reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja też ode razem w wami 😃 wczoraj miałam termin miesiączki, ale nie testowałam jeszcze bo się boje 🤣🤦 tylko nie wiem czy ciąży czy jej braku 🙊we wtorek może zatestuje.
Ale czuję się jakoś dziwnie. Zmęczona, śpiąca i upławy Mleczno żółtawe takie wodniste mam a przed okresem to raczej sucho miałam zawsze. Zobaczymy ... Trzymam kciuki żeby było wszystko po naszej myśli
Ja czekam na Twój test :p

Beta 21,2 (w sobotę 20,3), a progesteron 6,22. Czyli coś chyba się rozwiązuje
Przykro mi :(

Hej 🙂
Zrobiłam dziś betę i progesteron. Beta 190,70 także bez rewelacji bo okres powinnam dostać przedwczoraj☹️ a na progesteron jeszcze nie ma wyniku. Mój lekarz ma więcej optymizmu i wiary że będzie ok niż ja 🙊Obstawiła mnie lekami mam brać:
Heparynę 0,8
Acard 150
Glucophage 1000 xr × 2 tabl
Utrogestan dopochwowo
Encorton 10 mg rano i 5 mg wieczorem
Actifolin 2mg
Pregna Dha
Powiedzcie mi brała któraś z Was Encorton? Lekarz mi powiedział że to na wyciszenie układu immunologicznego. No i mam mieszane uczucia co do Utrogestanu bo beta niska i czy jest sens brać jak nie wiadomo czy coś w ogóle z tego będzie. Byłam tak zestresowana na wizycie że nie spytałam lekarza o połowę rzeczy o które miałam spytać ☹️
Ale 190 to ładny wynik przecież!! Zrob przyrost za 2 dni. Wiem że zawsze to pisze ale nie sama wartość jest ważna ale przyrost. No i skoro teoretycznie beta podwaja się w ciągu 48h, no to popatrz. Owu w 14dc, zagnieżdżenie po 7-10 dniach, to masz nawet 24dc, okres w 28dc, mówisz że masz dwa dni po, to dajmy na to 30dc. Jeśli beta rośnie od 6 dni, to wynik jest na prawdę dobry!!! :)

Jest jednak progesteron 23,90 ng/ml. Czy przy takim wyniku powinnam brać ten Utrogestan, bo mi się wydaje że ten wynik nie jest taki zły ale się nie znam.
Bierz ten progesteron, bierz. Wynik nie jest zły, ale progesteron nie zaszkodzi, a wynik może być ma tym etapie duuuuuzo większy. Choć sama miałam raczej niższy zawsze ;p

Ja czekam na Twój test :p
Kochana nie robię testu 🤣 bo nie będę go marnować. Właśnie przed chwilą byłam na WC i plamienie i zaraz ze mnie to całe napięcie zeszło i już brzuch zaczyna boleć
Musiały mi się wydłużyć cykle po tym covidzie, o 3 dni. Czyli startujemy od nowa💪
Mąż trochę podłamany ale tłumacze mu że tak by miał abstynencję 9 miesiący a tak jeszcze sobie pouzywa🙊😃 ja też wracam do treningów, bo mega się wkręciłam i tego by mi najbardziej brakowało,a w ciąży to za intensywne by były bo ledwo po nich żyje🙉

Hej 🙂
Zrobiłam dziś betę i progesteron. Beta 190,70 także bez rewelacji bo okres powinnam dostać przedwczoraj☹️ a na progesteron jeszcze nie ma wyniku. Mój lekarz ma więcej optymizmu i wiary że będzie ok niż ja 🙊Obstawiła mnie lekami mam brać:
Heparynę 0,8
Acard 150
Glucophage 1000 xr × 2 tabl
Utrogestan dopochwowo
Encorton 10 mg rano i 5 mg wieczorem
Actifolin 2mg
Pregna Dha
Powiedzcie mi brała któraś z Was Encorton? Lekarz mi powiedział że to na wyciszenie układu immunologicznego. No i mam mieszane uczucia co do Utrogestanu bo beta niska i czy jest sens brać jak nie wiadomo czy coś w ogóle z tego będzie. Byłam tak zestresowana na wizycie że nie spytałam lekarza o połowę rzeczy o które miałam spytać ☹️
To nie jest niska beta! Ja dwa dni po spodziewanej miesiączce miałam betę 30. Teraz 17 tydzień leci. Dziecko cały czas ma jakieś 6-7 dni do tyłu w stosunku do daty z om.

PS nie zaglądam już tu za bardzo, potrzebuję detoksu od internetu, bo i tak mi trudno psychicznie w ciąży, ale trzymam kciuki za Was wszystkie!

Ale 190 to ładny wynik przecież!! Zrob przyrost za 2 dni. Wiem że zawsze to pisze ale nie sama wartość jest ważna ale przyrost. No i skoro teoretycznie beta podwaja się w ciągu 48h, no to popatrz. Owu w 14dc, zagnieżdżenie po 7-10 dniach, to masz nawet 24dc, okres w 28dc, mówisz że masz dwa dni po, to dajmy na to 30dc. Jeśli beta rośnie od 6 dni, to wynik jest na prawdę dobry!!! :)

Bierz ten progesteron, bierz. Wynik nie jest zły, ale progesteron nie zaszkodzi, a wynik może być ma tym etapie duuuuuzo większy. Choć sama miałam raczej niższy zawsze ;p
Dziś jest mój 39dc dlatego trochę mnie to martwi, ale z drugiej strony po urodzeniu córeczki w październiku cykl wydłużył mi do 35/36 dni.
Mam jeszcze pytanie bo wyszperałam, że brałaś Encorton w ciąży jak się po tym czułaś? Miałaś jakieś skutki uboczne?

To nie jest niska beta! Ja dwa dni po spodziewanej miesiączce miałam betę 30. Teraz 17 tydzień leci. Dziecko cały czas ma jakieś 6-7 dni do tyłu w stosunku do daty z om.

PS nie zaglądam już tu za bardzo, potrzebuję detoksu od internetu, bo i tak mi trudno psychicznie w ciąży, ale trzymam kciuki za Was wszystkie!
U mnie zapewne też maluch będzie około 7 dni do tyłu w stosunku do daty om. Dziś mój 39dc nie wiem kiedy była owulacja, ale podejrzewam że w okolicy 20/21dc.

Ja chodzę na terapię do psychologa mam nadzieję że pomoże mi się uporać ze strachem i obawą która mnie ogarnęła jak się dowiedziałam o ciąży.

Za Ciebie również trzymam kciuki no i gratulacje.
Dziękuję za wsparcie ❤️

reklama
Mi się też cykle wydłużyły ale po covid. Dziś 31 DC, wczoraj śluz podbarwiony krwią na papierze, delikatne plamienie a dziś zaś czysto 🤦

Do góry