reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@aspekt czyli rozpocząć od przeciwciał? Mam jedno zdrowe dziecko, poronienie i prawie 40tkę ;) Hashimoto zdiagnozowane przy ciąży, ale najprawdopodobniej było wcześniej (obraz tarczycy)
Ja nie twierdzę, że każdy musi po poronieniu rzucać się na badania w kierunku celiakii. A te związki z Hashimoto chyba też nie są jednoznaczne...

@Ask1 W kolonoskopii celiakia nie wyjdzie, ale może lekarz miał jakieś przesłanki, że jednak tej celiakii nie masz. . Dobrze, że masz wykluczone paskudztwa typu wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Ja mam wrażenie, że jak się żyje spokojnie, to problemy z jelitami znikają. Ale jak jest stres, za duże tempo i problemy życiowe, to jeszcze się dostaje rykoszetem w postaci zaburzeń wypróżniania i wchłaniania :(

Ostatnia edycja:
Ja nie twierdzę, że każdy musi po poronieniu rzucać się na badania w kierunku celiakii. A te związki z Hashimoto chyba też nie są jednoznaczne...

@Ask1 W kolonoskopii celiakia nie wyjdzie, ale może lekarz miał jakieś przesłanki, że jednak tej celiakii nie masz. . Dobrze, że masz wykluczone paskudztwa typu wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Ja mam wrażenie, że jak się żyje spokojnie, to problemy z jelitami znikają. Ale jak jest stres, za duże tempo i problemy życiowe, to jeszcze się dostaje rykoszetem w postaci zaburzeń wypróżniania i wchłaniania :(
Może miał, faktycznie. Jelito drażliwe ma podłoże psychosmatyczne i masz rację, że coś w tym jest bo na wakacjach czuje się dużo lepiej, nie mam sensacji chociaż oczywiście uważam na to co jem, mam już to we krwi😉

Mówicie o trzeciej dawce?
Właśnie mam dylemat kiedy się szczepić- 2 dawka w lutym, Covid w lipcu br, i sprawdziłam sobie wczoraj pciala- prawie 2 tys…
Myślę że możesz poczekać jeszcze kilka tygodni, choć moja koleżanka szczepilam się po chorobie i miała ponad 5. Mi od 2 tys do 200 spadło chyba w 2 miesiące.

Dziewczyny, a kiedy wróciliście do aktywnosci fizycznej? Pytanie glownie do tych po pozniejszym poronieniu.
Ja mam od tygodnia napad jedzenia, glownie slodkie. U mnie mijają 4 tyg wiec moze okres sie zbliza. Jeszcze trochę slaba jestem ale z drugiej strony musze zaczac jakis plan naprawczy szykowac. Starania rozpoczniemy pewnie w styczniu najwczesniej wiec musze zgubić zbędny bagaz, a obecnie min mam 5 kg juz do przodu. Niby po porodzie schudłam ale jakas gastrofaze wieczorna mam od jakiegos czasu...nie chce w kolejna ciaze z nadbagazem wchodzić zwlaszcza jezeli znowu bede musiala sie oszczedzać :/ miesnie mi znikną niedlugo :D

Dziewczyny, a kiedy wróciliście do aktywnosci fizycznej? Pytanie glownie do tych po pozniejszym poronieniu.
Ja mam od tygodnia napad jedzenia, glownie slodkie. U mnie mijają 4 tyg wiec moze okres sie zbliza. Jeszcze trochę slaba jestem ale z drugiej strony musze zaczac jakis plan naprawczy szykowac. Starania rozpoczniemy pewnie w styczniu najwczesniej wiec musze zgubić zbędny bagaz, a obecnie min mam 5 kg juz do przodu. Niby po porodzie schudłam ale jakas gastrofaze wieczorna mam od jakiegos czasu...nie chce w kolejna ciaze z nadbagazem wchodzić zwlaszcza jezeli znowu bede musiala sie oszczedzać :/ miesnie mi znikną niedlugo :D
Ja wróciłam do ćwiczeń półtora miesiąca po poronieniu. Wcześniej lekarz zabronił... Jak coś próbowałam wcześniej na zasadzie bieganie z dzieckiem na dworzu to późnej bolał mnie brzuch.

reklama
Do góry