reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża 7+5 czyli tak mniej więcej jak apka mi pokazuje bo według niej dziś 8 tydzień. Jest serduszko, wszystko jest idealnie według lekarza. Dał skierowanie na mocz, krew, toxo i ten cały pakiet ciążowych badań i mam przyjść za 3 tyg. Zaraz przepisał mi 6 opakowań neoparin, zaś na szczęście za darmo. Mówiłam mu że boje się że ta dawka jest za mala i czy zrobić jakieś badania, to powiedział że to jest taka dawka standardowa przy tych mutacjach i mam być spokojna. Pytam o acard to też powiedział że póki co nie, zobaczymy po prenatalnych ale coś gadał że jestem szczupła a acard bardziej u otyłych osób się zleca w ciąży ale jak mam być spokojniejsza to mam brać dawke 75. Ale nie, zostaje na tym neoparinie, ufam mu. Jakby jakieś plamienie mi się po tym acardzie pojawiło to ja bym chyba zawału dostała. O dentystę też pytałam i powiedział że koniecznie muszę powiedzieć lekarce że przyjmuje heparynę bo może być większe krwawienie jak coś. Także dziś wszystko na plus, jestem taka szczęśliwa 🙂
Super wiadomość ❤️ gratulacje

Dołączę do was. Co prawda jestem jeszcze niby w ciąży ale... To moje trzecia ciąża. Pierwsza biochemiczna, druga donoszona na luteinie i acardzie. Teraz od początku coś było nie tak. Przyrostu bety po niecałe 60%. Ciąża młodsza 2 tygodnie, serduszko słabo biło. Dostałam heparynę na 2 tygodnie. W poniedziałek mam wizytę. Jestem już psychicznie nastawiona ze idę we wtorek do szpitala na zabieg. Starał się nie łudzić że nagle wszystko będzie ok. Mam pytanie do dziewczyn które miały zabieg... Może trochę głupie. Czy zabieg ma się w swojej koszuli czy jednorazowej? Można mieć biustonosz, skarpety? Czy badanie zarodka jest płatne?
Dają ci ,
Ale można w swojej chociaż polecam ich a po zabiegu się po prostu przebrać w dres

A miałyście wcześniej podane jakieś leki żeby akcja się zaczęła? Po zabiegu oni sami,, zabezpieczają '' pacjentkę jakimiś podkładami poporodowymi czy czymś w tym stylu?
Tak dają dopochwowo tabletkę ( dwa razy miałam) czeka się na wystąpienie krwawienia ( chodź raz wzięli mnie po prostu ) na tzw rozpuchnienie

@Pszczolka38 , jak Ty się czujesz? Jak samopoczucie?
Dziękuję że pytasz 🙂 W drugi dzień świąt się rozkleiłem i sobie popłakałam, ale teraz jest już dobrze wróciłam na dobre tory 😉 Czekam na okres jak na zbawienie mam nadzieję że niedługo się pojawi choć robiłam dziś test i wychodzą jeszcze dwie kreski druga już delikatna ale jeszcze jest. Gin mi ostatnio powiedziała, że zabieg resekcji przegrody zrobimy jednak po drugiej 🐒 zeby dać macicy czas na regenerację. Z początku byłam zawiedziona bo wszystko chciałabym już i teraz, ale wiem że ma rację 🙂 Muszę nauczyć się cierpliwości.
Jeszcze 4 dni pracy i urlopik już przebieram nóżkami na samą myśl 😁

reklama
Dziękuję że pytasz 🙂 W drugi dzień świąt się rozkleiłem i sobie popłakałam, ale teraz jest już dobrze wróciłam na dobre tory 😉 Czekam na okres jak na zbawienie mam nadzieję że niedługo się pojawi choć robiłam dziś test i wychodzą jeszcze dwie kreski druga już delikatna ale jeszcze jest. Gin mi ostatnio powiedziała, że zabieg resekcji przegrody zrobimy jednak po drugiej 🐒 zeby dać macicy czas na regenerację. Z początku byłam zawiedziona bo wszystko chciałabym już i teraz, ale wiem że ma rację 🙂 Muszę nauczyć się cierpliwości.
Jeszcze 4 dni pracy i urlopik już przebieram nóżkami na samą myśl 😁
Płacz pomaga, dla mnie jest to takie oczyszczenie się ze wszystkich emocji. Popłaczę sobie i jest lepiej. A wiesz już ile będziesz musiała czekać po zabiegu żeby zacząć się znowu starać? Bo rozumiem, że chcecie? 😉 Mi teoretycznie zostały 3 dni pracy i długi weekend (chociaż tyle 😁). Jakieś plany na urlop?

Do góry