Tak, zgadza się, lekarz nie kazał jej robić.Nie widzę cytomegalii igg
reklama
K
Katijah
Gość
Trzymam bardzo kciuki!!!!! Cieszę sięDziewczyny, dziś pink płytkowy też lekko zabarwiony, ale nie mocniej niż wczoraj... muszę wyrwać się z pracy na betę trzymajcie kciuki
@aspekt który u Ciebie tydzień? Znasz płeć?
@sadness35 czyli będziemy obie jak dobrze pójdzie listopadówkami ?
Mamafasolki
Fanka BB :)
To też jest problem, bo organizm nie wie, jak rozkładać kalorie. Wybierz dobry catering, przejrzyj menu. Powodzenia!@Mamafasolki No to trzymam kciuki za betę!!
U mnie teraz bez diety pudełkowej się nie obędzie. Bo ja cały czas w niedoczasie jestem. I w zasadzie jem potem 2 posiłki dziennie - śniadanie i późny obiad/kolację. Czasem coś zamówię na dowóz do firmy,
aspekt
No to nie wiadomo, czy kiedykolwiek chorowałas. W tej chwili nie chorujesz. Być może Twój lekarz uważa, że cmv wtórna jest też niebezpieczna i zamierza wysyłać Cię na badania przeciwciał IgM co kilka tygodni. Toxo IgM też będziesz musiała powtarzać co najmniej raz w trymestrze.Tak, zgadza się, lekarz nie kazał jej robić.
@Chemik97 Nie znam się na kirach, ale generalnie jak genetycznie coś jest nie tak to lepiej spiąć pośladki i teraz doprowadzić do zdrowej ciąży niż się poddać i wrócić do tematu za kilka lat. Geny to nie wszystko, liczy się kondycja organizmu, choroby/objawy defektów genetycznych nie muszą się manifestować. Ale wiek działa na niekorzyść organizmu. Ja poroniłam pierwsza ciążę gdy miałam 22 lata. Biochem 27 lat. Ale w wieku 23 i 28 lat miałam zdrowe ciąże. Na bieżąco przez te lata robiłam badania i coś u mnie w wieku 30 lat walnęło, wyniki zaczęły się psuć i ciąża była koszmarna. Myślałam, że miałam wtedy pecha (żyłam też kilka miesięcy przed tą ciąża w dużym stresie, już na granicy depresji), po porodzie odwiedziłam wielu lekarzy w celu profilaktyki w kolejnej ciąży. Ale jak widać teraz jest tylko trochę lepiej.
Ostatnia edycja:
Rozumiem, dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie ❤No to nie wiadomo, czy kiedykolwiek chorowałas. W tej chwili nie chorujesz. Być może Twój lekarz uważa, że cmv wtórna jest też niebezpieczna i zamierza wysyłać Cię na badania przeciwciał IgM co kilka tygodni. Toxo IgM też będziesz musiała powtarzać co najmniej raz w trymestrze.
aspekt
Generalnie nie zapomnij o temacie cmv. Jeśli w II trymestrze lekarz wyśle Cię na powtórkę Toxo, ale cmv nie, to jednak dla własnego bezpieczeństwa zrób wtedy cmv w obu grupach IgM i IgG. Wielu ludzi chorowało na cmv (to jest takie grypopodobne w objawach), może Ty tez. Wszyscy moi lekarze uważali, że jak IgG +, to ciąża jest chroniona. Natomiast szanuje lekarzy, którzy nie są przekonani i wolą sprawdzać cmv na bieżąco. Gorzej jeśli Twojemu lekarzowi coś umknęło i faktycznie gdzieś się zarazisz pierwszy raz w życiu w ciąży.Rozumiem, dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie [emoji8][emoji173]
We wcześniejszej ciazy (poronienie 5t4d) miałam komplet robiony, wtszedl ok. Wiem, że to nie znaczy, że teraz jest dzięki temu jest bezpiecznie. W piątek na wizycie poproszę jeszcze jednak o skierowanie uzupełniające. Dziękuje za te informacje ❤Generalnie nie zapomnij o temacie cmv. Jeśli w II trymestrze lekarz wyśle Cię na powtórkę Toxo, ale cmv nie, to jednak dla własnego bezpieczeństwa zrób wtedy cmv w obu grupach IgM i IgG. Wielu ludzi chorowało na cmv (to jest takie grypopodobne w objawach), może Ty tez. Wszyscy moi lekarze uważali, że jak IgG +, to ciąża jest chroniona. Natomiast szanuje lekarzy, którzy nie są przekonani i wolą sprawdzać cmv na bieżąco. Gorzej jeśli Twojemu lekarzowi coś umknęło i faktycznie gdzieś się zarazisz pierwszy raz w życiu w ciąży.
Aspekt o co chodzi z tym lekarzem, że tak słabo wpływa na Twoje samopoczucie? Czy tylko mi się wydaje?Nie widzę cytomegalii igg
@Mamafasolki U mnie 12tc. Nie robiłam nipt więc nie znam płci, nawet nie prosiłam o wróżby z USG. Z pierwszym dzieckiem na tym etapie lekarz powiedział że chłopiec i się sprawdziło. Ale z drugim też że chłopiec a jest dziewczynka. Z trzecim tematu nie było, bo lekarz oglądał powikłanie ciąży, chociaż ja miałam wrażenie, że dziewczyna i się potwierdziło, ale nawet nie na połówkowych, bo na połówkowych ułożenie+mało wód nie pozwoliło ocenić dolnej części ciała, nawet sprawdzić, czy sa nogi. Teraz chciałam żeby jak najszybciej skończyło się to USG :/
To jeszcze nie jest końcówka ciąży, dobrze byłoby mieć kogoś kto o Ciebie zadba i jak będzie trzeba to podbuduje człowieka i doradzi.
Dlaczego masz takie odczucia po usg?
To lekarz prywatny? Nie da się go zmienić?
aspekt
Ale co to znaczy OK? Miałaś wtedy IgG dodatnie?We wcześniejszej ciazy (poronienie 5t4d) miałam komplet robiony, wtszedl ok. Wiem, że to nie znaczy, że teraz jest dzięki temu jest bezpiecznie. W piątek na wizycie poproszę jeszcze jednak o skierowanie uzupełniające. Dziękuje za te informacje [emoji173]
reklama
Ja z OM mam termin na 1.11Dziewczyny, dziś pink płytkowy też lekko zabarwiony, ale nie mocniej niż wczoraj... muszę wyrwać się z pracy na betę trzymajcie kciuki
@aspekt który u Ciebie tydzień? Znasz płeć?
@sadness35 czyli będziemy obie jak dobrze pójdzie listopadówkami ?
Jeśli dotrwam i będzie cc to może wcześniej.. zupełnie jeszcze o tym nie myślę.
Mnie interesuje tylko żeby dziecko było zdrowe.
Dzisiaj znowu nerwówka w głowie, po co słuchała wczoraj tego serduszka na głos
Mój lekarz z tym czeka a tu takie coś, ja wiem, że to radość ale dmucham chucham na tą ciążę i drżę..
Dzisiaj znowu jakieś gorsze samopoczucie
A w temacie przeciwciał ja nie mam tych Toxo, nie przechodziłam i strasznie w ciąży mnie to męczy bo nie wiem co jeść uwielbiam podsuszane kiełbaski, tapas i szynkę parmeńską.. i każdego dnia z tej ostrożności muszę obejść się smakiem
Może głupie ale tak „ się staram”.