reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Czesc. Ja poronilam w grudniu 2017. Bylam w 9 tygodniu wg ostatniej miesiaczki, ale serduszko nigdy sie nie pojawilo. Dostalam obfitego krwawienia i juz wiedzialam, ze Nic z tego nie bedzie. W kwietniu 2018 dowiedzialam sie ze znow jestem w ciazy. Ciaza absolutnie bezproblemowa, do samego konca czulam sie swietnie. Dzis moja corka ma 3 lata i 2 miesiace, a ja jestem w 11 tygodniu ciazy😊.
Pamietam jednak ten 3-4 miesiace po poronieniu, to jak wyczekiwalam drugiej kreski, obliczanie dni plodnych… ech ciezko bylo psychicznie. Ale te 3 miesiace to nic, na druga ciaze czekalam 2 lata i to dopiero byla psychiczna udreka. Udalo sie dopiero po pierwszej inseminacji. Roznie to byla z tymi ciazami… ale udaje sie i Tobie tez sie uda😊

Dziewczyny stosujące testy owulacyjne!
Myślicie, że to już to? Czy jeszcze kontynuować testowanie przez kolejne dni?
I kiedy teraz najlepiej działać?

Załączniki

• IMG_9334.jpg
    IMG_9334.jpg
    209,1 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_9335.jpg
    IMG_9335.jpg
    114,5 KB · Wyświetleń: 38
Dziewczyny !
Byłam dziś u mojej pani doktor żeby przepisała mi leki ,bo nie spodziewałam się wogole tego że zrobi USG a na nim coś będzie widać (wartość bety 28 marca była 205,84mlU/ml) lekarka jednak USG zrobiła a tam ... Mały pęcherzyk ciążowy !!!! Kolejna wizyta 12 kwietnia 😄
Zaczynam się cieszyć 😄

Właśnie odebrałam wyniki immunofenotypu, wszystko niby w granicach normy, ale czy normy też odpowiednie po poronieniu? @aspekt,pomożesz?

Załączniki

• IMG_20220402_134248.jpg
    IMG_20220402_134248.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 52
Kurczę, nie wiem gdzie wrzucić żeby ktoś to ogarnął... Bo też tego nie ogarniam.
Wrzuć na "poronienia nawykowe leczenie immunologiczne". Nie zalinkuje, bo nie ogarniam tej nowej aplikacji. Tam co prawda ostatnio mało dziewczyn zagląda, ale może ktoś coś napisze a przynajmniej będzie wisiał Twój post i nie zaginie tak szybko jak w tym watku

reklama
Do góry