reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny może mi pomożecie z tymi witaminami bo oszaleć idzie. Obecnie biorę prenatal uno bo muszę brać te zmetylowane formy kwasu foliowego i witaminy B. Ale ten prenatal uno jest do 12 tyg. Ciąży a potem od 13 mam problem bo jest prental Duo i classic. Z tego co czytam to oba mają zmetylowane formy ale Duo ma chyba dodatkowe kapsułki dha ale cena też wyższa. Hmm... I nie wiem które zamawiac

reklama
@sadness35 ja pójdę jeszcze zrobić dla swojego spokoju. Urodziłam syna 4900 🙈 ale ja 3300 prawie miesiąc przed terminem, mój brat ponad 4000 🙈 a to było prawie 40 lat temu, więc 🤣 jadłam gorzej niż teraz, ale dwie krzywe w porządku 🤔 boję się że lekarz dla świętego spokoju wyślę mnie do diabetologa. A tu zaraz sezon na truskawki i czereśnie 🤣🤣🤣
U mnie córka prawie 4400. A krzywa w ciąży była ładna. Ale w sumie siostra też duże dzieci rodziła.
Teraz mam taki kryzys, serio,już o tym pisałam ale ja dalej nie jem nic normalnego.. :( :(

Kochana truskawki akurat wcinam codziennie bo mają niski indeks glikemiczny !!🥰 i to taki owoc który teraz jem namiętnie-chociaż oczywiście czekam na te nasze bo to niebo a ziemia. Sezonie śpiesz się:)
Oprócz tego zjadam tony borówek i malin.😍
Dzisiaj cały dzień na białym pieczywie, zajadam stres ale ogólnie mało jem.. waga ciągle w dół (coś dziwnego).

Co do moich wyników, to niby najważniejsze, że homocysteina nie spadła mi niżej niż 2 (zwłaszcza przy takich wynikach jakie miałam).
B12 mam w górnej normie i kwas foliowy też.Żeby nie homocysteina to jeszcze większe dawki miałabym brać .... :/

Ogólnie nastrój mam super kijowy, zero optymizmu.

Dziewczyny może mi pomożecie z tymi witaminami bo oszaleć idzie. Obecnie biorę prenatal uno bo muszę brać te zmetylowane formy kwasu foliowego i witaminy B. Ale ten prenatal uno jest do 12 tyg. Ciąży a potem od 13 mam problem bo jest prental Duo i classic. Z tego co czytam to oba mają zmetylowane formy ale Duo ma chyba dodatkowe kapsułki dha ale cena też wyższa. Hmm... I nie wiem które zamawiac
Ja brałam Duo i średnio mi trzymało żelazo... Wydaje mi się, że zamawiało się oddzielnie Duo i dha. Albo dha z innej firmy

U mnie córka prawie 4400. A krzywa w ciąży była ładna. Ale w sumie siostra też duże dzieci rodziła.
Teraz mam taki kryzys, serio,już o tym pisałam ale ja dalej nie jem nic normalnego.. :( :(

Kochana truskawki akurat wcinam codziennie bo mają niski indeks glikemiczny !!🥰 i to taki owoc który teraz jem namiętnie-chociaż oczywiście czekam na te nasze bo to niebo a ziemia. Sezonie śpiesz się:)
Oprócz tego zjadam tony borówek i malin.😍
Dzisiaj cały dzień na białym pieczywie, zajadam stres ale ogólnie mało jem.. waga ciągle w dół (coś dziwnego).

Co do moich wyników, to niby najważniejsze, że homocysteina nie spadła mi niżej niż 2 (zwłaszcza przy takich wynikach jakie miałam).
B12 mam w górnej normie i kwas foliowy też.Żeby nie homocysteina to jeszcze większe dawki miałabym brać .... :/

Ogólnie nastrój mam super kijowy, zero optymizmu.
A jakie masz kochana TSH? Bo ja takie doly łapie przy wyższym TSH.

Bardzo Cię przytulam 😘

Tylko przez te 10dni brałam zaledwie po 1 tabletce. Ile teraz powinnam brać aby podtrzymać ciążę? Niestety mojej zaufanej ginki do końca maja nie ma. Jutro w poradni przyszpitalnej kazali mi podejść do położnej.
Jakie witaminy ciążowe polecacie dla nas kobiet po przejściach? No bo jednak wczesna ciąża... Popołudniowe testy.
Ja biorę omegamed start dha i oddzielnie cholinę, bo o niej zupełności zapomniałam 🙈

super gratulacje. Długo się staliście jak się nie myle ?
Ja biorę prenatal uno ale też mam mutacje. Pragna plus też jest dobra
I tak i nie. Z obecnym partnerem jesteśmy od niedawna. Czwarty cykl z clo. Także rzekłabym, że trafiłam na lepszą i dużo młodszą pulę genów 😉 Ale ogólnie ostatnie dwie kreski były w styczniu 2019 roku.

Ja nie pomogę bo wszystko biorę oddzielnie.. kwas foliowy/dha/jod/b12/magnez/d3/lecytyna słonecznikowa/laktoferyna.
I zamawiam inozytol yh.

W pierwszej ciąży brałam omegamed optima ale forte.

reklama
Ja brałam Duo i średnio mi trzymało żelazo... Wydaje mi się, że zamawiało się oddzielnie Duo i dha. Albo dha z innej firmy
Trochę inaczej: Prenatal Duo to jest to samo co Prenatal Classic i Prenatal DHA (można kupować osobno, można razem jako Duo).
@marsi89 Ja jestem fanką DHA w ciąży i Prenatal ma wysoką dawkę jak na suplement dla kobiet w ciąży, także warto brać Duo. Natomiast w tej chwili z Duo jest taki "problem", że ma żelazo a niby się teraz odradza suplementację jak morfologia jest dobra. Czy to jest "problem" to nie jestem przekonana, bo tak jak @Mamafasolki napisała, dawka i wchłanialność tego żelaza jest taka sobie (raczej słaba).

Do góry