zbadać. I tak za bardzo nie wiedziałam kogo się radzić. A to prenatal uno mi genetyk poleciła właśnie.

Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża 7+5 czyli tak mniej więcej jak apka mi pokazuje bo według niej dziś 8 tydzień. Jest serduszko, wszystko jest idealnie według lekarza. Dał skierowanie na mocz, krew, toxo i ten cały pakiet ciążowych badań i mam przyjść za 3 tyg. Zaraz przepisał mi 6 opakowań neoparin, zaś na szczęście za darmo. Mówiłam mu że boje się że ta dawka jest za mala i czy zrobić jakieś badania, to powiedział że to jest taka dawka standardowa przy tych mutacjach i mam być spokojna. Pytam o acard to też powiedział że póki co nie, zobaczymy po prenatalnych ale coś gadał że jestem szczupła a acard bardziej u otyłych osób się zleca w ciąży ale jak mam być spokojniejsza to mam brać dawke 75. Ale nie, zostaje na tym neoparinie, ufam mu. Jakby jakieś plamienie mi się po tym acardzie pojawiło to ja bym chyba zawału dostała. O dentystę też pytałam i powiedział że koniecznie muszę powiedzieć lekarce że przyjmuje heparynę bo może być większe krwawienie jak coś. Także dziś wszystko na plus, jestem taka szczęśliwa 🙂
Wow super wiesci!!!!

Tylko przez te 10dni brałam zaledwie po 1 tabletce. Ile teraz powinnam brać aby podtrzymać ciążę? Niestety mojej zaufanej ginki do końca maja nie ma. Jutro w poradni przyszpitalnej kazali mi podejść do położnej.
Jakie witaminy ciążowe polecacie dla nas kobiet po przejściach? No bo jednak wczesna ciąża... Popołudniowe testy.
Gratuluję :)
Ja brałam dupka 2 x1 , chociaż zapisywano mi niebotyczne ilości luteiny.

reklama
Dawno tu nic nie pisałam, już półtora miesiąca od zabiegu łyżeczkowania, okres dostałam 31 dni po zabiegu. Na dwóch USG po zabiegu wszystko wygląda super. Co prawda mój ginekolog radził abyśmy odczekali 3 miesiące, ale jak zdąży się coś wcześniej to podobno nic złego się nie stanie. No i niestety poniosło nas kilka dni temu i już mam obawy 😔. Wiem, że wiele dziewczyn tutaj miało podobna sytuacje i jak zaszły to wszystko dobrze się skończyło, ale wiadomo strach już pozostaje chyba do końca.

Do góry