reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej Dziewczyny! U mnie dziś 35 DC po ostatnim poronieniu. I chyba zaczyna się okres właśnie. Mam brać teraz Clo od 3-7 dc i potem na monitoring na 12 czy 13 DC. Dziś też idziemy z mężem na badanie kariotypow. Jak zobaczyłam dziś krew, to się poryczalam i załapałam doła, chyba liczyłam trochę na to że może się uda od razu zajść, bo miałam ładny śluz właśnie jak byłam na kontroli czy się wszystko oczyściło i endometrium. I trochę późno dostałam ten okres, no ale po poronieniu mogło się rozregulować...
3dc wypadnie w sylwestra i chciałam zapytać czy jak braliście clo to pilyscie jakiś alkohol, bo w święta nie piłam i ogólnie ostatnio jakoś, a teraz będę robić imprezę i chciałabym coś się napić, oczywiście bez przesady. Mam brać 0,5 tabletki cło. Ogólnie to też się zastanawiam, czy to nie za mało...ehh ileż jeszcze ta walka może trwać...jedni maltretują swoje dzieci, a drudzy włącza żeby je mieć gdzie etui sprawiedliwość😢

Właśnie, a powiedziecie co warto zbadać po poronieniu? Czy mają dwoje zdrowych dzieci z bezproblemowych ciąż jest ogóle sens bawić się w kariotypy i jakieś testy DNA? Czy to bez sensu?

Hej Dziewczyny! U mnie dziś 35 DC po ostatnim poronieniu. I chyba zaczyna się okres właśnie. Mam brać teraz Clo od 3-7 dc i potem na monitoring na 12 czy 13 DC. Dziś też idziemy z mężem na badanie kariotypow. Jak zobaczyłam dziś krew, to się poryczalam i załapałam doła, chyba liczyłam trochę na to że może się uda od razu zajść, bo miałam ładny śluz właśnie jak byłam na kontroli czy się wszystko oczyściło i endometrium. I trochę późno dostałam ten okres, no ale po poronieniu mogło się rozregulować...
3dc wypadnie w sylwestra i chciałam zapytać czy jak braliście clo to pilyscie jakiś alkohol, bo w święta nie piłam i ogólnie ostatnio jakoś, a teraz będę robić imprezę i chciałabym coś się napić, oczywiście bez przesady. Mam brać 0,5 tabletki cło. Ogólnie to też się zastanawiam, czy to nie za mało...ehh ileż jeszcze ta walka może trwać...jedni maltretują swoje dzieci, a drudzy włącza żeby je mieć gdzie etui sprawiedliwość😢
Nie ma co przesadzać. Trzeba żyć. Odrobina alkoholu cie nie zabije i nie zaszkodzi na stymulację, a pomoże Ci zając głowę czymś innym niż myślenie o ciąży. W razie czego pij czerwone wytrawne wino, podobno pomaga na endometrium. Zdrówka i głowa do góry! Jeszcze będzie pięknie! :)

Właśnie, a powiedziecie co warto zbadać po poronieniu? Czy mają dwoje zdrowych dzieci z bezproblemowych ciąż jest ogóle sens bawić się w kariotypy i jakieś testy DNA? Czy to bez sensu?
Ja mam za sobą jedna bezproblemowa ciąże a okazało się ze mamy Allo MLR 0%. Jakim cudem zaszłam i donosiłam poprzednią ciąże? Nie wiem, ale podobno zdarza się, że organizm czasami po ciąży świruje i wyskakują jakieś kwiatki z immunologią.

Ale u ciebie była CP więc myślę, że nie warto że to przypadek.
Ja pierwszą ciąże miałam CP, potem 2 bezproblemowe a ta ostatnia poronienie i dziwnym trafem trombofilia wrodzona 🤷‍♀️

Myślę, że przy clo nie ma przeciwskazań ale nie jestem pewna. Mi akurat wypadało tak, że nie musiałam się zastanawiać bo nie piłam alko.

Dziewczyny czy po clo was też tak wysypywało na buzi?

reklama
Do góry