reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Chciałam zapytać o wyniki beta hcg, od razy napomknę, że dziś mam drugie badanie, aby zobaczyć przyrost.

Pierwsze badanie robione 24.12.21 wiec licząc od dnia zapłodnienia wiek ciąży to 4tyg +4 dni beta hcg wyniosła 1698

Patrzac na tabelke głupieje, bo "widełki " są naprawdę duże 4-426 w 4 tygodniu (?!)
Nie wiem jak interpretować wynik

Czy możecie się podzielić waszymi informacjami na ten temat ?

Jestem po poronieniu 8 listopada 🥺, zaszlam w od razu w 1 cyklu , bez miesiączki pomiędzy. Wiem dokładnie kiedy wiec liczę wiek ciąży od zapłodnienia, nie od ostatniego krwawienia ( którym było krwawienie poronne).

Czy może mnie ktoś uspokoić bo dostaje na głowę 😭

Widełki są ogromne, bo każdy organizm w różnym tempie wytwarza hormon.
Beta hcg nigdy nie mówi o tygodniu ciąży. Jedynie ją potwierdza.
Porównywanie dzisiejszego wyniku tym sprzed 4 dni i sprawdzenie przyrostu także nie będzie miarodajne.
Zresztą przy tej wielkości bety można się umawiać na USG, by głowę uspokoić.

Chciałam zapytać o wyniki beta hcg, od razy napomknę, że dziś mam drugie badanie, aby zobaczyć przyrost.

Pierwsze badanie robione 24.12.21 wiec licząc od dnia zapłodnienia wiek ciąży to 4tyg +4 dni beta hcg wyniosła 1698

Patrzac na tabelke głupieje, bo "widełki " są naprawdę duże 4-426 w 4 tygodniu (?!)
Nie wiem jak interpretować wynik

Czy możecie się podzielić waszymi informacjami na ten temat ?

Jestem po poronieniu 8 listopada 🥺, zaszlam w od razu w 1 cyklu , bez miesiączki pomiędzy. Wiem dokładnie kiedy wiec liczę wiek ciąży od zapłodnienia, nie od ostatniego krwawienia ( którym było krwawienie poronne).

Czy może mnie ktoś uspokoić bo dostaje na głowę 😭
Najważniejszy jest przyrost. Jeden wynik ci nic nie da.

@Jula19 Kolejność nie ma jakiegoś większego znaczenia. Z mojego doświadczenia - lepszy będzie dietetyk. A endokrynolog i diabetolog do ustalenia czy trzeba włączyć leki.
Dietetyka może uda mi się ogarnąć. Jakie wyniki zabrać na wizytę? Mam aktualna krzywa, tsh. Pozostałe tarczycowe ft3, gt4, anty tpo i anty tg z lipca?

reklama
Do góry