Malutka1988
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 16 Czerwiec 2021
- Postów
- 166
Proszę podpowiedzcie gdzie zrobić rozszerzone badanie nasienia msome i Fragmentacja DNA czyli scd? Najchętniej Wrocław Poznań Łódź?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja pierwszy raz będę brała clo. Byłam stymulowana wcześniej mensinormem itd to wszystko w zastrzykach. Dwa razy letrozolem. Pierwszy raz cło i nie wiem co mnie czeka.Myślę, że przy clo nie ma przeciwskazań ale nie jestem pewna. Mi akurat wypadało tak, że nie musiałam się zastanawiać bo nie piłam alko.
Dziewczyny czy po clo was też tak wysypywało na buzi?
Ale u ciebie była CP więc myślę, że nie warto że to przypadek.
Ja pierwszą ciąże miałam CP, potem 2 bezproblemowe a ta ostatnia poronienie i dziwnym trafem trombofilia wrodzona
Ja robiłam sok ze świeżych buraków z marchewką i chyba jabłkiemSok z buraka może nie ale zakwas
No tak, ale mają wysoki indeks a tego soku pije się dosłownie 50 ml chybaNie prawda, wystarczy dobrze zbilansować i można jeść codziennie mam IO więc niestety jestem na bieżąco
To nie jest prawda. Gotowany burak ma IG 65, czyli średni. Jednak w 100g ładunek to zaledwie 5,2 - niski. Burak jest bogactwem m.in kwasu foliowego, niezbędnego np. w okresie planowania ciąży i samej ciąży oraz żelaza. Do tego wapń, magnez i inne niezbędne mikroelementy. Gotowanych buraków się nie boimy.Ale z kolei ugotowane mają wysoki ig. A pieczone jako dodatek do obiadu np?
Dziękuję. W takim razie jak komponować posiłki by uwzględniać ten ładunek?To nie jest prawda. Gotowany burak ma IG 65, czyli średni. Jednak w 100g ładunek to zaledwie 5,2 - niski. Burak jest bogactwem m.in kwasu foliowego, niezbędnego np. w okresie planowania ciąży i samej ciąży oraz żelaza. Do tego wapń, magnez i inne niezbędne mikroelementy. Gotowanych buraków się nie boimy.
U ciebie sprawa wygląda inaczej bo ja miałam nadwagę i zrzuciłam w sumie 20kg i moja dieta, zapotrzebowanie, itp będą inne niż u ciebie. Z tego co pamiętam ty masz prawidłową masę ciała i odżywiasz się zdrowo.
U ciebie też problem może być taki, że jedząc wbrew pozorom zdrowo jesz z wysokim ŁG i stąd takie wyrzuty insuliny.
Myślę, że na to pytanie najlepiej odpowie Ci dietetyk kliniczny / po SOIT. Trzeba uwzględnić tutaj twój tryb życia, cpm, ppm, to co jesz, jak jesz i kiedy jesz.Dziękuję. W takim razie jak komponować posiłki by uwzględniać ten ładunek?
Tak dietetyk to konieczność. Tylko teraz właśnie sie obawiam czy takiego znajdę w okolicy.... boje się ze ktoś nie będzie wiedział o co kaman....Myślę, że na to pytanie najlepiej odpowie Ci dietetyk kliniczny / po SOIT. Trzeba uwzględnić tutaj twój tryb życia, cpm, ppm, to co jesz, jak jesz i kiedy jesz.
Przyczyn może być wiele, ale nie załamuj się da się to wszystko ogarnąć w przeciągu tygodnia, później będzie już tylko z górki.
Z mojej strony mogę Ci zaproponować dołączenie do grupy na fb - Insulinooporność / Dieta / Niski Ładunek Glikemiczny / Otyłość
Meeega wiedza (profesjonalna), wsparcie i pomoc na każdym kroku.
A z jakich okolic jesteś? Na stronie Fundacji Insulinooporność są podani diegetycy.Tak dietetyk to konieczność. Tylko teraz właśnie sie obawiam czy takiego znajdę w okolicy.... boje się ze ktoś nie będzie wiedział o co kaman....