O tak, sok z buraka dobry na wszystko, na IO tez.A to oprócz tego prenacaps bierzesz jeszcze jakieś suplementy? Co do ferrytyny, to mi hematolog mówił o tardyferonie (na receptę) ewentualnie Szelazo (ale w nim jest zwykły kwas foliowy, wiec jak na moje oko to dla Ciebie nie za bardzo). Dziewczyny pisały tu o Floradix, pokrzywie, buraku.
reklama
K
Katijah
Gość
Sok z buraka może nie ale zakwasO tak, sok z buraka dobry na wszystko, na IO tez.
kashira
Fanka BB :)
Trzymam kciuki. Masz już wynik?
Dziękuję Tak - beta 368,7, progesteron 24,92. Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja, jutro powtórzę betę a 3.01 wizyta u gina.
Ostatnia edycja:
marsi89
Kochana gratulacjeKochane ja już mam synka obok siebie urodził się 27.12 o 19.20
Waży aż 4140 i mierzy 56 cm .
Jestem najszczesliwsza na świecie.
Nie przejmuj się tym, ja tez zribilam za szybko test i negatyw. Na swieta nawalilam sie , doslownie a po kilku dniach pozytywny test. Dzis mam cudowna szesciilatke@KatJak gratulacje! Zdrówka dla Was!
U mnie święta minęły bez @, choć miała się zjawić 25.12. W tym dniu test z rana robiony - biel Dziś znów zrobiłam test, dla pewności tylko i jest druga kreska... powinnam się cieszyć, ale już mam wyrzuty sumienia, bo będąc przekonana ze ciąży nie ma wypiłam w święta jakieś wino, a poza tym martwię się ze dopiero teraz kreska się pojawiła i nie jest super mocna Zbieram się zaraz i jadę na betę, no i od dziś raczej zacznę kłucie clexanem.
Lęk zawsze pozostanie ale myślę że czym wyższa cisza będzie to będzie lepiej , lz3j. Ja stracilam dziecko w 5 miesiącu i tez Bede mieć strach do tego okresu. Ale zawsze są terapie, można na częstsze wizyty do gina chodzić..i pamoetac ze na niektore rzeczy nie mamy wpływuA ja mam pytanie trochę z innej beczki. Jak sobie radzicie z lękiem przed kolejną ciążą, przed tym że może się to powtórzyć?
Wiem, że u mnie jest jeszcze wcześnie i raczej chcę poczekać z pół roku, ale już mam takie myśli, że spoko spróbujmy jeszcze raz, może będzie okej. A zaraz potem, że nie będzie okej, że może nie warto, że znowu się nie uda itd. Nie chciałabym mieć ciąży w staruchu, wręcz przeciwnie wiedząc że to moja ostatnia ciąża chciałabym się nią na maksa nacieszyć, ale boję się że nie będę potrafiła
Jula19
No właśnie tego się obawiam, że spojrzy nie będzie widział być moze jakiegoś wielkiego odchylenia od normy i dalej będę żyć w niewiedzy....To zależy na kogo trafisz. Myślę że zwykly diabetolog nie powie ci ze jest coś nie tak bo bylam tez i u takiego. Wrzucil to w jakiś kalkulator, obliczył wskaznik Homa i stwierdzil ze nic mi nie jest. Potem bylam u takiej Pani co jest i diabetologiem i endokrynologiem i zrobila mi trochę badan w kierunku IO, i z tym łączyly się policystyczne jajniki- duzo małych i słabych jajeczek. Ostatecznie przepisala metformax a moj gin dal na podrasowanie jajeczek zastrzyki prolutex i pyklo heparyna i steryd poszły profilaktycznie
Jula19
Pokrzywę pije i buraki jadam. Oprócz prenapaps w tym cyklu brałam olej z wiesiolka do 14 dc plus Wit d3. Bylam na monitoringu ale gin stwierdził ze moje jajniki jak na 12dc spia i przepisał od 16 dc do 25 dc luteine pod język. Dzisiaj właśnie mam 25 dc ostatnia luteina. I już sie czuje okresowo także pewnie nadciąga.A to oprócz tego prenacaps bierzesz jeszcze jakieś suplementy? Co do ferrytyny, to mi hematolog mówił o tardyferonie (na receptę) ewentualnie Szelazo (ale w nim jest zwykły kwas foliowy, wiec jak na moje oko to dla Ciebie nie za bardzo). Dziewczyny pisały tu o Floradix, pokrzywie, buraku.
Jula19
Kiedy go pić najlepiej?O tak, sok z buraka dobry na wszystko, na IO tez.
asia.joanna
Przy IO najlepiej nie pić żadnych soków, jedz je upieczone lub ugotowane.Kiedy go pić najlepiej?
Mamafasolki
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że gotowany burak jest bardziej szkodliwy przy insu niż sok z buraka... surowego o ile dobrze pamiętam to marchewką i burak gotowany mają wyższy wskaźnik niż surowePrzy IO najlepiej nie pić żadnych soków, jedz je upieczone lub ugotowane.
reklama
asia.joanna
Nie prawda, wystarczy dobrze zbilansować i można jeść codziennie mam IO więc niestety jestem na bieżącoNie jestem pewna, ale wydaje mi się, że gotowany burak jest bardziej szkodliwy przy insu niż sok z buraka... surowego o ile dobrze pamiętam to marchewką i burak gotowany mają wyższy wskaźnik niż surowe