reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ale to ft4 nie jest podniesione. Mieści się w normach laboratorium, które są przy wyniku.
BTW mówienie, że ciąża bo wynik randomowego hormonu mieści się w widełkach ciążowych to jakiś odlot. w takim razie nie jestem po 3 poronieniach tylko po 3 poronieniach i jakichś 60 biochemach bo co cykl mam progesteron w widełkach 1 trymestru

Edit:
I gdybyśmy tak miały to ocenić to TSH wyklucza ciążę bo nie mieści się w normach dla I trymestru
Właśnie wiem, że nie jest podniesione, ale może ta lekarka tak myśli i dlatego juz gratulowała ciąży 😂😂 Aż mam ochotę wysłać moją koleżankę do niej z mniejszymi wartościami w ciąży, ciekawe co by jej powiedziala. Ze nie jest w ciąży? 🙉🙉
Przeraża mnie to, że tacy lekarze praktykują i zamiast wysłać na badanie, które rzeczywiście wykażą ciaze to wolą udawać specjalistów. 🙄🙄

reklama
no to słabo ten gynoxin zadziałał jak teraz masz candide +++ Ja bym nie histeryzowala, ale wolałbym pójść w przyszłym tygodniu w poniedziałek niż w piątek. Może probiotyk ginekologiczny?
Dzięki..będę kombinowała, co robić ...mam. Problem w tym, że od poniedziałek do środy jestem w delegacji...i nie bardzo jak nam podejść. A dziś nie było szans...

@marsi89 @sadness35 To ja już chyba jestem level hard, bo idę na wizytę równo po 3 tygodniach od ostatniej a wolałabym pójść jeszcze kilka dni później, ale mi się leki kończą. Profesora też odwołałam, bo słabo się czułam i uznałam, że nie mam siły i że właściwie co on mi pomoże...

Może jak doczekam tego tygodnia w którym jesteś to się trochę uspokoję.. a przynajmniej baardzo bym chciała :>
A jak się czujesz?

@marsi89 @sadness35 To ja już chyba jestem level hard, bo idę na wizytę równo po 3 tygodniach od ostatniej a wolałabym pójść jeszcze kilka dni później, ale mi się leki kończą. Profesora też odwołałam, bo słabo się czułam i uznałam, że nie mam siły i że właściwie co on mi pomoże...
Czyli ty bardziej wolisz odwlekać wizytę 😃 nie no ja też zawsze wszystko odwlekam tak jak z tym testem ciążowym🤣 i pewnie gdyby nie to że prawdopodnie lekarz da mi leki teraz w poniedziałek jak się potwierdzi ta ciąża, to bym zrobiła ten test w 8 tygodniu 🤣
Ale to co jakieś przeziębienie czy prze ciaze się slabo czujesz?

@Mamafasolki Z grzybica niby można chodzic w ciąży, ty smarujesz clotri, więc może nie będziesz miała przykrych objawów do czwartku. Sprawdziłam właśnie historię wyników i jakoś w 7tc miałam streptoccocus agalectiae w wymazie, miano srednioliczne. Lekarz nic mi nie przepisał, ale zgodził się na moją propozycję probiotyku. Brałam pewnie Lactovaginal i być może też Vagi C. To było 6 lat temu i nigdy więcej te bakterie mi nie wyszły.

Czyli ty bardziej wolisz odwlekać wizytę 😃 nie no ja też zawsze wszystko odwlekam tak jak z tym testem ciążowym🤣 i pewnie gdyby nie to że prawdopodnie lekarz da mi leki teraz w poniedziałek jak się potwierdzi ta ciąża, to bym zrobiła ten test w 8 tygodniu 🤣
Ale to co jakieś przeziębienie czy prze ciaze się slabo czujesz?
W sumie nie mam ochoty odwlekać, lekarka sama zaproponowała, żebym przyszła są miesiąc, ale wypisała mi za mało opakowań leków. Ciągną sie w domu przeziębienia, mnie też złapało gardło dosc mocno, ale mam jeszcze problemy z oczami, akurat zbiegło się w czasie z zabiegiem okulistycznym, który źle zniosłam.

Może jak doczekam tego tygodnia w którym jesteś to się trochę uspokoję.. a przynajmniej baardzo bym chciała :>
A jak się czujesz?
Mdłości na szczęście już mi odpuściły. Nadal się zdarza, że coś mnie podrażni, ale już jakoś mogę funkcjonować. Chodzę w podpaskach, bo coś tam zawsze wyleci.

reklama
Mdłości na szczęście już mi odpuściły. Nadal się zdarza, że coś mnie podrażni, ale już jakoś mogę funkcjonować. Chodzę w podpaskach, bo coś tam zawsze wyleci.
No to dobrze, w sumie to powinien być najlepszy czas 🙂
Ja niestety jakoś słabo stoję z jedzeniem, dalej tylko słodkie bym jadła a nie mogę..
A przypomnij mi robiłaś coś więcej niż prenatalne/ genetyczne usg czy pappę sobie darowałaś?
Aha i mam siniaka po heparynie takiego ok 8 cm 🥺🥺
Masakra jakaś.

Do góry