reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oczywiście, że jest prawidłowy bo powyżej 66%. Widzialam na grudniowych ze zrobilas wczesniej no i dybyś zrobiła 3h pozniej (aby było 48h) to może byłby większy przyrost. Także ja bym się po cichu cieszyła, że może wyjść z tego zdrowa ciąża. Teraz to umawiaj się do ginekologa na za 2,5 tygodnia. :))
Nie wiem gdzie pisałam 😂
Do gin idę w sobotę teraz ponieważ muszę brać heparynę a leki się kończą przy okazji zobaczymy co powie lekarka .
Cieszę się że jest jako taki przyrost , ostatnio w styczniu poroniłam i dlatego boje się jak cholera 🤭

reklama
Nie wiem gdzie pisałam 😂
Do gin idę w sobotę teraz ponieważ muszę brać heparynę a leki się kończą przy okazji zobaczymy co powie lekarka .
Cieszę się że jest jako taki przyrost , ostatnio w styczniu poroniłam i dlatego boje się jak cholera 🤭
No to jak najbardziej, teraz niech lekarka Cię prowadzi. Tylko się nie stresuj jak nic nie bedzie widać, bo beta w sobotę moze byc jeszcze niska. Także trzymam kciuki za Ciebie 😊

No to jak najbardziej, teraz niech lekarka Cię prowadzi. Tylko się nie stresuj jak nic nie bedzie widać, bo beta w sobotę moze byc jeszcze niska. Także trzymam kciuki za Ciebie 😊
Wiem że może nie być nic widać .
Dziękuje za wsparcie ❤️
Jestem tak zestresowana, ale to już nie pierwsza moja ciąża ale pierwszy raz po poronieniu i dlatego tak strasznie panikuje .

Mam takie pytanie do dziewczyn biorących euthyrox, o dużo miałyście podwyższone dawki jak się okazało ze jest ciąża? I czy zawsze się zwiększa dawkę czy tylko w przypadku jak jest jakiś wzrost? Ja zaczelam przyjmować euthyrox dopiero po poronieniu także nie mam kompletnie pojęcia jak to w ciąży się postępuje.

Ostatnia edycja:
Mam takie pytanie do dziewczyn biorących euthyrox, o dużo miałyście podwyższone dawki jak się okazało ze jest ciąża? I czy zawsze się zwiększa dawkę czy tylko w przypadku jak jest jakiś wzrost? Ja zaczelam przyjmować euthyrox dopiero po poronieniu także nie mam kompletnie pojęcia jak to w ciąży się postępuje.
Euthyrox biore od 2012 roku. W trakcie ciąży brałam tą samą dawkę co przed czyli 75/100 i TSH miałam w okolicach 0,7-0,8. W ciąży nie miałam modyfikowanej dawki bo TSH nieznacznie wzrósł (właśnie do tych 0,8). Ciąże straciłam ale nie ze względu na tarczyce także nie wiem, czy nie było by zmiany dawki w II trymestrze.

Chciałam Wam napisać, że jest nadzieja. Że to pieprzenie o słońcu po burzy może i nie jest takie głupie.
Straciłam ciążę w 9 tygodniu, 31 sierpnia. Zbliża się mój termin porodu, miałam rodzić 3 kwietnia. To trudne dla mnie.
Jestem teraz w 20 tygodniu ciąży, termin na 20 sierpnia. Jest duża szansa, że tego 31 sierpnia, rok po stracie będę miała dziecko w ramionach.
Ciąża po poronieniu jest ciężka psychicznie. @Agnesco rozumiem przez co przechodzisz. Ten lęk jest okrutny i gasi każdą radość z ciąży. Ale kobiety są najsilniejszymi istotami na tej planecie. Wierzę, że dasz radę i wszystko będzie dobrze.
Mam trudną ciążę. Zaliczyłam po drodze fatalne wyniki krwi, ryzyko Zespołu Downa 1:17, amniopunkcję. Na szczęście na ten moment wszystko jest dobrze, dziecko jest genetycznie zdrowe, USG jest prawidłowe. Lęk mam ogromny, ale każdy dzień nawet tej trudnej ciąży przyjmuję z wdzięcznością. Mam nadzieję, że to tylko trudna droga do upragnionego celu.
Musiałam się wygadać. Dzięki, że jesteście. Mam nadzieję, że każda z Was znajdzie ukojenie i radość.

To zależy. Ja wg jednej endokrynolog powinna być na dawca podstawowej plus 20 procent w tygodniu (czyli dwa razy bierzesz pod dwie tabletki). I tak robiłam w ciąży poronionej. Ale lekarka do której trafiłam dała mi od razu wyższą dawkę (100 z 75) i kazała na niej być skoro się staramy. W czwartek robię TSH (przed ciążą miałam 0.5), w kolejną środę wizyta

Chciałam Wam napisać, że jest nadzieja. Że to pieprzenie o słońcu po burzy może i nie jest takie głupie.
Straciłam ciążę w 9 tygodniu, 31 sierpnia. Zbliża się mój termin porodu, miałam rodzić 3 kwietnia. To trudne dla mnie.
Jestem teraz w 20 tygodniu ciąży, termin na 20 sierpnia. Jest duża szansa, że tego 31 sierpnia, rok po stracie będę miała dziecko w ramionach.
Ciąża po poronieniu jest ciężka psychicznie. @Agnesco rozumiem przez co przechodzisz. Ten lęk jest okrutny i gasi każdą radość z ciąży. Ale kobiety są najsilniejszymi istotami na tej planecie. Wierzę, że dasz radę i wszystko będzie dobrze.
Mam trudną ciążę. Zaliczyłam po drodze fatalne wyniki krwi, ryzyko Zespołu Downa 1:17, amniopunkcję. Na szczęście na ten moment wszystko jest dobrze, dziecko jest genetycznie zdrowe, USG jest prawidłowe. Lęk mam ogromny, ale każdy dzień nawet tej trudnej ciąży przyjmuję z wdzięcznością. Mam nadzieję, że to tylko trudna droga do upragnionego celu.
Musiałam się wygadać. Dzięki, że jesteście. Mam nadzieję, że każda z Was znajdzie ukojenie i radość.
Mam nadzieję że wszystko już będzie dobrze!

Najgorzej, że zostaje sama a największe wsparcie mam w Mężu i oczywiście tak się niefortunnie składa, że wyjeżdża [emoji17]
Przeraża mnie więc wizyta i cały tydzień ogólnie.
Starałam się zaplanować urlop ale nie dam rady.
Postaram się włączyć jakiś serial.
Dzięki !
I jak?

reklama
Mi w ciazy rośnie tsh, wiec dawka jest odpowiednio modyfikowana (już z pierwsza beta mialam wzrost tsh wiec od razu była zmiana dawki).

Do góry