reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała już styczność z takimi badaniami i mogłaby
Screenshot_20220322-074347_Office.jpg
napisać, czy wszystko ok? Wizyta u lekarza w piątek, a ja już jak na szpilkach... 😅

Nie pamiętam czy pytałam - ale jak Ci się udało te 14kg zgubić. No ja na tyle wciąż mam plan, ale póki co to niewiele waga rusza.
Dziś na wadze to było nawet minus 15 ;) ale do rzeczy - liczyłam kalorie (diety pudełkowe dla mnie to była masakra, nie za wiele dały), ważyłam etc. Nie glodzilam się, ale jadłam wszystko i sporo zachcianek etc. I ruch - 2-3 razy w tygodniu, jak otworzyli to zajęcia, plus bieganie, rower.

I jedna ważna rzecz - ja mam tak, że w środku cyklu mam plus 2 kg. I potem to schodzi.

Kluczem to robienie tego krok po kroku...

Dziewczyny, dziś pink płytkowy też lekko zabarwiony, ale nie mocniej niż wczoraj... muszę wyrwać się z pracy na betę 🥰 trzymajcie kciuki 🥰🥰🥰

@aspekt który u Ciebie tydzień? Znasz płeć?

@sadness35 czyli będziemy obie jak dobrze pójdzie listopadówkami ;)?
U mnie beta rośnie ładnie, dzisiaj zaczęłam 5 tydzień. Leć na betę i dawaj znać koniecznie ❤

A nie możesz się zwrócić do lekarza u którego prowadziłaś wcześniej ciążę? Czy też był taki dziwny
Myśle o tym, ale ma to dużo minusów a kusi mnie żeby jednak wziąć lekarza ze szpitala uniwersyteckiego (ale rozsądek i doświadczenie podpowiada, że to może tylko wprowadzić zamęt).

Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała już styczność z takimi badaniami i mogłaby Zobacz załącznik 1381629napisać, czy wszystko ok? Wizyta u lekarza w piątek, a ja już jak na szpilkach... [emoji28]
Nie widzę cytomegalii igg

@Mamafasolki U mnie 12tc. Nie robiłam nipt więc nie znam płci, nawet nie prosiłam o wróżby z USG. Z pierwszym dzieckiem na tym etapie lekarz powiedział że chłopiec i się sprawdziło. Ale z drugim też że chłopiec a jest dziewczynka. Z trzecim tematu nie było, bo lekarz oglądał powikłanie ciąży, chociaż ja miałam wrażenie, że dziewczyna i się potwierdziło, ale nawet nie na połówkowych, bo na połówkowych ułożenie+mało wód nie pozwoliło ocenić dolnej części ciała, nawet sprawdzić, czy sa nogi. Teraz chciałam żeby jak najszybciej skończyło się to USG :/

Ostatnia edycja:
reklama
@Mamafasolki No to trzymam kciuki za betę!!
U mnie teraz bez diety pudełkowej się nie obędzie. Bo ja cały czas w niedoczasie jestem. I w zasadzie jem potem 2 posiłki dziennie - śniadanie i późny obiad/kolację. Czasem coś zamówię na dowóz do firmy,

Do góry