K
Katijah
Gość
Czyli nie będziesz miała problemu w razie czegoDiabetolog albo lekarz POZ.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli nie będziesz miała problemu w razie czegoDiabetolog albo lekarz POZ.
Chyba w wątku o badaniach są linki do opracowan nt metforminy, ale dziewczyny pisały, że nie każdy gin zgadza się prowadzic na niej ciaze i wystawiać recepty. Ostatnio też ktoś wstawiał jakieś rekomendacje polskiego tow diabetologicznego, ale ja za żadne skarby nie umiem znalezc tego w necie. Chyba musisz zrobić rozpoznanie w swoim mieście i najwyżej zmienić lekarza. Trzymam kciukiCześć wszystkim, czy któraś z Was miała może prowadzoną ciążę na metforminie? Moja diabetolog jest starej daty, w razie pozytywnego testu kazała odstawić. Ginka natomiast mówiła, że w krajach UE z powodzeniem prowadzi się ciążę na mecie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Super wiadomość gratulacjeJa w poniedziałek mialam wizytę. Z miesiaczki był to 5+4, wg usg 5+5. Pecherzyk ciazowy, pecherzyk zoltkowy i zarodek 2.7mm pulsujacy- powiem Wam ze z tego wszystkiego nawet się nie spytałam czy to znaczy że kształtuje się serce czy każdy zarodek tak pulsuje? Zgłupiałam, serio ta zmiana na jajniku to chyba faktycznie drugie cialko zolte... oby tak już zostało, bo naprawdę wystarczająco dużo nerwów już straciłam w związku z tym.
Mowila lekarka ze kontrola może być za 2 tygodnie, ale znając życie polecę już za tydzień...
Miłego dnia dziewczyny
Hej ja biorę Glucophage 1000 xr i mam brać przez całą ciążę.Cześć wszystkim, czy któraś z Was miała może prowadzoną ciążę na metforminie? Moja diabetolog jest starej daty, w razie pozytywnego testu kazała odstawić. Ginka natomiast mówiła, że w krajach UE z powodzeniem prowadzi się ciążę na mecie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Tak, to pulsowanie to na pewno chodzi o pulsowanie naczynia, z którego zrobi się serce. To dobra sytuacja, że już w tym tygodniu widać. Jak z lekami? Zwolnienie?Ja w poniedziałek mialam wizytę. Z miesiaczki był to 5+4, wg usg 5+5. Pecherzyk ciazowy, pecherzyk zoltkowy i zarodek 2.7mm pulsujacy- powiem Wam ze z tego wszystkiego nawet się nie spytałam czy to znaczy że kształtuje się serce czy każdy zarodek tak pulsuje? Zgłupiałam, serio [emoji2356] ta zmiana na jajniku to chyba faktycznie drugie cialko zolte... oby tak już zostało, bo naprawdę wystarczająco dużo nerwów już straciłam w związku z tym.
Mowila lekarka ze kontrola może być za 2 tygodnie, ale znając życie polecę już za tydzień...
Miłego dnia dziewczyny [emoji846]
U nas w miarę spokojnie, bez spiny. Działamy sobie ale bez żadnych badań dodatkowych czy monitoringów, co ma być to będzie@Hopeful_11 super!!! Ja też nie chciałam dziecka z jesieni, a teraz je przygarnę z otwartymi rękami
@Katrinaka a jak u Was? Jak się trzymasz?
Heparyna od pozytywnego testu, euthyrox mam na stałe. Jestem już po krzywej glukozowej. Nigdy nie miałam problemów z glukoza, w pierwszej ciazy która zakończyła się przez covid w 25tc również. Teraz na czczo 5.11 mmol/l czyli 92 mg/dl, po 1h 6.22 (112), po 2h 6.16 (111). Mam skierowanie do diabetologa, oczywiście na własną rękę dietę już stosuje (probuje jesc później posiłek bo ewidentnie jest problem z tym porannym cukrem), słodyczy zero, maka/makarony/ryz brązowy, ale to poki co tak na czuja.Tak, to pulsowanie to na pewno chodzi o pulsowanie naczynia, z którego zrobi się serce. To dobra sytuacja, że już w tym tygodniu widać. Jak z lekami? Zwolnienie?
Dzięki za odpowiedź, a wiesz może czy to tylko dotyczy zdolności zapłodnienia czy też może powodować wady genetyczne? Bo z zapłodnieniem nie ma problemu.
Ja w poniedziałek mialam wizytę. Z miesiaczki był to 5+4, wg usg 5+5. Pecherzyk ciazowy, pecherzyk zoltkowy i zarodek 2.7mm pulsujacy- powiem Wam ze z tego wszystkiego nawet się nie spytałam czy to znaczy że kształtuje się serce czy każdy zarodek tak pulsuje? Zgłupiałam, serio ta zmiana na jajniku to chyba faktycznie drugie cialko zolte... oby tak już zostało, bo naprawdę wystarczająco dużo nerwów już straciłam w związku z tym.
Miłego dnia dziewczyny