Mamafasolki
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie twierdzę, że każdy musi po poronieniu rzucać się na badania w kierunku celiakii. A te związki z Hashimoto chyba też nie są jednoznaczne...@aspekt czyli rozpocząć od przeciwciał? Mam jedno zdrowe dziecko, poronienie i prawie 40tkę Hashimoto zdiagnozowane przy ciąży, ale najprawdopodobniej było wcześniej (obraz tarczycy)
Może miał, faktycznie. Jelito drażliwe ma podłoże psychosmatyczne i masz rację, że coś w tym jest bo na wakacjach czuje się dużo lepiej, nie mam sensacji chociaż oczywiście uważam na to co jem, mam już to we krwiJa nie twierdzę, że każdy musi po poronieniu rzucać się na badania w kierunku celiakii. A te związki z Hashimoto chyba też nie są jednoznaczne...
@Ask1 W kolonoskopii celiakia nie wyjdzie, ale może lekarz miał jakieś przesłanki, że jednak tej celiakii nie masz. . Dobrze, że masz wykluczone paskudztwa typu wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Ja mam wrażenie, że jak się żyje spokojnie, to problemy z jelitami znikają. Ale jak jest stres, za duże tempo i problemy życiowe, to jeszcze się dostaje rykoszetem w postaci zaburzeń wypróżniania i wchłaniania
Mówicie o trzeciej dawce?@Mayred91 ja szczepię się po około dwóch tygodniach. Pfizer - jest najlepiej przebadany.
Myślę że możesz poczekać jeszcze kilka tygodni, choć moja koleżanka szczepilam się po chorobie i miała ponad 5. Mi od 2 tys do 200 spadło chyba w 2 miesiące.Mówicie o trzeciej dawce?
Właśnie mam dylemat kiedy się szczepić- 2 dawka w lutym, Covid w lipcu br, i sprawdziłam sobie wczoraj pciala- prawie 2 tys…
Tak, ja szczepię się trzecią dawką.Mówicie o trzeciej dawce?
Właśnie mam dylemat kiedy się szczepić- 2 dawka w lutym, Covid w lipcu br, i sprawdziłam sobie wczoraj pciala- prawie 2 tys…
Ja wróciłam do ćwiczeń półtora miesiąca po poronieniu. Wcześniej lekarz zabronił... Jak coś próbowałam wcześniej na zasadzie bieganie z dzieckiem na dworzu to późnej bolał mnie brzuch.Dziewczyny, a kiedy wróciliście do aktywnosci fizycznej? Pytanie glownie do tych po pozniejszym poronieniu.
Ja mam od tygodnia napad jedzenia, glownie slodkie. U mnie mijają 4 tyg wiec moze okres sie zbliza. Jeszcze trochę slaba jestem ale z drugiej strony musze zaczac jakis plan naprawczy szykowac. Starania rozpoczniemy pewnie w styczniu najwczesniej wiec musze zgubić zbędny bagaz, a obecnie min mam 5 kg juz do przodu. Niby po porodzie schudłam ale jakas gastrofaze wieczorna mam od jakiegos czasu...nie chce w kolejna ciaze z nadbagazem wchodzić zwlaszcza jezeli znowu bede musiala sie oszczedzać :/ miesnie mi znikną niedlugo