reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No Olsztyn bliżej. Zobaczymy jak wyjdzie cytologia,bo lekarz mówił że jak będzie ok to można zrobić HSG,ale nie wiem czy tak działać,czy lepiej od razu do kliniki. Zbadam w środę ten progesteron jeszcze.
Lepiej na NFZ wyciągnąć wszystko co się da i z kompletem świeżych badań iść do prywatnego specjalisty.

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża 7+5 czyli tak mniej więcej jak apka mi pokazuje bo według niej dziś 8 tydzień. Jest serduszko, wszystko jest idealnie według lekarza. Dał skierowanie na mocz, krew, toxo i ten cały pakiet ciążowych badań i mam przyjść za 3 tyg. Zaraz przepisał mi 6 opakowań neoparin, zaś na szczęście za darmo. Mówiłam mu że boje się że ta dawka jest za mala i czy zrobić jakieś badania, to powiedział że to jest taka dawka standardowa przy tych mutacjach i mam być spokojna. Pytam o acard to też powiedział że póki co nie, zobaczymy po prenatalnych ale coś gadał że jestem szczupła a acard bardziej u otyłych osób się zleca w ciąży ale jak mam być spokojniejsza to mam brać dawke 75. Ale nie, zostaje na tym neoparinie, ufam mu. Jakby jakieś plamienie mi się po tym acardzie pojawiło to ja bym chyba zawału dostała. O dentystę też pytałam i powiedział że koniecznie muszę powiedzieć lekarce że przyjmuje heparynę bo może być większe krwawienie jak coś. Także dziś wszystko na plus, jestem taka szczęśliwa 🙂

Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża 7+5 czyli tak mniej więcej jak apka mi pokazuje bo według niej dziś 8 tydzień. Jest serduszko, wszystko jest idealnie według lekarza. Dał skierowanie na mocz, krew, toxo i ten cały pakiet ciążowych badań i mam przyjść za 3 tyg. Zaraz przepisał mi 6 opakowań neoparin, zaś na szczęście za darmo. Mówiłam mu że boje się że ta dawka jest za mala i czy zrobić jakieś badania, to powiedział że to jest taka dawka standardowa przy tych mutacjach i mam być spokojna. Pytam o acard to też powiedział że póki co nie, zobaczymy po prenatalnych ale coś gadał że jestem szczupła a acard bardziej u otyłych osób się zleca w ciąży ale jak mam być spokojniejsza to mam brać dawke 75. Ale nie, zostaje na tym neoparinie, ufam mu. Jakby jakieś plamienie mi się po tym acardzie pojawiło to ja bym chyba zawału dostała. O dentystę też pytałam i powiedział że koniecznie muszę powiedzieć lekarce że przyjmuje heparynę bo może być większe krwawienie jak coś. Także dziś wszystko na plus, jestem taka szczęśliwa 🙂
Super info! Gratuluję i trzymam kciuki za spokojną ciążę! Zasługujesz! 🥰

Nie odstawiaj duphastonu, poczekaj na jutrzejszy wynik. 1 dzień bez odstawienia nie zaszkodzi a może pomoc. A przyrost to po 48h, chyba że nie masz ochoty badać ;)
Tylko przez te 10dni brałam zaledwie po 1 tabletce. Ile teraz powinnam brać aby podtrzymać ciążę? Niestety mojej zaufanej ginki do końca maja nie ma. Jutro w poradni przyszpitalnej kazali mi podejść do położnej.
Jakie witaminy ciążowe polecacie dla nas kobiet po przejściach? No bo jednak wczesna ciąża... Popołudniowe testy.

Załączniki

• IMG_20220425_145112.jpg
    IMG_20220425_145112.jpg
    401,6 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_20220425_145055.jpg
    IMG_20220425_145055.jpg
    369,8 KB · Wyświetleń: 32
Tylko przez te 10dni brałam zaledwie po 1 tabletce. Ile teraz powinnam brać aby podtrzymać ciążę? Niestety mojej zaufanej ginki do końca maja nie ma. Jutro w poradni przyszpitalnej kazali mi podejść do położnej.
Jakie witaminy ciążowe polecacie dla nas kobiet po przejściach? No bo jednak wczesna ciąża... Popołudniowe testy.
super gratulacje. Długo się staliście jak się nie myle ?
Ja biorę prenatal uno ale też mam mutacje. Pragna plus też jest dobra

Jeśli duphaston jest przepisywany ze względu na historię, to zwykle dziewczyny biora 2x dziennie 1 tabletkę. Z supli ja kupuję teraz Pueria ale nie wiem czy mogę polecić z czystym sumieniem, bo nie powtarzałam badań witamin. Pregna plus jest bez choliny a to niby dobra witamina.

Jeśli duphaston jest przepisywany ze względu na historię, to zwykle dziewczyny biora 2x dziennie 1 tabletkę. Z supli ja kupuję teraz Pueria ale nie wiem czy mogę polecić z czystym sumieniem, bo nie powtarzałam badań witamin. Pregna plus jest bez choliny a to niby dobra witamina.
hej, co jakiś czas was poczytuje bo sama jestem po poronieniu i co do duphastonu to prawda. To samo powiedział mi mój gin, ze zwykle daje się 2x1 tabl.

reklama
@sadness35 ja pójdę jeszcze zrobić dla swojego spokoju. Urodziłam syna 4900 🙈 ale ja 3300 prawie miesiąc przed terminem, mój brat ponad 4000 🙈 a to było prawie 40 lat temu, więc 🤣 jadłam gorzej niż teraz, ale dwie krzywe w porządku 🤔 boję się że lekarz dla świętego spokoju wyślę mnie do diabetologa. A tu zaraz sezon na truskawki i czereśnie 🤣🤣🤣

Do góry