reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ile kosztuje wymaz na chlamydie myko i urea? To chyba można zrobić w jednym pakiecie. U mnie w labo widzę cenę 250zl, jest ok? Czy te bakterie wykazują jakieś objawy czy można je miec bezobjaowo?

reklama
Hejo. U mnie w sumie dość dobrze. W przyszły czwartek mam kontrol u mojego ginekologa, ale wydaje mi się że jest w miarę ok .
Mimo że jestem trochę słaba z powodu tej mojej anemi po przejściach to jest całkiem dobrze :)
10 grudnia mam wizytę u genetyka a na 21 grudnia m wizyty u innego lekarza ginekologa w celu konsultacji poprostu mnie, czy może dowiem się czegoś nowego o sobie, może dojrzy coś w badaniach i wgl co może umknęło mojemu obecnemu lekarzowi

Ja czekam na pozwolenie na przytulanki od lekarza bo dostaliśmy zakaz i strasznie mnie( nas) to męczy

A jak tam u ciebie czytałam że wróciłaś do aktywności do biegania.
@Mayred91 co u Ciebie kochana? Jak się trzymasz?

Ile kosztuje wymaz na chlamydie myko i urea? To chyba można zrobić w jednym pakiecie. U mnie w labo widzę cenę 250zl, jest ok? Czy te bakterie wykazują jakieś objawy czy można je miec bezobjaowo?
Ja za wymaz bakteriologiczny, w kierunku grzybów, chlamydia, mykopazma, ureaplasma płaciłam w sumie 300 zl. To było w centrum mikrobiologicznym, które zajmuję się tylko tego typu badaniami.
A co do objawów, to właśnie najgorsze ze można ich nie mieć .

Nie mam pojęcia jak to cenowo wychodzi bo mi w szpitalu to robili. Wydaje mi się że też może bezobjawowo przebiegać

Hej dziewczyny. Spływa część wyników. TSH wyszło mi 2.22, a pozostałe, załączam. Wydaje mi się, że z przecieciał nam nic niepokojącego nie wychodzi, a tsh mogłoby być niższe, co myślicie? Będę wdzięczna za każdy komentarz, do lekarza udam się dopiero z całym pakietem wyników.

Ja nie mialam żadnych objawów przy pojedynczych koloniach ureo.
jak je leczyłaś? antybiotykiem? potem trzeba jeszcze raz pobrać taki wymaz i zweryfikować czy jest czysto?
Nie mam pojęcia jak to cenowo wychodzi bo mi w szpitalu to robili. Wydaje mi się że też może bezobjawowo przebiegać
miałaś jakieś szczególne wskazanie że zrobili ci to badanie w szpitalu?

Coś załącznik się nie dodaje.

Przeciwciała przeciwjądrowe i przeciw plemnikowe ujemne,
ANA, AMA, ASMA ujemne
Homocysteina 5.7
Wit b12 570

@Mamafasolki na jaką dolegliwość rozważasz niepokalanek mnisi? Ja szczerze mówiąc pierwsze słyszę, ale przeczytałam że obniża libido :)
Na wyregulowanie okresu i poprawę płodności. Choć wyczytałam, że raczej niweluje napięcie niż przynosi coś więcej ;) ja stosowałam przed ciążą, ale teraz się boję. Bo myślę że może coś tu też nie zgrało...faktycznie nie miałam napięcia, piękny śluz

reklama
jak je leczyłaś? antybiotykiem? potem trzeba jeszcze raz pobrać taki wymaz i zweryfikować czy jest czysto?
Mi wykryli w szpitalu i dowiedzialam sie przy wypisie. Podawali mi rozne antybiotyki w trakcie a potem jeszcze kazali brać w domu. Po zakończonym krwawieniu poszlam do gina aby mi wymaz pobrał ale jeszcze nie mialam wyniku.

Chyba jeszcze moj facet bedzie musiał sie przebadac, zakładam, ze razem to musimy miec wiec pewnie ryzyko, ze znowu to sie przytrafi...

Do góry