reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny może mi pomożecie z tymi witaminami bo oszaleć idzie. Obecnie biorę prenatal uno bo muszę brać te zmetylowane formy kwasu foliowego i witaminy B. Ale ten prenatal uno jest do 12 tyg. Ciąży a potem od 13 mam problem bo jest prental Duo i classic. Z tego co czytam to oba mają zmetylowane formy ale Duo ma chyba dodatkowe kapsułki dha ale cena też wyższa. Hmm... I nie wiem które zamawiac

reklama
@sadness35 ja pójdę jeszcze zrobić dla swojego spokoju. Urodziłam syna 4900 🙈 ale ja 3300 prawie miesiąc przed terminem, mój brat ponad 4000 🙈 a to było prawie 40 lat temu, więc 🤣 jadłam gorzej niż teraz, ale dwie krzywe w porządku 🤔 boję się że lekarz dla świętego spokoju wyślę mnie do diabetologa. A tu zaraz sezon na truskawki i czereśnie 🤣🤣🤣
U mnie córka prawie 4400. A krzywa w ciąży była ładna. Ale w sumie siostra też duże dzieci rodziła.
Teraz mam taki kryzys, serio,już o tym pisałam ale ja dalej nie jem nic normalnego.. :( :(

Kochana truskawki akurat wcinam codziennie bo mają niski indeks glikemiczny !!🥰 i to taki owoc który teraz jem namiętnie-chociaż oczywiście czekam na te nasze bo to niebo a ziemia. Sezonie śpiesz się:)
Oprócz tego zjadam tony borówek i malin.😍
Dzisiaj cały dzień na białym pieczywie, zajadam stres ale ogólnie mało jem.. waga ciągle w dół (coś dziwnego).

Co do moich wyników, to niby najważniejsze, że homocysteina nie spadła mi niżej niż 2 (zwłaszcza przy takich wynikach jakie miałam).
B12 mam w górnej normie i kwas foliowy też.Żeby nie homocysteina to jeszcze większe dawki miałabym brać .... :/

Ogólnie nastrój mam super kijowy, zero optymizmu.

Dziewczyny może mi pomożecie z tymi witaminami bo oszaleć idzie. Obecnie biorę prenatal uno bo muszę brać te zmetylowane formy kwasu foliowego i witaminy B. Ale ten prenatal uno jest do 12 tyg. Ciąży a potem od 13 mam problem bo jest prental Duo i classic. Z tego co czytam to oba mają zmetylowane formy ale Duo ma chyba dodatkowe kapsułki dha ale cena też wyższa. Hmm... I nie wiem które zamawiac
Ja brałam Duo i średnio mi trzymało żelazo... Wydaje mi się, że zamawiało się oddzielnie Duo i dha. Albo dha z innej firmy

U mnie córka prawie 4400. A krzywa w ciąży była ładna. Ale w sumie siostra też duże dzieci rodziła.
Teraz mam taki kryzys, serio,już o tym pisałam ale ja dalej nie jem nic normalnego.. :( :(

Kochana truskawki akurat wcinam codziennie bo mają niski indeks glikemiczny !!🥰 i to taki owoc który teraz jem namiętnie-chociaż oczywiście czekam na te nasze bo to niebo a ziemia. Sezonie śpiesz się:)
Oprócz tego zjadam tony borówek i malin.😍
Dzisiaj cały dzień na białym pieczywie, zajadam stres ale ogólnie mało jem.. waga ciągle w dół (coś dziwnego).

Co do moich wyników, to niby najważniejsze, że homocysteina nie spadła mi niżej niż 2 (zwłaszcza przy takich wynikach jakie miałam).
B12 mam w górnej normie i kwas foliowy też.Żeby nie homocysteina to jeszcze większe dawki miałabym brać .... :/

Ogólnie nastrój mam super kijowy, zero optymizmu.
A jakie masz kochana TSH? Bo ja takie doly łapie przy wyższym TSH.

Bardzo Cię przytulam 😘

Tylko przez te 10dni brałam zaledwie po 1 tabletce. Ile teraz powinnam brać aby podtrzymać ciążę? Niestety mojej zaufanej ginki do końca maja nie ma. Jutro w poradni przyszpitalnej kazali mi podejść do położnej.
Jakie witaminy ciążowe polecacie dla nas kobiet po przejściach? No bo jednak wczesna ciąża... Popołudniowe testy.
Ja biorę omegamed start dha i oddzielnie cholinę, bo o niej zupełności zapomniałam 🙈

super gratulacje. Długo się staliście jak się nie myle ?
Ja biorę prenatal uno ale też mam mutacje. Pragna plus też jest dobra
I tak i nie. Z obecnym partnerem jesteśmy od niedawna. Czwarty cykl z clo. Także rzekłabym, że trafiłam na lepszą i dużo młodszą pulę genów 😉 Ale ogólnie ostatnie dwie kreski były w styczniu 2019 roku.

Ja nie pomogę bo wszystko biorę oddzielnie.. kwas foliowy/dha/jod/b12/magnez/d3/lecytyna słonecznikowa/laktoferyna.
I zamawiam inozytol yh.

W pierwszej ciąży brałam omegamed optima ale forte.

reklama
Ja brałam Duo i średnio mi trzymało żelazo... Wydaje mi się, że zamawiało się oddzielnie Duo i dha. Albo dha z innej firmy
Trochę inaczej: Prenatal Duo to jest to samo co Prenatal Classic i Prenatal DHA (można kupować osobno, można razem jako Duo).
@marsi89 Ja jestem fanką DHA w ciąży i Prenatal ma wysoką dawkę jak na suplement dla kobiet w ciąży, także warto brać Duo. Natomiast w tej chwili z Duo jest taki "problem", że ma żelazo a niby się teraz odradza suplementację jak morfologia jest dobra. Czy to jest "problem" to nie jestem przekonana, bo tak jak @Mamafasolki napisała, dawka i wchłanialność tego żelaza jest taka sobie (raczej słaba).

Do góry