reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też przydałby mi się taki pełny reset, ale niestety do pity, vaty, sprawozdania nie ma czasu żeby spokojnie usiąść, dziękować Bogu, ze weekendy mam wolne to mam pełen relaks, we mnie jest strach, ze będzie działo się to samo co miesiąc temu, taka wielka niewidoma, ale oddajmy to wszystko losowi i będzie dobrze ❤️

reklama
Też przydałby mi się taki pełny reset, ale niestety do pity, vaty, sprawozdania nie ma czasu żeby spokojnie usiąść, dziękować Bogu, ze weekendy mam wolne to mam pełen relaks, we mnie jest strach, ze będzie działo się to samo co miesiąc temu, taka wielka niewidoma, ale oddajmy to wszystko losowi i będzie dobrze ❤️
trzymaj kciuki.

@KatJak @Euforia0204 Czy pani profesor J. kazała Wam brać w ciąży witaminę K2 (D3+K2)? Obie miałyście zleconą heparyne?
hej, mi nie kazała. Brałam tylko d3 na swoją rękę 8tys jedn. Heparynę zaleciła od pozytywnego testu, wiec się kłuje ;( u mnie wczoraj ciemnobrązowe plamienia i już się żegnałam z ciąża! Ale poszłam na usg i na szczęście wszystko ok, a źródło plamienia nieznane. Dzidzia ma 9t1d i już się nawet ruszała! Dziewczyny, niezmiennie trzymam za was kciuki!

hej, mi nie kazała. Brałam tylko d3 na swoją rękę 8tys jedn. Heparynę zaleciła od pozytywnego testu, wiec się kłuje ;( u mnie wczoraj ciemnobrązowe plamienia i już się żegnałam z ciąża! Ale poszłam na usg i na szczęście wszystko ok, a źródło plamienia nieznane. Dzidzia ma 9t1d i już się nawet ruszała! Dziewczyny, niezmiennie trzymam za was kciuki!
Wspaniałe wieści! Musimy mieć nadzieję :)

@Fox0410 i co u Ciebie? U mnie katar...za 10 dni testujemy.

Ja dopiero jak dowiedziałam się o ciąży znajomej , to poczułam jak bardzo chcę tego dziecka! I wiecie co? Ta dziewczyna jest też po poronieniu...druga z dalszej rodziny jest w ciąży - ona roniła jak ja byłam w ciąży, a teraz ja poroniłam ona jest w ciąży ;) taki cykl życia ;)

Przytulam Was wszystkie!!!

A my za ciebie trzymamy kciuki!!!!

U mnie 12dc wspomagany clo, miovelie i nac, olej z wiesiołka i zioła ojca sroki i gdzie zawsze owu była w 12, 13 dc to teraz cisza.... Nawet jajników nie czuję, śluz słaby a testy owulacyjne negatywne. Chyba przedobrzyłam 😱

Kurczę najgorsze jest to, ze jak pójdę do swojego lekarza to on mi po prostu powie, ze to jeszcze za wcześnie i trzeba czekać, a u was czytam, ze lekarz przepisuje leki profilaktycznie, chce się umówić do lekarza w innym mieście, ale do niego kolejka conajmniej miesiąc czekania na pierwsza wizytę
Lekarze za bardzo nie chcą przepisywać leków profilaktycznie, jeśli nie ma podstaw. Z drugiej strony trochę racji mają bo niekiedy podtrzymuja sztucznie ciążę, która i tak jest spisana na straty. Ja mam brać acard i heparynę od pozytywnego testu. Mam mutacje mthfr i pai hetero i dlatego lekarz zdecydował o wprowadzeniu tych leków aczkolwiek strwierdzil że i bez tego ciąża by się zapewne udala. Testować zamierzam w dniu okresu a nim się do lekarza umowie z tydzień od pozytywnego testu minie lekko ale jeśli coś ma się stać to i tak temu nie zapobiegne więc tydzień w ta czy w tamtą myślę że różnicy nie zrobimy Pytałam czy moze duphaston albo luteinę by mi przepisal. Powiedział że nie ma potrzeby ponieważ progesteron mam mega wysoki zawsze a przepisywać na spokojną głowę nie ma sensu. Także nie stresuj sięz wyluzuj bo zwariujesz. Chyba że masz jakieś leki zlecone od początku ciąży ?
Ja po prostu przestane chyba się przejmować, zostawiam to losowi, jak ma być dobrze to będzie, nie mam pojęcia który to dc, ani który ewentualnie tydzień ciąży, na pewno wczesny, jutro zrobię jeszcze raz betę, przy okazji tsh i umowie się do lekarza niech ocenia co i jak. Bo ja siedzę i się macam po tych piersiach ciagle czy coś mnie tam boli, ale one raz bolą raz nie, wiec to tez bez sensu zwracać mi na to uwagę
I to jest dobra postawa. Ty robisz wszystko co możesz żeby było dobrze, więcej nie możesz zrobić. Nie patrz na objawy. Ja w każdej ciąży praktycznie żadnych nie miałam, nawet przy bliźniakach lekkie mdłości i nic więcej. A lekarz powiedział że przy bliźniakach to objawy są mega nasilone. W zdrowej donoszonej ciąży też miałam tak że jednego dnia mnie bolaly piersi a innego nie. Zaczęły mnie boleć dopiero gdzieś po 4 miesiącu. Mdłości też miałam ale tylko wtedy jak sobie o nich pomyślałam 🤣
Teraz też już 3 dzień spoznia mi się ten okres. Czuje się mega senna(to jedyne co miałam w każdej ciąży w dniu miesiaczki ) i w ogóle nie boli mnie brzuch jak na okres. Ale dam se rękę uciąć że nie moglam w tym cyklu zaciążyć i spokojnie czekam,.modląc się żeby okres przyszedl w sobotę jak będę mieć wolne bo ostatni dał mi trochę popalić.

@Fox0410 i co u Ciebie? U mnie katar...za 10 dni testujemy.

Ja dopiero jak dowiedziałam się o ciąży znajomej , to poczułam jak bardzo chcę tego dziecka! I wiecie co? Ta dziewczyna jest też po poronieniu...druga z dalszej rodziny jest w ciąży - ona roniła jak ja byłam w ciąży, a teraz ja poroniłam ona jest w ciąży ;) taki cykl życia ;)

Przytulam Was wszystkie!!!
U mnie febra 😆 narazie test negatywny... Chyba moja psychika bardziej działa, bo też tego pragnę... Ale ostatnio też tak miałam, że w pt test negatywny a w pon pozytywny.... No to czekam na wieści od Ciebie 😊 i bardzo mocno trzymam kciuki ❤️

reklama
@KatJak @Euforia0204 Czy pani profesor J. kazała Wam brać w ciąży witaminę K2 (D3+K2)? Obie miałyście zleconą heparyne?
Nie zleciła. Miałam brać D3 i heparyna od pozytywnego testu. A czemu pytasz ? Gdzieś coś czytałam o podawaniu dziecku po porodzie witaminy k, że się nie powinno przy mutacjach , ale za bardzo już nie kojarzę o co chodziło i z czym ma to związek. A czemu pytasz ?
Kochana tak się cieszę że wszystko dobrze ❤️ a jesteś ciągle pod opieką Jerzak czy masz innego lekarza ?

Do góry