reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W sumie nie mam ochoty odwlekać, lekarka sama zaproponowała, żebym przyszła są miesiąc, ale wypisała mi za mało opakowań leków. Ciągną sie w domu przeziębienia, mnie też złapało gardło dosc mocno, ale mam jeszcze problemy z oczami, akurat zbiegło się w czasie z zabiegiem okulistycznym, który źle zniosłam.
O kurde no to fest to się zbiegło. A co bierzesz na gardło ? Ja kombinuje co na ten kaszel jeszcze mogę ewentualnie zakupić bo te prenaleny czy jakoś tak mnie nie przekonują, a jak mi się w nocy nasili 🤔

Teraz w sumie jest 4t4d wiec no faktycznie może być różnie z tymi objawami. Teraz weekend to nie będzie czasu myśleć, w poniedziałek wyniki i potem endo i gin także jakoś chyba zleci. Ogólnie takie wahania najpierw się nakręciłam, później przemyślałam ze przecież na tym etapie to w sumie niewiele mogę zrobić i się uspokoiłam i tak to wyglada 🙈🤷‍♀️
Eee to spokojnie, to myślę że tamto to nie były objawy tylko głową pracowała i sobie wkręcała. Objawy dopiero się pojawiają choć najlepiej by było gdyby były łagodne
Ja w starej klinice miałam ryzyka preeklampsji i hipotrofii wyliczane z samego USG i doznałam szoku, że tutaj mi nie wyliczyli. Ale pocieszam sie, że profilaktyka to acard, którego nie mogę brać lub heparyna, która biorę.
Mi kiedyś lekarz tłumaczył że to oblicza na podstawie wieku, wcześniejszych ciąż. Czyli rozumiem że skoro miałam dwa wcześniejsze poronienia to jeśli będę mieć kolejne prenatalne to wynik będzie nieciekawy ?

reklama
O kurde no to fest to się zbiegło. A co bierzesz na gardło ? Ja kombinuje co na ten kaszel jeszcze mogę ewentualnie zakupić bo te prenaleny czy jakoś tak mnie nie przekonują, a jak mi się w nocy nasili 🤔

Eee to spokojnie, to myślę że tamto to nie były objawy tylko głową pracowała i sobie wkręcała. Objawy dopiero się pojawiają choć najlepiej by było gdyby były łagodne

Mi kiedyś lekarz tłumaczył że to oblicza na podstawie wieku, wcześniejszych ciąż. Czyli rozumiem że skoro miałam dwa wcześniejsze poronienia to jeśli będę mieć kolejne prenatalne to wynik będzie nieciekawy ?
Tzn piersi to już bolą ciagiem ponad 1,5tyg wiec jak przestały to już główka zaczela pracować 🙈 no głupia ta głowa 🙈 a na kaszel i gardło nie mogłabyś spróbować zrobić sobie syropu z cebuli?

@marsi89 Tantum Verde i Isla na gardło. Na kaszel łagodząco można Petit drill i Syrop islandzki. Prena-len teraz zmienił skład na bez cukru i jest bardziej znośny.
Mnie 2 poronienia jakoś nie powodowały masakrycznego wzrostu ryzyk. Może u Ciebie to pierwsze będzie coś podnosić bo było późniejsze.

No to dobrze, w sumie to powinien być najlepszy czas 🙂
Ja niestety jakoś słabo stoję z jedzeniem, dalej tylko słodkie bym jadła a nie mogę..
A przypomnij mi robiłaś coś więcej niż prenatalne/ genetyczne usg czy pappę sobie darowałaś?
Aha i mam siniaka po heparynie takiego ok 8 cm 🥺🥺
Masakra jakaś.
Jezu aż mi słabo jak napisałaś o tym siniaku. Ja już cioci co jest emerytowana pielęgniarka powiedziałam że jak będę musiała brać heparynę to codziennie do niej będę chodzić żeby mi to robiła. W szpitalu po wyrostku robili mi w ramię i jakoś to znosniejsze bylo niz w brzuch po cesarce więc może ciocia będzie mi w brzuch dawać.
Tzn piersi to już bolą ciagiem ponad 1,5tyg wiec jak przestały to już główka zaczela pracować 🙈 no głupia ta głowa 🙈 a na kaszel i gardło nie mogłabyś spróbować zrobić sobie syropu z cebuli?
Nie sugeruj się tym bo różne czynniki mają na to wpływ. Mnie piersi w ciąży bolały jak chodziłam cały dzień w staniku a jak byłam bez nie bolały. Tak samo z mdłościami. Jak zjadłam lżejsza kolację i szybko rano śniadanie to zero mdłości, a tak to milaam fest. Teraz biorę prenatal uno i pisze że on łagodzi mdłości więc może dla tego ich nie mam.
Na mnie syrop z cebuli średnio działa, serio

@marsi89 Tantum Verde i Isla na gardło. Na kaszel łagodząco można Petit drill i Syrop islandzki. Prena-len teraz zmienił skład na bez cukru i jest bardziej znośny.
Mnie 2 poronienia jakoś nie powodowały masakrycznego wzrostu ryzyk. Może u Ciebie to pierwsze będzie coś podnosić bo było późniejsze.
Dobra już mi mój kupił ten prena len syrop, najadłam się też czosnku, piję herbatę z cytryną. Będzie dobrze 😃
Nie ciekawe jak te prentalne będa się miały do tych wcześniejszych akcji, zobaczymy. Póki co u mnie daleka droga

Skończony czyli 13+0 czy 12+1?

13+0 właśnie i umówiły mnie na 13+1.
Teraz mam ciążę 2 dni młodszą ale gdybym była trochę do przodu to ryzykowne. W sumie nie wiem czemu mają taką politykę bo na pewno nie ma nic takiego w przepisach.
Ogólnie chciałabym zrobić usg wcześniej i nifty tak żeby mieć wynik w tym stresującym czasie.
A wiecie że boję się umówić na nifty już teraz .. muszę najpierw pójść na usg żeby wiedzieć czy ciąża żywa.
Osłabia mnie to myślenie ale inaczej nie umiem :(

Dzięki..będę kombinowała, co robić ...mam. Problem w tym, że od poniedziałek do środy jestem w delegacji...i nie bardzo jak nam podejść. A dziś nie było szans...
napiszę jutro jak mi się uda, bo z apki nie mam możliwości. Doraźnie polecam vitagyn c dopochwowo i trivagin doustnie. To probiotyki ginekologiczne. Powinny pomóc doczekać do wizyty.

13+0 właśnie i umówiły mnie na 13+1.
Teraz mam ciążę 2 dni młodszą ale gdybym była trochę do przodu to ryzykowne. W sumie nie wiem czemu mają taką politykę bo na pewno nie ma nic takiego w przepisach.
Ogólnie chciałabym zrobić usg wcześniej i nifty tak żeby mieć wynik w tym stresującym czasie.
A wiecie że boję się umówić na nifty już teraz .. muszę najpierw pójść na usg żeby wiedzieć czy ciąża żywa.
Osłabia mnie to myślenie ale inaczej nie umiem :(
Ok, czyli nie tylko ja tak mam... Ja ostatnio w aptece balam się kupić nasączonych gazików zapakowanych po 100 sztuk 🤷‍♀️ ostatecznie je wzięłam bo nie było innych, ale łapie się na takich drobiazgach...

reklama
Jezu aż mi słabo jak napisałaś o tym siniaku. Ja już cioci co jest emerytowana pielęgniarka powiedziałam że jak będę musiała brać heparynę to codziennie do niej będę chodzić żeby mi to robiła. W szpitalu po wyrostku robili mi w ramię i jakoś to znosniejsze bylo niz w brzuch po cesarce więc może ciocia będzie mi w brzuch dawać.

Nie sugeruj się tym bo różne czynniki mają na to wpływ. Mnie piersi w ciąży bolały jak chodziłam cały dzień w staniku a jak byłam bez nie bolały. Tak samo z mdłościami. Jak zjadłam lżejsza kolację i szybko rano śniadanie to zero mdłości, a tak to milaam fest. Teraz biorę prenatal uno i pisze że on łagodzi mdłości więc może dla tego ich nie mam.
Na mnie syrop z cebuli średnio działa, serio

Dobra już mi mój kupił ten prena len syrop, najadłam się też czosnku, piję herbatę z cytryną. Będzie dobrze 😃
Nie ciekawe jak te prentalne będa się miały do tych wcześniejszych akcji, zobaczymy. Póki co u mnie daleka droga
Dla mnie w sumie syrop z cebuli najlepsze lekarstwo na gardło i kaszel tylko smród zawsze straszny 🙈 bierz zestaw i kuruj się, zdrówka 😘

Do góry