reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja w poniedziałek mialam wizytę. Z miesiaczki był to 5+4, wg usg 5+5. Pecherzyk ciazowy, pecherzyk zoltkowy i zarodek 2.7mm pulsujacy- powiem Wam ze z tego wszystkiego nawet się nie spytałam czy to znaczy że kształtuje się serce czy każdy zarodek tak pulsuje? Zgłupiałam, serio 🤦‍♀️ ta zmiana na jajniku to chyba faktycznie drugie cialko zolte... oby tak już zostało, bo naprawdę wystarczająco dużo nerwów już straciłam w związku z tym.
Mowila lekarka ze kontrola może być za 2 tygodnie, ale znając życie polecę już za tydzień...
Miłego dnia dziewczyny 🙂

reklama
Cześć Wszystkim!
Jestem po konsultacji z Panią genetyk. Przesympatyczna osoba. Uspokoiła mnie bardzo. Powiedziała, że najczęstszą przyczyną poronień jest trisomia chromosomu 15, 16 oraz 22. Na podstawie mojej historii i doświadczenia Pani genetyk nie mamy wskazań do dalszych badań. Powiedziała, że to był przypadek, który może niestety przytrafić się każdemu. Wytłumaczyła, że wcześniej przyjmowało się, iż to wiek matki wpływa na zły podział co w efekcie prowadziło do wad genetycznych. Powiedziała, że teraz bez względu na wiek dochodzi do wad a wina leży w środowisku, które aktualnie mamy.

Ta rozmowa natchnęła mnie optymizmem. Jeszcze tylko popołudniowa wizyta u lekarza i możemy planować, kiedy powrót do starań.
Tak myślę, że badanie kariotypu odpuścimy ale pozostałe zrobię dla swojego spokoju.

Spokojnego dnia dla Was i samych dobrych wiadomości!
A miałaś konsultacje online czy w swoim mieście? Pytam bo szukam jakiegoś genetyka.

Ja w poniedziałek mialam wizytę. Z miesiaczki był to 5+4, wg usg 5+5. Pecherzyk ciazowy, pecherzyk zoltkowy i zarodek 2.7mm pulsujacy- powiem Wam ze z tego wszystkiego nawet się nie spytałam czy to znaczy że kształtuje się serce czy każdy zarodek tak pulsuje? Zgłupiałam, serio 🤦‍♀️ ta zmiana na jajniku to chyba faktycznie drugie cialko zolte... oby tak już zostało, bo naprawdę wystarczająco dużo nerwów już straciłam w związku z tym.
Mowila lekarka ze kontrola może być za 2 tygodnie, ale znając życie polecę już za tydzień...
Miłego dnia dziewczyny 🙂
Trzymam kciuki!!!!

Cześć wszystkim, czy któraś z Was miała może prowadzoną ciążę na metforminie? Moja diabetolog jest starej daty, w razie pozytywnego testu kazała odstawić. Ginka natomiast mówiła, że w krajach UE z powodzeniem prowadzi się ciążę na mecie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Mój poranny bladzioch... Pojawiła się po minucie. Wczoraj po południu też była. Aczkolwiek nie wiem czy to nie wadliwe testy. Dzisiaj 29dc, w 16dc jeszcze nie było owulki, więc jeśli się pojawiła to opóźniona bardzo. Poza tym zapalenie pęcherza, trzecie opakowanie cipronexu już biorę. Cykl był przeznaczony kompletnie na straty. Boję się, że to będzie biochemiczna.

Załączniki

• IMG_20220324_092551.jpg
    IMG_20220324_092551.jpg
    593,6 KB · Wyświetleń: 50
Cześć wszystkim, czy któraś z Was miała może prowadzoną ciążę na metforminie? Moja diabetolog jest starej daty, w razie pozytywnego testu kazała odstawić. Ginka natomiast mówiła, że w krajach UE z powodzeniem prowadzi się ciążę na mecie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja odstawiłam, bo 3 gin mi kazało i to był błąd prawdopodobieństwo poronienia przez to 50 %. Teraz znalazłam lekarza który jest zwolennikiem metforminy w ciąży i jego się trzymać będę. Jeśli ginka poprowadzi ci ciąże to zaufałabym jej.
Mój poranny bladzioch... Pojawiła się po minucie. Wczoraj po południu też była. Aczkolwiek nie wiem czy to nie wadliwe testy. Dzisiaj 29dc, w 16dc jeszcze nie było owulki, więc jeśli się pojawiła to opóźniona bardzo. Poza tym zapalenie pęcherza, trzecie opakowanie cipronexu już biorę. Cykl był przeznaczony kompletnie na straty. Boję się, że to będzie biochemiczna.
Widać kreskę ale czy ona jest szara czy różowa? Może zrób betę

Ja odstawiłam, bo 3 gin mi kazało i to był błąd prawdopodobieństwo poronienia przez to 50 %. Teraz znalazłam lekarza który jest zwolennikiem metforminy w ciąży i jego się trzymać będę. Jeśli ginka poprowadzi ci ciąże to zaufałabym jej.

Widać kreskę ale czy ona jest szara czy różowa? Może zrób betę
No właśnie taka dziwna jest i na dwóch pozostałych też taka była, więc może wada fabryczna testu. Byłam już rano na becie. Wieczorem wynik.
Ginka tylko mówiła o tym, że gdzie nie gdzie meta jest już dopuszczona, a u nas nie ma rekomendacji. Nie wiem czy zdecyduje się dać mi receptę.

No właśnie taka dziwna jest i na dwóch pozostałych też taka była, więc może wada fabryczna testu. Byłam już rano na becie. Wieczorem wynik.
Ginka tylko mówiła o tym, że gdzie nie gdzie meta jest już dopuszczona, a u nas nie ma rekomendacji. Nie wiem czy zdecyduje się dać mi receptę.
A do tej pory kto wystawiał ci recepty?

Trzymam kciuki za betę

reklama
Do góry